גיוס בדיד

• פותח הנושא balos
  • פורסם בתאריך

balos

New member
גיוס בדיד

שלום לכולם. דבר ראשון אני חדש פה ושמח לדעת שיש פורום למתנדבים שאפשר לשאול שאלות ולשמוע על עוד אנשים שמתנדבים
דבר שני, אני כנראה אצטרך להתגייס בגיוס בדיד כי יש בעיה לגייס אותי בתאריך של מתנדבים מסיבות שלא אפרט כרגע. הבנתי שבגיוסים של מתנדבים יש איזה 4 ימים של השתלמות, כאילו "טירונות" של מתנדבים. תוכלו בבקשה להגיד לי מה בדיוק כלול בהשתלמות הזאת, מה מסבירים שם והאם זה חשוב לדרוש את זה? והאם לדוגמא מותר לחייל בעל פז"מ גבוה משלי להוריד אותי ל-20 לדוגמא ומה בעצם הזכויות שלי? חחח יהיה לי עוד הרבה שאלות בעניין. תודה לכל מי שעונה.

balos

New member
עיינתי קצת בפורום

עברתי קצת על הפורום וקיבלתי את התשובה שלי לגבי מה עושים ב-4 ימי הטירונות האלה. השאלה שלי האם אם אני לא אעשה אותם זה יפגע בצורה כלשהיא? האם אני יכול בכל זאת לקבל אותם למרות הגיוס הבדיד?

ברוך הבא!

כעקרון, בגיוס בדיד אתה כן אמור לעבור חלק מהחומר הלימודי, ועם זאת ההנחה היא שכבר תשלים את זה במהלך השירות. האמת היא שלא שמעתי על מקרים בדידים כבר כמה שנים, אבל אני מניח שתוכל אחרי הגיוס להצטרף למחזור השתלמות מתנדבים. הרבה אתה לא מפסיד.

balos

New member
בכל זאת

זה נראה לי חוויה שכדאי לעבור, כי זה קצת מוזר לבוא משום מקום ולנחות בבסיס. האם בגיוס בדיד אני נמצא לבד בבקו"ם? או שאני נמצא אם עוד אנשים מסויימים?

balos

New member
נ.ב

והאם זה אומר שאני אאלץ להגיע לבקו"ם לבד?

יש כמה אפשרויות.

בגדול, ניתן להעביר אותך שרשרת חיול גם במקום אחר, אבל כנראה שתעשה את זה בבקו"ם. יכול להיות שבאותו יום יהיה מחזור גיוס של קבוצה אחרת, ותעשה את זה איתם. עם זאת, ייתכן ויביאו לך את החפצים, תמלא את השאלונים ותקבל את הזריקה במרפאה צבאית רגילה - וכל זה מחוץ לבקו"ם. בגדול, הדבר היחיד שאתה חייב לעשות זו ההשבעה לצה"ל. שאר התכנים לא ברור לי אם יעבירו לך. אני מוכרח לציין שאני שמעתי על מקרים כאלו בעבר, אבל... זה מאוד נדיר. אני לא יכול לחשוב על סיבה, שבסופו של דבר לא יצרפו אותך למחזור מתגייסים רגיל.

בהמשך לשאלות האחרות שלך:

הזכויות שלך זהות לזכויות של כל חייל אחר בצה"ל, בתוספת הקלות (פטורים) אשר יהיו רשומים בפנקס המתנדב שלך. גם למפקד שלך (ומן הסתם לכל חייל עם פז"מ גבוה משלך) אסור להוריד אותך ל20 - ולו מהסיבה שיש לך פטור. גם אם לא היה לך פטור (גם אם היית חייל רגיל), אסור היה לאף אחד לעשות את זה. הצבא לא מנוהל עפ"י הפז"מ. אומנם יש מקומות שבהם הנושא הזה תופס יותר, אבל זה לא מעוגן בפקודות מטכ"ל. הצבא מנוהל עפ"י הדרגה. מי שהדרגה שלו גבוהה יותר, תיאורטית יכול לפקד על מי שדרגתו נמוכה יותר. זה לא הכרחי - לעתים, ניתן לראות חיילים/קצינים בדרגה נמוכה שהוסמכו לפקד על אנשים בדרגה גבוהה מהם (לדוגמא: ש.ג, קצין תורן, שוטר צבאי, מפקד צוות בקורס, מפקד כיתה וכו'). אע"פ שזה המצב, לא לאלו ולא לאלו מותר לפקוד על מישהו לבצע פעולה פיזית כעונש (מה שכונה בעבר קאדר) היותר ופקודת מטכ"ל מונעת ענישה כזאת.

balos

New member
תודה רבה!

תודה רבה על התשובות! ניזכרתי בעוד כמה שאלות... מישהו אמר לי שביום העצמאות כל המתנדבים נשארים בבסיס, זה נכון?

hlvo

New member
כן.

נשארים בבסיס כדי שהחיילים הנורמלים יוכלו לצאת ולחגוג!

עוזאבי

New member
היי

מה זאת אומרת כולם נשארים בבסיס?ומה עושים בבסיס?והאחרים באמת יוצאים הבייתה??

המרחפת

New member
גיוס בדיד

אני מאמינה שיצרפו אותך למחזור גיוס אחר. הדבר היחיד שאני חושבת שיהיה חסר לך זה הבהרות בנושא תקניות, משמעת וכו- זו הייתה בעיה של חברה שלי התגייסה בלי לעשות השתלמות מתנדבים ובלי לעשות טירונות רגילה, אף אחד לא הסביר לה בצורה מסודרת מה אסור ומה מותר.

המרחפת

New member
השתחררה מזמן

מבלה לה בדרום אמריקה עכשיו. היא הייתה צריכה לחכות עד שהקורס שלה יסיים טירונות, בינתיים העבירה את הזמן בבסיס של מ.צ, ושם כל פעם היו מעירים לה על משהו חדש...

למעלה