גיום לגדוד 50

אורליוי

New member
גיום לגדוד 50

בני התגייס השבוע לגדוד 50 (נח"ל), אשמח לשמוע מהורים מנוסים על המסלול, מידת הקושי, עד כמה הצוות בא לקראת המתגייסים וכו' כל מידע שיכול לעזור תודה ושבת שלום אורלי

paulika

New member
ברוכה הבאה למצטרפת החדשה../images/Emo140.gif

אני לא יכולה לעזור בדברים ששאלת, אבל בפורום הזה, תמיד ימצא מישהו עם תשובות, עיצות וכתף וירטואלית כשצריך

סמדר בנ

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

יש לנו כאן נציגות של נח"לאים - גם בנו של אושיקו, מנהל הפורום, שסיים זה עתה מסלול. אני בטוחה שתוכלי לקבל פרטים ומידע. משמועות אני יודעת שזה חיל איכותי. בהצלחה לבן.

סמדר בנ

New member
יש כאן בפורום גם

את I MA, שגם היא גייסה השבוע בן לנח"ל (ראי כמה שרשורים למטה)

גם אני פה..

אני קורא בפורום מאז שהוא קיים:) , לאחרונה החלטתי להחליף כינוי בגלל סיבות אישיות. סיימתי מסלול בגדוד,ואני אהיה מ"כ של המחזור שהתגייס השבוע. מה את רוצה לדעת על הגדוד?

אורליוי

New member
טירונות 50

רציתי לדעת עד כמה הקושי/כניסה לכושר הדרגתיים האם מתייחסים לקשיים של הפרט? עד כמה קל או קשה לטירוןלקבל תמיכה? מה הם יעשו בטרום טירונות? איך היציאות? האם יש ביקורים? ועוד ועוד המון תודה אורליוי

אז ככה..

כל העניין של כושר הדרגתי מאוד מסודר בצבא(ברוב המקומות). יש סרגל מאמצים שמוכתב לצה"ל ע"י ווינגט,וצה"ל חייב לעבוד לפי סרגל זה. קשיים של הפרט- יש משקיות ת"ש שזהו מהות תפקידם, חוץ מזה,יש סגל מאוד חזק ומגובש,שאחת ממטרותיו היא פיתוח הפרט-מחובתינו כמפקדים לדאוג שלבן שלך תיהיה הרגשה כמה שיותר טובה,ככה כל הצדדים מרוויחים. בתור מישהו שהוא חלק מהסגל,אני יכול להבטיח לך שכל הסגל יהיה אנושי ויתחשב בבעיות פרט של החיילים בפלוגה. הטרום טירונות בעצם זוהי תקופה של קצת יותר משבוע, שהם מתרגלים למהות הצבאית,בהתחלה הם ילמדו לעשות משימות בזמנים קצרים,הם יראו איך נראה לו"ז של יום בצבא, והם יתחילו להכיר את הגורמים בבא"ח(קב"ן,רס"ר וכו') חוץ מזה יש את הגיבוש ליחטיות,שנמשך כ3 ימים.מי שלא מעוניין לצאת לגיבוש נשאר בבסיס כתורן ויחד עם חבריו שנשארו עימו הוא מתחיל לטפח ולעבוד על הפלוגה שתיהי לו מהטירונות והלאה. יציאות-אחד הדברים שהשתפרו יחסית-בממוצע הוא הולך לסגור 1 ל-3(1 בבסיס,3 בבית)+- יש גם 21 מתוכנן, אבל עדיין הלו"ז לא סגור. אין ביקורים בכלל בבא"ח נח"ל,אלא אם כן יש לך סיבה מיוחדת וזה בתיאום מראש אם הגורמים הקשורים לעניין. אם לא הסברתי כמו שצריך,או שיש עוד שאלות,אני פה עד מחר לפנות בוקר..

oshiko

New member
היי משקון ...

חחח ... שנינו ענינו במקביל. אני שמח שיצא כמעט אותו הדבר, חוץ מהיציאות, שכנראה השתפרו בהרבה (למדו מגבעתי?) בניגוד לכינוי המפחיד שבחרת לעצמך, אתה נשמע כמו מי שמאד איכפת לו מהחיילים (וגם די שפוי
). יש לך כאן קולגות - הבן של מעוז עומד להדריך את טירוני הנדסה קרבית, הבת של shoosha את טירוני מג"ב. אנחנו סומכים על כולכם שתעלו את רמת היחס האיכפתיות מהחיילים, ובטוחים שזה לא הטירטורים והיחס הגרוע שהופכים חייל לחייל טוב; להיפך. על כל פנים, אני חושב שאורלי יכולה להיות די רגועה אם אתה תהיה המ"כ של בנה.

חחח

בקשר ליציאות הבייתה- יש הוראה שהגיעה מאלוף פיקוד, שסוגרים שבתות רק לצורך כוננות ולצורך שמירות,מטעמי חסכון כלכליים לדעתי. אני יודע שזה בנח"ל,צנחנים וגבעתי,אבל לאט לאט זה יגיע לכולם. בקשר לכינוי שלי- גדוד 50 מחולק ל-2: בני גרעינים או בשמם הידוע "בנ'גות" ובני משקים,שנקראים "משקונים"...ומטורף זה לא בהכרח דבר רע:) חוץ מכל זה, אחד בדברים שמאפיינים את החטיבה שלנו,ואומרים את זה כל הזמן ולא סתם, זה היתרון האנושי.ולאט לאט תגלי,דרך סיפורים מבנך,שזו לא סתם סיסמה. בקיצור,אני עדיין באיזור עם יש שאלות,או בקשות.. בכל אופן,תרגישו חופשי להשאיר מסר,גם עכשיו וגם בהמשך המסלול, ואני מבטיח לענות,גם תו"כ השבוע. שיהיה בהצלחה!

לא...

אבל אמא תמיד יכולה לעדכן... וחוץ מזה,עם הפלאפונים של היום אפשר להיות מעודכן גם ב"חור" כמו תל ערד..

סמדר בנ

New member
חחח ואני חשבתי

שזה משקון מלשון מש"ק - מש"ק קטן.... אניח כנראה יותר מדי חושבת על הצבא... יציאות 1-3 זה ממש טוב, אפילו הבת שלי סוגרת כל שבת שנייה , והבת הבכורה בטירונות סגרה 14 או 21 - תלוי....

oshiko

New member
שלום וברוכה הבאה!

כמו שכתבה לך סמדר, יש כאן נציגות נכבדה להורים למשרתים בחטיבת הנח"ל, ביניהם אני. כללית החטיבה מתאפיינת ביחס יותר ענייני ופחות מונע משיקולי דיסטנס. הסגל בדרך כלל ברמה גבוהה, ובדרך כלל ממה ששמעתי מאלה שמשרתים בחטיבה - כולם הביעו שביעות רצון מהסגל ומהיחס אליהם. הכושר נבנה בהדרגה על פי סרגל מאמצים מדוייק. זה אומר שהולכים ומעלים את כמות הק"מ במסעות ואת המאמצים הגופניים האחרים בהדרגה. זה הכרחי כדי למנוע שברי מאמץ. צה"ל מאד מדעי היום בעניין הזה, וזה מוכיח את עצמו. התייחסות לפרט מנסיוני בדרך-כלל טובה, אבל צבא זה צבא, וגם כאן לא נקיים משגיאות. לאחת הגולשות בפורום, אשד4, שבנה משרת גם כן בחטיבה, היה צורך לנער קצת את המערכת עקב בעיה רפואית; אבל בסופו של דבר היא טיפלה בשיבוצו מחדש באופן פנימי דרך החטיבה, הוא קיבל שיבוץ טוב במסגרת החטיבה, וכל הצדדים מרוצים. נקווה שלא תהיינה בעיות, אבל אם כן, יש למי לטלפן. בבא"ח תמיד יענו באדיבות לטלפון, וכך גם בסלולרי של המ"פ. טרום טירונות זה שלב שנועד לרכך את הלם הגיוס - לא עושים הרבה. אנשים ממלאים את העדיפויות שלהם לגבי גדודים ויח"טיות. בטירונות ובאימון המתקדם יוצאים בדרך כלל פעם בשבועים. ביקורים אסורים בבא"ח. שיהיה לבחור בהצלחה!

manifesto

New member
אם כבר הזכרת את עניין שברי המאמץ

בבא"ח גבעתי מונהג מחקר כיום במימון אמריקאי מחקר בנושא שברי המאמץ וזה טוב לחיילים למה? כי בוחרים מספר מסויים של חיילים שמהם ילקחו בדיקות דם אשר תבדוק אם יש להם נטייה לשברי מאמץ,יעשו להם בדיקות שונות ומשונות (כבר לא זוכר מה...),ישימו תשומת לב יתרה לאלו הנמצאים במחקר לגבי תלונות וכאבים,לא זוכר בדיוק אבל אם אני לא טועה יעשו להם בדיקות תקופתיות לבדוק מה מצבם וכך ינסו למנוע שברי מאמץ מראש ולבסוף במידה שכן יהיה שבר מאמץ אז במקום לעשות מיפוי עצמות שאחד מ300 אנשים שעושים אותו יחלו לבסוף בסרטן יעשה לחיילים איזושהי בדיקה מיוחדת (לפי מה שהבנתי זה איזשהו סי טי מיוחד שנתרם מצבא ארה"ב) שתוכל לגלות שברי מאמץ גם ללא מיפוי עצמות,אגב הבדיקה לא זמינה בישראל לאף אחד חוץ ממשתתפי המחקר...גם לא באזרחות. עכשיו נשאר לרק לחכות ליום שני ולראות אם קיבלו אותי :) .

oshiko

New member
מניפסטו מחזיקים לך אצבעות ../images/Emo45.gif

אני מבין מדבריך שכבר היה גיבוש יח"טיות בגבעתי?

manifesto

New member
עדיין לא...

הבדיקות הראשוניות למחקר הזה יהיו לפני הגיבוש..שיתחיל מתישהו בליל יום שני נראה לי. לכל ההורים ששלחו חייל לגבעתי,תורידו את הדאגות מהלב בינתיים כיף חיים שם. אם הייתי יכול לסגור הייתי סוגר שבת.אחלה אוכל,אחלה יחס,הכל סבבה.

mars4

New member
אוי היה נהדר... הוא הגיע...

עם המדים החדשים והמבהיקים. אמר שהכומת בקו"מ זה "פאדיחה". גייס את מלוא הלקסיקון המפואר שלו ועל כל דבר ענה "בקטנה". קצת בלחץ מהגיבוש שמתחיל מחר אבל חדור מוטיבציה לעבור אותו. אגב, ממה שהבנתי הרבה תורנים לא ישארו בבסיס כי כולם רוצים לפחות להתחיל את הגיבוש. מי שהגה את רעיון ה "טרום טירונות" הוא גאון! זה ממש עוזר "להחליק" לחיים הצבאיים בצורה טובה יותר וכל הכבוד לצה"ל בענין הזה. קראתי על היציאות בגבעתי. מקוה שזה באמת יעמוד במבחן המציאות. אין ספק שיש לנו את הפריבלגיה לשלוח את ילדנו לצבא הרבה יותר מתקדם ומתחשב. אגב, במיוחד התרשמתי מ "עמדות ההטענה" של הניידים בבסיס. זה באמת מראה שחושבים גם על הפרטים "הקטנים". שיהיה שבוע טוב ושקט!

למעלה