גיוון התפריט...

גיוון התפריט...

אוקיי כבר העליתי את השאלה פה אבל שום דבר עדיין לא עוזר כל כך... התוכונים שלי מסכימים לאכול רק את הגרעינים(דוחן סטריה וכו') הרגילים שלהם וכשאני מערבבת אותם יחד עם קצת קטניות שריסקתי(יבשות) וויטמינים לציפרים וקליפת ביצה ותערובת ביצים מיובשות וקצת גרעינים גדולים(חמנייה בוטנים וכד') שריסקתי גם כן אז כשאני מערבבת את זה עם הגרעינים שלהם מדיי פעם זה מתפלק להם בביס והם אוכלים מזה טיפה.. חוץ מזה מזון טרי- בעיקר עלי בזיליקום ועכשיו שמתי לב שהם מסכימים גם לחסה ובכללי עלים ירוקים.. חוץ מזה שום פרי/ ירק אחרים. מה אני יכולה לעשות כדי לגרום להםפ לאכול גם דברים אחרים?(היות ופירות וירקות מתקלקלים מהר בחוץ אני לא ממש יכולה לשים ולחכות שאוליי הם יביאו בזה ביס כי עד שהם יעשו את זה הפרי כבר יהיה מקולקל) לנסות פירות יבשים אולי? כדי שלא יתקלקלו....

בלי השריה...

פשוט לקחתי קטניות יבשות וריסקתי וערבבתי עם האוכל.... הם אוכלים מזה אבל ממש טיפה...

אבל...

אם אני אשרה ואחרי זה זה יעמוד כמה ימים בחוץ זה לא יתקלקל? תבין אני צריכה משהו שיוכל לעמוד בחוץ בלי להתקלקל כי עד שהתוכים שלי מחליטים לטעום אם בכלל עובר המוון זמן... ומה ההבדל בין מושרה ללא מושרה?

©SEAN and INDIANA©

אז ככה ... אני ממליץ לכל מי שמגדל תוכים..ולא משנה עם זה תוכון או ארה סלט פרות וירקות שכולל מלפפון, גזר, סלרי, תפוחים ועוד פרות העונה בנוסף קטניות להשריה (להשרות בין 20-24 שעות. בנוסף תערובת ג'אקוים (תערובת לתוכים גדולים) היא כוללת כל מיני גרטינים למניהם.. ודבר אחרון קופטיות. בדבר ההבדל בין מושרה ללא מושרה.. התוכים לא יוכלו קטניות יבשות (תנסי לתאום שעועית ללא השריה...זה כמו לאכול חצץ
) ודבר אחרון שמפריע לי שאת כותבת שזה יתקלקל !!! מה את מאכילה את התוכים פעם ביומים או פעם בשבוע ? תוכים צריכים כל יום אוכל חדש !!! אוהד

אממ....

תאמת כן.... אני שמה לתוכים במיכל שלהם אוכל- כשמתחיל להתרוקן אני ממלאת שוב. חוצמזה פירות וירקות גם יום שלם אחד לא מחזיקים.. וחבל לי לעשות כל יום סלט פירות ושהם לא יגעו בזה זה בזבוז נוראי. וגם אמא שלי לא תסכים לזה, גם ככה היא חושבת שבזה שאני נותנת להם פחות מחצי מיכל גרעינים שלהם ואת השאר בשאר התוספות של הקטניות ויטמינים ביצים וכו' אני "מרעיבה את התוכים" וממלאת לי כל הזמן במיכל שלהם מלא גרעינים.. אז מה אני אמורה לעשות? אין לי את הכסף כדי לבזבז כל כך הרבה פירות שבסופו של דבר יילכו לזבל כי התוכים שלי לא נוגעים בהם! ואין לי זמן להכין להם כל שעתיים ארוחה חדשה במקום זו שכבר התקלקלה! יש לי בית ספר חוגים ש"ב חברות!! כאילו מה אתה מצפה ממני לשבת מול הכלוב כל היום ולהסתכל אוליי אחד מהם יבוא להסתכל על הפירות וכל כמה שעות להחליף להם אוכל?! ואני לתומי חשבתי שתוכונים זה תוכים למתחילים. אז אם מתחילים נקרא לשבת כל היום מול הכלוב להשגיח שהפירות לא יתקלקלו להם במיכל כי אף אחד לא אוכל אותם אז אני לא רוצה לחשוב מה זה מתקדמים!

אבל...

כל הצעה לאוכל עמיד ויבש תתקבל בברכה. תערובת לתוכים גדולים אני באמת אחפש ויטחן להם. לגבי הקטניותהם כן אוכלים מהן קצת למרות שהן יבשות ולא מושרות(הן טחונות כמעט לכדי קמח) ואני שמה להם תערובת ויטמינים לציפרים שהיא יבשה(לטחון להם גם ויטמינים של בני אדם? אם כן אז איזה?) וביצים מיובשות(ידוע כאוכל לכנריות) וקליפות ביצים מרוסקות ונבט חיטה קצת...ובוטנים +שאר גרעינים גדולים חונים... הם גם אוכלים קצת בזיליקום וחסה והיום אפילו נגסו קצת בכרוב(אבל רק כמה ביסים קטנים) אז אם יש עוד דברים יבשים /עמידים שאפשר להוסיף אני אשמח.

מקפצה...

האם להוסיף להם ויטמינים לבני אדם? אם כן איזה? לתת להם גם שקדים? ואיזה סוגי אגוזים? מה כמות הויטמינים שצריך לתת להם?

אוקיי...

אז שמתי להם באוכל הרבה ויטמינים וגירדתי להם פנימה גם קצת מהאבן מינרלים כי הם לא נוגעים בה... ושמתי להם נבט חיטה וביצים יבשות ואגוזים מרוסקים וקצת קטניות(חצץ חצץ אבל הם אוכלים את זה) וגם מהגרעינים הרגילים שלהם(דוחן סטריה וכו') היום אני אלך לקנות להם את התערובת לתוכים גדולים שהמלצת... למישהו יש רעיון לעוד דברים שאני צריכה לקנות?

קניתי אוכל לתוכים גדולים-זה טוב->?

אמרתם לי לקנות לתוכונים שלי אוכל לתוכים גדולים ולטחון להם. מצאתי בחנות אוכל שמכיל פירות מיובשים והיות ותוכונים שלי מסרבים לאכול פירות חשבתי שזה יוכל להועיל למרות שזה לא אותו הדבר כמו פירות טריים.. כל אופן זה אוכל לתוכים גדולים כמו שהצעתם. רק תאשרו לי שזה טוב לפני שאני אפתח אותו כדי שאם צריך אני אוכל להחליף...

נ.ב

היה גם אחד שכתוב עליו אוסטרלים(יענו כמו שכתוב אמריקאים על החבילה הזאת)אבל לא היה בו פירות.. רק זרעונים שונים למינהם והיה ציור של פרחים על האריזה... הוא יותר טוב או שעדיף את זה?

למעלה