גיו´גיטסו

o a k y

New member
גיו´גיטסו ../images/Emo26.gif

חבר´ה, אתמול חזרתי משיעור גיו´גיטסו אצל דוד בנימין. האבתי את השיעור אבל היו כמה דברים שהציקו לי, אולי תוכלו לעזור... 1)אנחנו רק 13 ילדים, אז אין קבוצה של מתחילים ומתקדמים. אז אני התחלתי אתמול מתרגילים למתקדמים. האם לדעתכם אצליח להשתלב? 2)עושים שם קרבות, אז בהתחלה זה כואב האם אחר-כך זה עובר? תודה רבה,פבלו

amir_aikido

New member
שני הדברים נשמעים סבירים

אני חושש לשפוט מרחוק, ורק על סמך כמה שורות בודדות. כעיקרון, אני חושב שלימוד בקבוצה אחת לכל הרמות איננו דבר שלילי (אני לומד כך כל שנים). אני חושב שבשיעורים המאוד ראשוניים מורה צריך להשקיע יותר תשומת לב לתלמיד ואפילו לתת לו תכנית לימודים אישית. אך יתכן שהדבר מופע מכך שזה המנהג אצלנו במועדון. מבחינת סדר הלימוד של הטכניקות. ממעט נסיוני קשה להגדיר טכניקות מסוימות כטכניקות יותר מתקדמות, דווקא הטכניקות שנראות יותר פשוטות מתגלות כיותר מסובכות ללימוד וביצוע ולהיפך. השיקול היחידי שיכול לצוץ הוא נושא של בטיחות ושל טכניקות שהמתחיל עוד לא מסוגל לבצע מבחינת הקואורדינציה / הבנה שלו. מבחינת כאבים בקרבות, לדעתי אתה תסתגל במהירות, בהנחה זהמורה אכן טוב (אני לא מכיר אותו) ומתאים את אינטנסיביות הקרבות למתאמנים. אמיר

mkz

New member
פבלו היקר

אם משהו מטריד אותך,תפנה את הדילמות שלך למאמן,אני בטוח שהוא ישמח לפתור לך את הבעיות ולתת לך תשובות. באחריות.

למעלה