גיד?רצועה?ברך?

montoya1

New member
גיד?רצועה?ברך?

השתחררתי משירות קרבי לפני כחודשיים עם שחיקת סחוס בברכים, עם השחרור חזרתי לאימוני ריצה סדירים שהייתי רגיל לעשות אבל נוכחתי ששחיקת הסחוס מפריעה לי בריצה למרחקים ארוכים וכמו כן רציתי לתת לסחוס שלי זמן להתאושש ולחזור לעצמו (האורטופד הגדיר אותו כחולה בלבד) לכן החלטתי לעבור לרכיבה באופניים, קניתי נעליים שמתחברות לפדלים והתחלתי לרכב 3-4 פעמיים בשבוע למשך שעתיים-שלוש.לאחר שלושה שבועות רכיבה לערך, התחיל לכאוב לי גיד או רצועה מאחורי הברך בצידה בחיצוני מאמצע גובה הברך וכמה ס"מ מטה לאורך השוק. הכאב לא חלף אחרי 5 ימי מנוחה (הורגש ברגע שחזרתי לאופניים) וממשיך לכאוב ברכיבה. רציתי לדעת איך ניתן לאבחן מה יש ומה דרך הטיפול האפשרית (ואם יש השערה מדוע שזה יקרה). בתודה מראש יובל נ.ב :רצוי להמשיך ולרכב במצב של כאב ופשוט לשנות תנוחות ולהקפיד על אמבטיות חמות ומסאזים ? או לברר מה בדיוק הבעיה קודם לכן?

rafagav

New member
כאב = דרכו של גופך לומר לך שמה שאתה עושה ../images/Emo10.gif

ברור, שאם יש לך שחיקת סחוסים אז אתה צריך להתאמן עם השגחה. אתה צריך לעבוד על חיזוק ה - 4 ראשי ושאר שרירי הירכיים. אתה צריך למצוא לך ענף-ספורט, בו לא יהיה מאמץ יתר על ברכייך ורכיבה על אופניים ממש אינה ענף כזה.

montoya1

New member
כן הגוף מדבר איתי קבוע אבל בווריאציות שונות..

קודם כל תודה על התגובה, אבל הכאב אינו הכאב שהרגשתי משחיקת הסחוס שהיה בצדדים החיצוניים של הפטלות אלא מתבטא בהרגשה ברורה של סוג של מתיחה בגיד או רצועה מאחורי הברך ולאורך השוק וזה מורגש בלי קשר להפעלת עומס( כפי שהיה בכאב של שחיקת הסחוס) אלא בעת יישור הרגל כאשר העקב מופנה מטה. אגב, עשיתי פיזיו' ממוקד לעניין השחיקה שאכן כלל עבודה על ה4 ראשי והשרירים הסובבים וחשבתי שגם הרכיבה תורמת לחיזוק השרירים המתאימים כדי לתת את היציבות לברך.

rafagav

New member
פגיעת ברך חייבת להיחשב כ - חמורה!!

אז עזוב לרגע את האינטואיציה ופנה להדרכה מקיפה וצמודה. מאוד מומלץ להימנע מנסיונות על גופך הצעיר!!

כאבי ברך

שלום, רכיבה של 2-3 שעות 3-4 פעמים בשבוע מאמצת מאד את הגוף ומעמיסה גם על הברכיים, במיוחד אם אתה לא רוכב נכון. החיים אינם בינאריים, לא חייבים לעשות הכל או לא כלום. נסה לרכב מעט פחות, כשעה-שעתיים פעם או פעמיים בשבוע. בשאר ימות השבוע תוכל להתאמן בשחיה או חתירה כך שפחות עומס יופעל על הברכיים. Cross training היא שיטה טובה מאד להשאר בכושר ולשמור על הגוף. בברכה,

montoya1

New member
לד"ר גולדשטיין

נתחיל בתודה על התגובה, זו באמת פעילות מבורכת, במיוחד עבורי שכחייל לוקח לי פרק זצן ממושך להגיע לתור עם אורטופד. דבר ראשון אני אכן משתדל לשלב בין מקצועות הטריאתלון ומעט כדורסל.. אך השאלה האם אין אפשרות להתגבר על הבעיה ולהמשיך לרכב באינטנסביות גבוהה בין אם זה אומר לחכות עד שהגיד\ רצועה או מה שמפריע לי שם יחלים ולחזור לרכב בהדרגה ובין אם זה אומר ללכת ולעשות התאמה מבנית בין מידות הגוף לכיווני האופניים?

למעלה