גיד אכילס

גיד אכילס

שלום לכולןם!

לא יודעת אם זה המקום הנכון לשאול אבל מנסה - האם זה בטוח לעשות הליכות ו/או ריצה בזמן שיש לי כאבים ברגליים?

פירוט: לפני חודשיים וחצי חזרתי מטראק רציני שגרם לכאבים רציניים באזור הקרסוליים (נדמה לי שגיד אכילס אבל אני לא בטוחה). בזמנו הייתי אצל רופאה והיא אמרה שאין נזק של ממש, רק שחיקה ומאמץ, ושזה יסתדר. בינתים זה עוד לא לגמרי הסתדר, ויש עדיין כאבים (אם כי הרבה פחות) בעיקר ברגל ימין ואפילו צליעה קלה. אני רוצה להתחיל לעשות פעילות ספורטיבית כלשהי (בעבר לא התעסקתי בספורט בכלל, אם זה רלוונטי) והליכה/ ריצה זה מה שהכי זמין לי, אבל אני תוהה אם לאמץ את הרגליים בא בחשבון בתנאים הנוכחיים. אם לא - יש משהו אחר (אירובי) מומלץ?

הדבר הראשון שעליך לעשות

הוא לאבחן את הבעיה, ללא אבחון מדויק (שזה כשלעצמו תורה שלמה) ניתן להציע טיפולים וודאי שלא בפורום.
ממליץ לא להמתין ולהתייעץ עם אורטופד רצוי מומחה כף רגל.

תודה רבה על התשובה

אבל לא ביקשתי המלצה לטיפול, רק על פעילות ספורטיבית בטיחותית כל עוד יש כאבים.. (יכול להיות שגם בשביל זה צריך אבחנה מדויקת - לא יודעת. אבל בינתים אני מבקשת המלצה תחת ההנחה שהרגל פשוט שחוקה מהעומס וצריכה הרבה זמן להתאושש, כי זו תופעה ידועה אחרי טראקים ארוכים. בכל מקרה אני כנראה אלך שוב לרופאה בקרוב כדי לוודא את זה)

תודה

מצחיק, דווקא אופניים זה הדבר היחיד שכן עשיתי בעבר.

zakgld

New member
שחייה

תנסי אולי גם לשחות בכל אופן אני מכיר את זה..
גם לי זה קרה אחרי טרק ארוך פשוט תקחי את הזמן הקרוב באיזי באמת.
לי גם שמו הגבהה קטנה בזמנו לקרסול בתוך הנעל זה דווקא מאוד עזר לי לא לאמץ את הגיד ולעשות כושר ללא מאמץ
בהצלחה

למעלה