גידופים כלשון הרע

rami55555

New member
גידופים כלשון הרע

היי בסופה של שיחה קצרה אך קולחת עם עורך דין (לא שלי) במשרד עורכי דין בדרך החוצה מיד כשפתחתי את הדלת סיננתי בין השיניים "אפס" בהתייחסות ברורה אליו. בתגובה הוא אמר לי: "מה אמרת?!" וצעקתי לו בחזרה "אפס!" ויצאתי מהמשרד וסגרתי את הדלת היו עוד עורכי דין ששמעו את זה. האם העורך דין הזה יכול לתבוע אותי על לשון רע או משהו דומה ? אם אני אתנצל האם זו תהיה הודאה באשמה?

"אפס" כלשון הרע

רמי שלום, עיינתי בפנייתך. אתה שואל שאלה לא פשוטה שמצריכה עיון מדוקדק בהקשר בו נאמרו הדברים. להלן כמה עקרונות כלליים. ככלל, קללות אינן מהוות לשון הרע. אם כינוי הגנאי "אפס" נתפס על ידי עורכי הדין שנכחו במקום כקללה ותו לא, אזי שאין מדובר בפרסום לשון הרע. ואולם, אם יוכרע כי השתמשת בביטוי "אפס" כדי להעניק לאותו עו"ד תיאור עובדתי בעל זיקה לנסיבות, אזי שבהחלט עשויה להיווצר לאותו עו"ד עילת לשון הרע כנגדך. אני מאחל לך שהעניין יתפוגג. עו"ד יוסי מאוטנר

rami55555

New member
מקרה דומה, מבקש התייחסות

מצאתי את הדיון הזה ע"י חיפוש. קרה לי מקרה עם עורך דין. נכנסתי למשרד עם נעליים מלאות בוץ עקב הליכה בגשם, אחד מעורכי הדין שם נזף בי ואמר לי: "מה זה ? מה אתה מלכלך את כל המשרד ? צא החוצה ! זאת לא צורה !" אמרתי "בסדר, אני אצא" הסתובבתי כדי לצאת והוספתי "וגם לך אין צורה...אפס מכוער..." הוא שמע אותי ואמר באוזני עורכי הדין האחרים במשרד: "חוצפן" או משהו בסגנון, היה קשה לי לשמוע, כבר הייתי בחוץ לא דיברתי איתו לפני או אחרי המקרה הזה אבל הוא יודע את שמי המלא. האם גם כאן במקרה שלי יש עילה לתביעה ?

rami55555

New member
אופס סליחה..מצאתי את ההודעה של עצמי

אופס סליחה..מסתבר שמצאתי את ההודעה של עצמי. ופשוט פירטתי קצת יותר על המקרה.

למעלה