גידול

• פותח הנושא vsan
  • פורסם בתאריך

vsan

New member
גידול

אינני מצליח על ידי כריתית ענף להשריש. אני התייאשתי. לא יודע מה אני עושה לא טוב, הענף נובל כל פעם מחדש. מה עושים? האם השיטה היחידה היא הורמון גדילה? אילו שיטות נוספות קיימות . תודה מראש.

dharani

New member
אין צורך בעלים

אני משריש ענפים בתוך עציץ קטן ואותו אני מניח בתוך אקוריום ישן בתחתית אני שם מים כדי לישמור על לחות את העציץ אני מניח על מישטח רשת וסוגר הכל ביריעת פולאתילן עד שזה משריש פירקנתה חבושית קריסה אדניום אלת המסטיק ועוד בהצלחה

vsan

New member
תודה

ואם אין לי אקווריום מספיק עציץ מים ופוליאתילן? (כל השאר אילתורים כמובן). והאם זו הדרך היחידה? וכפי שבטחתי תמונה

vsan

New member
המשך

כשאתה אומר עציץ הכוונה עם אדמה והכל או שמה ההשרשה היא ללא אדמה

BP2

New member
השרשה

אני משריש בתוף 0-4 נקי + הורמון השרשה ומצליח עם זיתים וערערים. חשוב לא לחשוף לשמש ישירה בשלבים הראשונים.

סן תאי

New member
'הכל אודות ריבוי ע"י יחורים'

על הכותרת הזו אפשר לכתוב ספר שלם, כמה טיפים כבר קיבלת פה, אבל כדי להימנע מעוגמת נפש בעתיד מומלץ להתעמק קצת בנושא. כמעט בכל ספר בונסאי טוב תמצא מידע מקיף ומועיל בנושא ואם אין ספר כזה בהישג ידך אז יש את 'הגינה הביתית' בהוצאת כתר שמקיף את הנושא יפה ועוד נושאים רבים אחרים שחשובים להכרת התהליכים הבסיסיים בצומח. בהצלחה !

dharani

New member
טיפ נוסף

כך עציץ תקע בו יחור אפילו יותר מאחד ותלביש עליו בקבוק קולה שנחתך בבסיסי בתוך העציץ וזה ישמור על לחות חום ותוכל ליראות את התפתחות הצמח אין צורך ליסגור את הפקק

vsan

New member
תדה תודה

תודה לכם אתם מקסימים. ובמתנה תמונה נוספת יפה יותר

למעלה