גידול תרנגולות

גידול תרנגולות

שלום לכולם שמי אפרת מנס ציונה ואני רוצה לגדל 2-4 תרנגולות (התזמון כנראה לא משהו עקב החלטת משרד החקלאות...). היידע שלי מינימלי (קראתי קצת מה שכתבתם) נדמה לי שהצעד הראשון הוא יצירת הכלוב/מחסה. איך משיגים תרנגולות? חשבתי רק על נקבות. תודה על הטיפים חגשמח (לחוגגים) תודה ויום נעים אפרת

שלום לך וברוך הבא!

אכן כן צעד ראשון הוא בנית כלוב מחסה לתרנגולות! חשוב מאוד שיהיה כלוב שיגן עליהן מטורפים! ותרנגולות גם אוהבות גובה! לכן גם זה צריך לבוא בחשבון תרנגולות תוכל להשיג ממגדלים לא מומלץ לקנות מחנויות של בעלי חיים........... רק אם זו חנות באמת מוכרת ויודעים שהיא טובה! רק אז לקנות רק נקבות: זה עניין של העדפה ואיך זה מסתדר עם השכנים למרות שעם זכר תוכל ליצור להקה קצת יותר גדולה! (רביה וכו) אבל נקבות גם יכולות לחיות בלי זכר ויטילו גם אותו הדבר חיפוש קצר ביד 2 תוכל למצוא מגדלים באיזורך! או חיפוש קטן בעיר אולי תמצא לעוד שאלות אשמח לענות!

תודה../images/Emo39.gif

תודה רבה, יש לי הרגשה שיהיו לי שאלות ברגע שאני אתחיל. תודה על הנכונות לעזור

Amalthea

New member
מה הגובה המומלץ

לגדר של לול שינה לתרנגולות? ולגבי המקומות המוגבהים שהתרנגולות אוהבות - איך בנית ובאיזה גובה הם?

גובה מומלץ

עד 2 מטר זה טוב! .........רק כדי שהתרנגולת תרגיש שהיא מוגנת משועלים וכלבים! אצל דוד שלי הוא שם מוטות לתרנגולות בגובה של כ 2 מטר וחצי! וכאשר נכנסה נמיה טרפה רק מי שהיה בגובה נמוך כול השאר שרדו!! אצלי : הבאתי את דוד שלי והוא ריתך כמה מוטות ואני שמתי כמה קרשים עליהם ובגלל שיש בחלק מהלול רשת אז בעזרתהרשת שמתי כול מיני מוטות.....ודברים שיוכלו לעמוד עליהם! אצלי לא ישנים בכלל על הרצפה! בניגוד לכמה לולים שראיתי ........כשהתרנגולת ישנה על הרצפה היא נחלשת! כי יהיא יכולה להיות מותקפת מ עכברים -חולדות - חרקים וכו! ועוד משהו טוב לתרנגולות! - כאשר הן משוחררות מאוד כדאי שיהיה לכם באיזור עץ גבוה! כי אז הן תהיינה מוגנות! היה לבחור זקן מעין העמק תרנגולות ננסיות - וכאשר הלכתי לקנות ממנו בלילה הוא יכל למכור לי רק צעירות שיכולנו לתפוס שישנו על עצים נמוכים! כול השאר היו על עצים בגובה 5-7 מטר! ואף יותר!!.......

Amalthea

New member
לא ידעתי שהן יודעות לעוף לגבהים כאלו ../images/Emo13.gif

יש הבדל ביכולת תעופה בין המינים השונים? ולפי מה שהבנתי ממך - הן מעדיפות לישון על מוטות וענפים כמו ציפורים אחרות, ולא על משטחים (מוגבהים)?

הן ישנות על הכול

לא ממש אכפת לה אבל הגובה הוא הכי טוב להם והן מעדיפות זאת יש הבדל עצום בין מיני וסוגי התרנגולות - הזנים הכבדים לא יכולים לעוף ל גבהים ולכן ישנים בגובה נמוך יותר גזעים חסרי נוצות תעופה כנ"ל! גזעים קטנים מתים על הגובה משטחים גם טוב! ככה אצלי גם עשיתי......אחרת לא יהיה מקום לכולם!! :)

nogen

New member
גובה

תאופיק מה שאתה אומר לא הכי מדויק אצלי התרנגולות ישנות נמוך למרות שיש להם את האפשרות לישון בגובה של מעל 6 מטר הם מעדיפות לישון בתוך לול סגור בגובה של כחצי מטר מהקרקע אם תשחררי תרנגולות בשטח הם יחפשו כמו שאמרת מקום גבוה אבל גם מקום פתוח כדי שיוכלו לראות טורפים בדרך כלל הגזעים הקטנים הם גזעים של שטח פתוח אם יכולת תעופה טובה מאוד (לדוג: פניקס,סומטרה טורקן) הגזעים הכבדים ישנו במקומות נמוכים אך אם יתאפשר להם להגיע למקום גבוה אז הם יתפסו לדוגמא סולם או מדרגות והם לא יכולים לעוף מסיבה םשוטה כמו שאדם שמן לא יכול לרוץ ולעשות ספורט כי קשה לו אותו דבר התרנגולות מהגזעים הכבדים (לדוג:ברהמות,ניו ג'רזי לגהורן זן לבשר ועוד) בקשר למוטות או משטחים תרנגולות כמו כל עוף אחר יעדיפו מקל עגול שיתאים לכף רגלם בגלל זה רצוי לשים מספר מוטות במספר גדלים וגבהים שונים כדי שכל תרנגולת תמצא תפינה שהכי מתאימה לה במקרה של חוסר מקום אפשר להשתמש במשטחים רק להקפיד לנקות אותם שלא ישנו על הצואה שלהם.

Amalthea

New member
תןדה לשניכם ../images/Emo140.gif

ורק לא הבנתי - מצד אחד אתה אומר שיעדיפו מקום פתוח כדי לתצפת על טורפים, ומצד שני אמרת שהן מעדיפות לישון בלול הסגור והנמוך. הבהרה בבקשה?...

nogen

New member
לול סגור

אצלי הם מרגישות יותר בטוחות בלול אם תשחרר תרנגולת שלא רגילה לכלוב בשטח גדול אז היא תחפש מקום גבוה שאפשר לתצפת ממנו.

למעלה