גידול סברס

shmuel1985

New member
גידול סברס

מעוניין לגדל סברס כגדר חיה לגינה.

מהו קצב הצמיחה? האם יש המלצה למין שגדל מהר יותר?

תודה.

gimel123

New member
ממליץ בחום על סברס לגינות גדולות

באזור כפרי. נראה טוב ולא דורש טיפול. לא מתאים אבל לכל גינה. אני לא ממליץ לשלב בין צבר לצמחים אחרים על אותו קו. ניתן לשלב כקו אחורי צבר וקדמי צמחים נמוכים יותר. אין שום בעיה של חיות ארסיות, יש הרבה ציפורים וחרקים מועילים שנמשכים לצמח, לפרי ולפריחה.

חפש סברס "בלי קוצים" העלים נטולי קוצים כמעט לגמרי, הפרי עם מעט קוצים קטנים יחסית.

דווקא הביגונוויליה שהמליצו לך עליה נוראית בעיני- זה צמח יפה עם פריחה מדהימה, אבל שתלטן ועם קוצים איומים. אחד הדברים הנוראים לעשיה זה גיזום של ביגונוויליה.

בכל מקרה שווה להחזיק 1-3 צמחי סברס למי שאוהב את הפרי ויש מספיק מקום בגינה.

בעיני זה משדר "לכו מפה, דמכם בראשכם!"

ו"ביתי הוא מבצרי" .

עשיתי פעם צד אחד של גינה משיחי צבר, לכיוון שדות שמהם מגיעים חיות בר וחיות לא-קרואות על שתיים. שאר הגינה היתה רכה, נעימה ומזמינה.

טלי1121

New member
בוגונוילאה מצויינת למטרה הזאת. גדלה מעולה

בבאר שבע גם ללא השקיה סדירה.

ketty3

New member
יש לי גדר צברים שמפרידה ביני לבין שדה. קל מאו

מאוד לגידול והפרי טעים. לוקחים עלה ושותלים ועוד במרווחים של כמטר. לאחר כשנתיים יש כבר פירות והשיחים מתרחבים

Limonium

New member
אם יש מקום זה נהדר. אם אין

מאוד קשה לרסן את הגדילה בגלל המשקל הקוצים והריבוי המהיר.
לפני השתילה כדאי לנסות למצוא צמח עם הרבה פרי משובח ומעט קוצים אחרת ממש חבל על המקום.

shmuel1985

New member
ואיך הולך מבחינת נחשים שם? והאם אין את הבעיה

של הכנימות?

ketty3

New member
גרה פה 12 שנים ולא ראיתי פה נחשים. אולי כי יש

כמה חתולים בסביבה. ולא, אין אצלי כנימות

hovavle

New member
בסיציליה מגדלים צבר לקטיף. העיצוב הוא כשיח על

גזע. משתמשים ב 2-3 עלים שיוצאים זקוף כגזכ וממשיכים לפצל ל4 זרועות ואחרכך נותנים לשיח להתפתח כיפתי שמוט (בכותי).
אין סיבה לנחשים לאהוב צבר יותר מסביבה אחרת רק חושבים כך כי גדרות צבר לא מטופלות וסבוכות בצמחיה תחתית מהוות מקום טוב לעכברים וחיות קטנות אחרות המהוות מזון לנחשים

jeshu

New member
אולי תשלב את הצבר בגדר חיה ביחד עם שיחים נוספים?

אתה יכול גם לבחור שיחים נוספים שהיו מקובלים בכפרים הערביים כגון אוג הבורסקאים ואיזה תאנה מעוצבת לצורת שיח.

shmuel1985

New member
כן, אני חושב לשלב.

מבחינת אוג אני חושב על חרוק, כי הוא אגרסיבי בצימוח (גם מבחינת גובה מתאים לי).

למעלה