גידול נחשים

11אריאל1

New member
גידול נחשים

יש לי נחש מסוג קרכן תירס הוא בן כ 5-6 חודשים, ואורכו 40 ס"מ. בהתחלה הוא היה אוכל אפילו 3 וולדות במכה. אבל מאז שהבאתי גם כרכחן צהוב הם התחילו ביחד בשביתת רעב. הקרכן הצהוב מת לאחר חודש כשהוא לא אכל אפילו פעם אחת, והכרכן שיש לי עדיין לא רוצה לאכול, כבר תקופה ארוכה מאוד. ניסיתי כל מיני שיטות אים זה לפצוע את הוולדה או לשים לו אותה במעורה או עם פינצטה ארוכה, אפילו בכוח כבר ניסיתי. זה הפעם הראשונה שלי באתר הזה ובצאטים בכלל, מקווה שתוכלו אולי לעזור לי.

יתכן והטמ"פ בטרריום משפיעות עליו

ולכן הוא מסרב לאכול אבל גם חייבים לקחת בחשבון את האפשרות שהכרכן הצהוב הדביק אותו במשהו. אני ממליץ לך לדבר עם וטרינר ולעשות לנחש שלך בדיקת צואה. כמו שיתכן שהבעיה היא אחרת אבל במקרה הזה לפחות את האפשרות הזאת כדאי לשלול. מה הטמ"פ בטרריום שלו?

11אריאל1

New member
כרכן

טמפרטורה די סבבה היא חמימה. אני לא יודע בידיוק. יש לי כרית חימום. עכשיו אני נזכר שהיתי בחוות גידול והמטפל אמר שהנחש נראה טוב אבל הצואה שלו נראית לא טוב.

רן333

New member
"סבבה" ו"חמימה" זה לא מספיק טוב.

לא קשה להרוג נחש על-ידי חימום הכלוב לטמפרטורה שנראית לך "סבבה". אתה חייב לקנות מדחום, ולמדוד את הטמפרטורות בכלוב (במקומות שבהם הנחש שוהה) במדוייק. מעבר לזה: א. אני מצטרף להמלצה של יונתן. ב. אם תתאר כאן את התנאים בהם אתה מנסה לגדל את הנחש, אולי אפשר יהיה לתת לך עצות מועילות. מה הטמפרטורות בכלוב (בדיוק)? מה גודל הכלוב? האם יש בו מחסה? מה תדירות הטיפול הידני בנחש? האם חלו שינויים כלשהם בתנאי הגידול (חוץ מהוספת הכרכן הצהוב) בסמוך למועד שבו הנחש הפסיק לאכול? האם אתה מספק לנחש מים?

11אריאל1

New member
הנחש חי טוב

גודל הכלוב הוא 110 על 30 סמ אך חשבתי שזה גדול מידי אז שמתי מחיצה באמצע יש בו מחסה ממש נוח וטוב כל 3-4 ימים אני נוגע בו או מנסה לאכילו, לא חלו שינויים ויש לו תמיד מים. עוד דבר כשמתי את המחיצה באמצע בצד אחד היו הכרכנים ובשני שתי ביריות והכרכן מאז בואו של הצהוב היה בורח לצד של הביריות. ששתיהם היו מחוממים עם כבל חימום של 15 וואט לפני 6 ימים החלפתי לכרית חימום

רן333

New member
ארבעה דברים:

1. לא מעט נחשי בירית מגיעים מהטבע, ונושאים בגופם טפילים רבים. לא הייתי ממהר לשכן אותם בסמיכות כזו לנחשים אחרים. אגב, מה קרה לביריות? האם שמת לב לשינויים או להפרעות כלשהן אצל הנחשים האלה? 2. אם הבנתי נכון, אתה מגדל את הנחש, שאורכו 40 ס"מ, בכלוב ששטחו 55x30 ס"מ. זה כלוב הרבה יותר מדי גדול, לטעמי. אני הייתי מעביר אותו לכלוב בעל שטח של 30x15 ס"מ לכל היותר. 3. כפי שכתבתי כאן בעבר - הנחש אינו מתעניין בסוג אמצעי החימום שלך או בהספק שלו. מה שחשוב לו זה רק התוצאה הסופית: מהן הטמפרטורות שעליהן אתה מצליח לשמור בכלוב. ואת זה, כמו שכבר כתבתי לך, צריך למדוד במדוייק. 4. לדעתי, אתה מפריע לנחש הרבה יותר ממה שכדאי לעשות כאשר מדובר בנחש שלא אוכל. אחרי שתוודא שהטמפרטורות בסדר (בעזרת מדחום), ואחרי שתשקול את העברת הנחש לכלוב קטן יותר, תן לנחש לנוח, ללא טיפול ידני כלשהו, במשך שבוע לפחות, ואז - נסה להשאיר בכלוב ולד חי של עכבר. עזוב את הנחש ללא הפרעה, וחכה שיאכל.

למעלה