גידול מלפפונים

razst

New member
גידול מלפפונים

המלפפונים שזרעתי לפני מספר שבועות גודלים יפה ומתחזקים לקראת החורף. זה פעם ראשונה שאני מגדל מלפפונים. האם צריך לעזור להם לגדול למעלה ע"י מקל וקשירה? או לתת להם לגדול לבד? היום שמתי לב שהם הוציאו מין מחושים כאלו. למה הם נועדו? והאם צריך לחבר אותם לגדר או קרש? ובכלל, מתי כבר נראה איזה מלפפון מבצבץ? הילדים כבר לא מאמינים לי שיצא משהו ... תודה.

סוף עונת המלפפונים

מלפפונים אינם ירק של חורף. בהכללה כל הירקות שהם כמו פרי, הם ירקות קיץ: עגבניות, חצילים, קישואים, מלפפונים ודלועים למנהם. ירקות חורף הם או עלים: חסה, כרוב, שמיר, פטרוזיליה, או שורשים וגבעולים:גזר, סלק, צנון, קולרבי. או פרחים: כרובית, וברוקולי. (טוב אז ניצנים) את המלפפונים אכן רצוי להדלות על ידי מקל וקשריה.

razst

New member
../images/Emo10.gif

לצערי אני יודע שמלפפונים הם לא לחורף. אבל כבר זרעתי אותם לפני כחודש וגנן שהיה אצלנו אמר לי שהם יגדלו. בכל מקרה האם אפשר כבר לזרוע ירקות חורף? כמו כרובית וברוקלי? האם יש ירקות שיסתפקו בשמש חלקית בחורף (אולי שעתיים ביום)

טסונמי1

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gifמיסכנים הילדים-

ירקות זקוקים לשמש והרבה שעתיים ביום זה לא מספיק

רוּפֵן

New member
בהמשך ל'דולצ'ה ויטה' - לה ויטה בלה

כדי שלא תתעגם עליך נפשך לגמרי (נו, זרעת את המלפפונים "קצת" מאוחר מדי !), אם יש לך אפשרות לאלתר 'חממה', שתהייה עם כיוון שמש מלא, הרי שיש סיכוי להתענג על מלפפונים תוצרת בית. אחרת, לא. כמו כל משפחת ה'דלעויים', גם המלפפון מוציא קנוקנות - זרועות - שאותן הוא שולח לכל כיוון בו יש משהו שניתן להסתמך עליו, לצורך מטרה אחת.. לעלות למעלה, אל האור, אל השמש, ולקבל כמה שיותר שמש. הם יודעים את המלאכה מצויין, ומספיק שתמתח רשת חוטים צמודה לקיר, או שתוריד מלמעלה כמה חוטים שישתלשלו לכיוון המלפפון, והוא כבר ימצא אותם, ייתפס בהם, וישתמש בהם לטיפוס למעלה. חבל שכבר חורף...!

razst

New member
קנוקנות - דבר מדהים

כל יום אני לומד משהו חדש פה בפורום!! לפעמים אני מביט בצמחים ולא בטוח אם זה צמח או חי ... אין לי אפשרות לשמש מלאה בגינה (לפחות לא בחורף) אז אני חושב לזרוע משהו אחר במקום המלפפונים - חבל על המים. מה לגבי הבצל שזרעתי? להשאיר אותו לחורף? הוא נזרע גם כן לפני כחודש.

רוּפֵן

New member
היכנס למילון או לטאג ליינס וראה את

טבלת מועדי הזריעה והשתילה. בצל ירוק, חסה סלרי פטרוזיליה כוסברה צנון צנונית מנגולד ועוד ועוד..

Rebeccan

New member
לא לעקור עדיין את המלפפונים

ייתכן מאוד שתספיקו לאכול לפחות פירות אחדים ממליצה כמו רופן - לעטוף את הצמחים במין חממה שאפשר לאלתר בקלות כל מה שצריך זו מסגרת מספיק גבוהה (נגיד 1.5 מ'), ברוחב כחצי מטר - אפשר להכין למשל מלייסטים. את המסגרת לעטוף בניילון (כזה של מלחמת המפרץ למשל...). לכסות את השתילים בימים הממש קרים - אחרת אם יש
זורחת ומחממת - היא רק תעזור לצמח ולפריחה ולהנבת הפירות
אפשר כבר לזרוע זרעים של צמחי החורף - ברוקולי, כרובית, כרוב, חסה - מומלץ במנבטה (יש פרטים בפורום), ואז להעתיק לגינה בערוגה שכבר עכשיו אפשר להכין עם קומפוסט ושהקרקע תהיה מאווררת. בצל - להשאיר ולהנות - מעלים ירוקים או מבצל שמנמן, אם תניח לו לגדול יותר ויותר. פרינצסה
בגן הפרחים

r66

New member
אפרופו דלועים. היום עקרתי

את הג'ונגל.... לצערי פקששתי גידול של כמה דלעות שהסתתרו לי שם, אבל סוף סוף השטח נקי ופנוי. אני דוקא מתכוונת לזרוע שם קישואים ולחמם עם ניילון.

רנה, לא הכי מומלץ לגדל

גידולים מאותה משפחה באותו מקום עונה אחר עונה.. עדיף להזיז את הקישואים קצת הלאה בגינה ובפינה הזאת לזרוע ירקות עם דרישות שונות מהאדמה.. לדוגמא : ירקות עליים כמו חסה , פטרוזיליה , כוסברה...

למעלה