גידול דובדבנים.

טליאמתי

New member
גידול דובדבנים.

ברצוני לגדל דובדבנים בחצר. אני רוצה להתחיל לגדל את העץ מגרעין קטן של דובדבן שקונים. איזה תנאים העץ\שיח צריך? כמה זמן לוקח בערך עד שהוא מתחיל להוציא דובדבנים? עשיתי כבר דבר דומה עם חמניה. לקחתי גרעין מהאוכל של התוכים שלי ושמתי אותו בכלי עם צמר גפן ומים עד ה\שהוא התחיל להויא עלים ואז שמתי אותו באדמה והוא נקלט יפה. תודה רבה לעונים.

רוּפֵן

New member
הי טלי, וברוכה הבאה..

חמנייה זה דבר אחד, ודובדבן, זה עולם אחר. א. היכן את ממוקמת בארץ ? דובדבן מוגבל לצמיחה לאזור הצפון הגבוה והקריר.., הוא מעדיף קור.. קו הגבול הדרומי שלו, עובר בערך בצפון הכנרת. אולי יש גם בירושלים.., לא יודע בוודאות, יכול להיות. ב. אם העץ ממנו בא הפרי, הוא עץ מורכב, העץ שיגדל מהחרצן שלך, לא יהיה עם פירות, דומים למה שאכלת. וכן, תלוי איזה עץ איבק את הפרחים שלו, וכו'.. זרע חמנייה, את יכולה לזרוע ישירות באדמה. אפשר להשרות במים 24 שעות, ואחר לזרוע.

טליאמתי

New member
תודה לך.

אני איתמר. הכינוי שלי זה 174M4R ואני הבן של טלי. פשוט אני כותב מהמחשב של אמא שלי עכשיו. אני גר באשקלון. אז אני מבין שאני לא אצליח לגדל דובדבנים. איזה סוגים של שיחים כאה אפשר לגדל כאן? מתחילים לצמוח לי תירסים ושיחים קטנים של עגבניות שרי. מישמש, אני אצליח לגדל בחצר עץ של מישמש ושיהיו עליו פירות? נ.ב. יש לנו גם עץ קלמנטינות כבר מספר שנים אבל הוא עדיין קטן ועדיין הפירות שלו הם קטנים ולא טעימים...

Rebeccan

New member
../images/Emo24.gif ברוך הבא - ובאשקלון

אשקלון מצד אחד זה מישור החוף ומצד שני קרוב למדבר אז - עצי הדר יגדלו בלי בעיה - ואם הקלמנטינה "קטנה" אולי זה בכלל זן של קומקווט (תפוז ננסי) ולא קלמנטינה ? יש להם טעם נורא עצים אחרים - אפשר אולי לגדל משמש, יש זני תפוחים שאפשר לגדל באזור שלכם ואפילו אפרסק, עם טיפולים הורמונליים אפשר לגדל שם. אני הייתי מתמקדת בגינה עם צמחי תבלין, עם קצת ירקות - עגבניה, מלפפון,] חציל, פלפלים וכל מיני אחרים וברוך הבא לפורום - כאן אפשר לסייע לך בכל השאלות לגבי הגינה (וגם שאלות אחרות
) ובהצלחה פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

רוּפֵן

New member
היי, איתמר..

מייד יביעו המומחים את דעתם לגבי מה מתאים לאזור שלך. אשיב לך לגבי הקלמנטינה - דאג ל 2 דברים : א. לדשן אותה בקומפוסט בכל היקף הצלחת שמסביב לעץ (קוטר של 1 מטר לפחות !) פזר שכבה של כמה סנטימטרים וערבב את הקומפוסט עם האדמה, כדי שהקומפוסט ייכנס לעומק. לאחר מכן, אפשר להציף את הצלחת במים.. אבל ממש להציף, כדי שהקומפוסט יתחיל לחלחל. ב. עצי הדר אוהבים הרבה מים, אז לזכור להשקות הייטב, בייחוד כשהם צעירים.

Rebeccan

New member
../images/Emo124.gif Rוני שלחי את רופן לפינה

רופן - מזה אין דובדבנים בירושלים
סע בבקשה למוצא, אופו שהבית כנסת הישן - יש שם דובדבן, וזה עוד לפני שהגענו לירושלים. שלשום הייתי בצובא - אכלנו פירות של פטל מהשיח - והיה גם עץ דובדבנים
גן הורדים
ליד הכנסת - מכיר
נו, ומה צומח שם
יפה, דובדבנים, יענו השדרה לפני הבית הלבן
שאמשיך הרשימה
בגינות בירושלים יש המון דובדבנים - מי שהשכיל לשתול ובכלל - בהרי חברון - שהם גבוהים יותר מאשר ירושלים - כמובן שמגדלים גודגדן ודובדבן והרבה נשירים חובבי קור
אחרים אז ... לפינה
פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

Rוני

New member
זהו שהפינה תפוסה, ויש עוד כמה

מועמדים אליה וכשיש כמה שובבים בפינה הברדק חוגג אז תצטרכי להסתדר איתו בעצמך

Rebeccan

New member
טוף לא חשוף

העיקר שכולם יודעים שיש דובדבנים בירושלים סליחה רופן - הפינה תישאר בשבילי - מכאן אפשר לצפות בכל מיני צפורים וכאלה סולח
פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

למעלה