בלה טיגריס
New member
גידול בת שבע
שלום,
לפני כחודש קנינו בת שבע (מסוג hoya carnosa אני חושבת) לקיר צפוני במרפסת שלנו. השמש מגיעה לשם בשעות אחה"צ המאוחרות (אחרי 4) וכמובן שיש שם מלא אור.
היא הייתה בעציץ של 10 ליטר והיתה כרוכה סביב עצמה וכל הענפים היו סבוכים.
קנינו גם מין רשת בקבוק שתטפס עליה.
העברנו את הצמח לכלי גדול יותר (כ-40 ליטר) וליפפנו את הענפים ברשת.
עכשיו, לדעתי היא לא אהבה את המעבר. לא נראים בכלל עלים חדשים או בכלל התפתחוצת כלשהי.
רק בדיעבד מקריאה הבנתי שבת שבות אוהבות דווקא צפיפות לשורשים. האם זה קריטי כל כך והיא לא תתפתח טוב בכלי כל כך גדול?
האם כדאי להוסיף עוד בת שבע או אפילו שתיים לכלי?
אני גם ראיתי שיש סוגים אחרים שהעלים שלהם נורא יפים. האם ניתן לשלב סוגים שונים? הם לא יפגעו אחד בשני?
מבחינת השקייה ודישון.
איך להשקות בצורה נכונה? האם זה נכון שהיא מעדיפה השקיה מתונה וצריך לחכות שהאדמה תתיבש בין ההשקיות?
הוספתי דשן נייטרלי (ככה זה נקרא כשהוא לא חומצי או בסיסי?) שאיתו אנחנו מדשנים את עץ הזית שלנו. האם זה בסדר או שהיא צריכה משהו מיוחד?
התמונה לא עולה משום מה...
אם חובה תמונה אני אנסה יותר מאוחר.
תודה מראש לכל העונים!
שלום,
לפני כחודש קנינו בת שבע (מסוג hoya carnosa אני חושבת) לקיר צפוני במרפסת שלנו. השמש מגיעה לשם בשעות אחה"צ המאוחרות (אחרי 4) וכמובן שיש שם מלא אור.
היא הייתה בעציץ של 10 ליטר והיתה כרוכה סביב עצמה וכל הענפים היו סבוכים.
קנינו גם מין רשת בקבוק שתטפס עליה.
העברנו את הצמח לכלי גדול יותר (כ-40 ליטר) וליפפנו את הענפים ברשת.
עכשיו, לדעתי היא לא אהבה את המעבר. לא נראים בכלל עלים חדשים או בכלל התפתחוצת כלשהי.
רק בדיעבד מקריאה הבנתי שבת שבות אוהבות דווקא צפיפות לשורשים. האם זה קריטי כל כך והיא לא תתפתח טוב בכלי כל כך גדול?
האם כדאי להוסיף עוד בת שבע או אפילו שתיים לכלי?
אני גם ראיתי שיש סוגים אחרים שהעלים שלהם נורא יפים. האם ניתן לשלב סוגים שונים? הם לא יפגעו אחד בשני?
מבחינת השקייה ודישון.
איך להשקות בצורה נכונה? האם זה נכון שהיא מעדיפה השקיה מתונה וצריך לחכות שהאדמה תתיבש בין ההשקיות?
הוספתי דשן נייטרלי (ככה זה נקרא כשהוא לא חומצי או בסיסי?) שאיתו אנחנו מדשנים את עץ הזית שלנו. האם זה בסדר או שהיא צריכה משהו מיוחד?
התמונה לא עולה משום מה...
אם חובה תמונה אני אנסה יותר מאוחר.
תודה מראש לכל העונים!