גידול בת שבע

גידול בת שבע

שלום,
לפני כחודש קנינו בת שבע (מסוג hoya carnosa אני חושבת) לקיר צפוני במרפסת שלנו. השמש מגיעה לשם בשעות אחה"צ המאוחרות (אחרי 4) וכמובן שיש שם מלא אור.
היא הייתה בעציץ של 10 ליטר והיתה כרוכה סביב עצמה וכל הענפים היו סבוכים.
קנינו גם מין רשת בקבוק שתטפס עליה.
העברנו את הצמח לכלי גדול יותר (כ-40 ליטר) וליפפנו את הענפים ברשת.
עכשיו, לדעתי היא לא אהבה את המעבר. לא נראים בכלל עלים חדשים או בכלל התפתחוצת כלשהי.
רק בדיעבד מקריאה הבנתי שבת שבות אוהבות דווקא צפיפות לשורשים. האם זה קריטי כל כך והיא לא תתפתח טוב בכלי כל כך גדול?
האם כדאי להוסיף עוד בת שבע או אפילו שתיים לכלי?
אני גם ראיתי שיש סוגים אחרים שהעלים שלהם נורא יפים. האם ניתן לשלב סוגים שונים? הם לא יפגעו אחד בשני?
מבחינת השקייה ודישון.
איך להשקות בצורה נכונה? האם זה נכון שהיא מעדיפה השקיה מתונה וצריך לחכות שהאדמה תתיבש בין ההשקיות?
הוספתי דשן נייטרלי (ככה זה נקרא כשהוא לא חומצי או בסיסי?) שאיתו אנחנו מדשנים את עץ הזית שלנו. האם זה בסדר או שהיא צריכה משהו מיוחד?
התמונה לא עולה משום מה...
אם חובה תמונה אני אנסה יותר מאוחר.
תודה מראש לכל העונים!

טלי1121

New member
כל ההנחיות שקיבלת נכונות. אולי תשקלי להחזיר

הבת שבע לעציץ המקורי? 10 ליטר זה גם עציץ ענק בשבילה. הויה לא אוהבת עודף מים כי היא נרקבת בקלות. הויה כמעט ולא מדשנים ואם כן בכמויות ממש קטנות.
לא מומלץ לשלב זנים שונים זה מזה, הם דורשים תנאים אחרים.אפשר זנים שונים של אותה הויה.
לי למשל יש הויה קרנוסה hoya carnosa שקניתי לפני 3 שנים בקערה וכבר אז היתה מפותחת לתפארת. היא גדלה והתארכה ועדיין באותו הקערה ובאותו המקום. מתיפיפת יותר ויותר משנה לשנה.
התמונה מלפני שנה.
לשאלות נוספות ועזרה את מוזמנת לפנות למשתלת "אפיפיט" שהם מומחים בהויות וצמחי אויר וכל מיני צמחים נפלאים אחרים.
את רוב ההויות שלי קניתי אצלהם חוץ מהקרנוסה שנחשבת "פושטית" והיא החזקה והפורחת ביותר מבין כל ההויות. יש לה מספר זנים בינהם מגוונת ומקומטת. עוד הויה שכדאי לקנות היא האוסטראלית על זניה השונים.
יש להם פרופיל בפייסבוק:

אפשר להחזיר לעציץ של 10 ליטר ואותו לשים בעציץ הגדול?
כי כבר בנינו את כל ה"עיצוב" והכלים תואמים אחד לשני
זה יהיה ממש מכוער לשים שם עציץ קטנטן...
וטלי, עוד 2 שאלות לי אלייך, ברשותך

1. בנוגע לקמליה. קנינו קמליה ושתלנו אותה בכלי של כ-60 ליטר. היא עומדת בפינה במרפסת, מוגנת מרוח עד כמה שאפשר ואין שם שמש ישירה בכלל, אך המקום מואר כי זה בכל זאת מרפסת..
שמנו לה דשן חומצי ואנחנו משקים אותה פעמיים בשבוע, כשהשכבה העליונה של האדמה מתייבשת.
האם הטיפול שלנו תקין?
2. טיבוצ'ינה רבת פרחים.
עומדת לצד בת שבע. בכלי של 40 ליטר בערך. מקבלת כמה שעות שמש בודדות. משקים אותה יותר מאשר את קמליה כי אמרו לנו וגם קראתי שהיא אוהבת לחות. בינתיים היא מוציאה המון עלים חדשים ונראת בריאה.
יש איזשהם דגשים מיוחדים לטיפול בטיבוצ'ינה זו?
המון תודה!

טלי1121

New member
ממממ....

קודם כל אני חייבת להוציא את תיסכוליי עלייך.
למה אין תמונות????של הכל??
למה צריך תמיד להתחנן? אפילו אני בהסבר ובעזרה שאני נותנת , אני מעלה תמונות להמחשה או קישורים מתאימים.
טוב אז עכשיו לעינין. תראי, זאת בעיה, כבר העברת, כבר השקת, כבר התאמת כלים תואמים, מה אגיד לך? חוץ מזה 10 ליטר זה לא עציץ קטנטן. אני מגדלת ב-10 ליטר עצים בגובה 1.5 + .
ברור שעודף העברות וטילטולים לא עושה טוב לאף צמח. אם כבר עשית, תשאירי. אל תשתלי שום צמח נוסף בעציץ של ההויה כי זה יצריך השקיה נוספת וצמחים אחרים עם צרכי מים שונים מההויה שלא יתאימו.
1. קמליה - המיקום טוב למרות שאין לה בעיה עם רוח וגשם וקור. היא רק צריכה עוצמת אור גבוהה מאד ותחלופת אויר. ההשקיה לפי נפח העציץ וסוג התערובת שבה שתלת אותה. בעיקרון התיבשות החלק העליון של התערובת היא לא אינדיקציה להתיבשות בעומק העציץ. חשוב שיהיה איזון טוב בין אויר/חמצן ומים. 50/50 בעת ההשקיה. שלא יעמדו מים בתחתית יותר מכמה שעות אחרי ההשקיה. עדיף השקיה טובה ורוויה והמתנה עד ההשקיה הבאה. שוב, את זה קובעים לפי סוג התערובת וקצב ההתיבשות אצלך על המרפסת. יש גם הבדל הנובע מסוג העציץ- חרס נקבובי מאדה מים אחרת מחרס עם גלזורה או עציץ חרסינה או פלסטיק או עץ או כל דבר אחר שמחליטים עליו. התנאים אצלך הם ייחודים לך אז פשוט לומדים במשך הזמן מה, כמה, למה ומתי.
2.טיבוצינה -גדולת פרחים או עלים?
התנאים לטיבוצינה על פניו מתאימים רק צריך גם להזהר מעודף מים שנובע מהשקיות תכופות מדי וגורם להצהבת עלים.
התמונה מ2009 מגינת גג של משרד והיא גדלה באדנית ארוכה ובגובה 40 ס"מ, שמש בוקר עד 11.00, דישון והשקיה יומיומית בתערובת מנוקזת היטב. לצערי אין לי תמונות מהשנה. לטיבוצינה פוטנציאל גידול גבוה. צמח ששתלתי בעציץ לא גדול בשמש, הצהיב, התעצה דיי מהר ונראה סובל מהשמש הישירה .

אני יודעת, אני יודעת

אני ניסיתי, אבל אחרי שאני בוחרת תמונה ולוחצת על "צרף" תפוז פשוט כל פעם מעלים לי את הקובץ.
אני אצרף יותר מאוחר קישור לאלבום עם תמונות.
וסליחה. פשוט השאלות שלי היו יותר כלליות, אז חשבתי שאפשר גם בלי..

טלי1121

New member
בת שבע בלי שבר בצואר

בלה - לתשומת ליבך
יש בפורום הזה דרישות מינימום.

run5

New member
צודקת טלי כלי קטן ויובש !

ועל זה נאמר :
וכאשר יענו אותו כן ירבה וכן יפרוץ !

אשתדל לצלם בערב אצלי ותראי עד כמה קטן הכלי.

run5

New member
בת שבע -כמובטח

בת שבע בת 6 ...שנים בערך בעציץ כ 15 ס"מ מושקת רק שנזכרים בה ( כל היתר מחובר למחשב)

jeshu

New member
מנצל"ש - הבת שבע שלי גידלה המשך לענף המרכזי שלה ובינתיים אין עליו עלים כלל, למרות שהוא באורך של כ-50 ס"מ נטולי עלים. בתחתית כמובן שיש עלים. האם כך זה עובד? יש גם ענף צדדי חדש שאין עליו עלים עדיין.

חשבתי שאולי אין לה מספיק אור. היא במקום מואר ונטול שמש ישירה.

טל זיו

New member
מאד יתכן שתופתע יותר

כאשר תגלה על הענף הערום פרחים במלוא פריחתם ויופים.
התשובה היא כן, כך זה עובד,העלים יגיעו המהרה.

טלי1121

New member
בדיוק. הבת-שבע שולחת ענפים ערומים ומגששת

אחרי מקום טוב להתפס עליו. היא משקיעה בגידול עלים אחרי שהענף התלפף על מקום יציב ובטוח.

למעלה