גידול בלחי?

wildnature

New member
גידול בלחי?

מדובר בחתולת רחוב מבוגרת יחסית אבל בריאה וחיונית שלפני מספר חודשים הופיע לה אבצס בלחי שהפריש דם לתוך הפה, בבדיקה התגלתה שן רקובה בדיוק מתחת וחשבנו שזו הסיבה והיא הוצאה, החתולה טופלה באנטיביוטיקה ונראה שהאבצס עבר אבל גדל שוב אחרי שבוע/שבועיים, מאז טופלה שוב באנטיביוטיקה והאבצס נוקז ונוקה אבל הוא כל הזמן חוזר, בוצע צילום רנטגן והוטרינר אמר שנראה לו שזה גידול סרטני שאי אפשר להוציא בגלל המיקום הבעייתי.. כיום המצב הוא שהגידול נשאר פחות או יותר באותו גודל אך נוצר חור קטן בלחי שמפריש מידי פעם, נסגר ונפתח, וגם לתוך הפה יש הפרשות דם מידי פעם, העין נראית כאילו זזה קצת מהמקום ודומעת מידי פעם, פעם אחת גם עם דם, החתולה אוכלת כרגיל ומתנהגת כרגיל מלבד שנראה כי זה מציק לה וכואב לה לפעמים.. האם יש מה לעשות? מצרפת את צילום הרנטגן, תודה!

sapirdvm

New member
קצת קשה

לאבחן מהצילום הזה. חושב שצריך לפחות עוד שתי זוויות אבל אענה לך עקרונית:
אני נוהג לאבן גידול בעל ידי דגימה מהאזור החשוד. דיגום בעזרת מחט-פשוט ולא כואב, ברב המקרים נותן תשובה מהימנה. ללא צורך בביופסיה ובהרדמה.
אבל,
כשהאזור מזוהם הדגימה יכולה להיות מושפעת, ולכן אני נוהג לטפל בזיהום (המשיני?) ולדגום ממקום שנראה נקי.
לפי התשובה אני יודע האם מדובר בגידול או בזיהום, והאם ומהו הטיפול שיש לתת. לצערי לא בכל הגידולים ניתן לטפל.
מקווה שעזרתי

wildnature

New member
תודה, האם המיקום הוא בעייתי?

מכמה שניתן לראות מהצילום זה באמת נחשב לאזור שקשה/בלתי אפשרי לנתח?

sapirdvm

New member
השאלה היא מהו

הניתוח הנדרש.
אם מדובר בלקיחת ביופסיה, או בהסרה של המסה. לדעתי, חייבת להיות אבחנה לפני שמחליטים על ניתוח.

למעלה