גידול אצל חתול

• פותח הנושא ost3
  • פורסם בתאריך

ost3

New member
גידול אצל חתול

חתול שלי עבר את הניתוח להסתרת הגידול שהיה במעי הדק. זה הגידול שהרדיולוג הצליח לראות באולטרסאונד. הרדיולוג אמר שלפי מה שהוא רואה זה סרטן. שלחו את הגידול לפתולוג על מנת לקבל נתונים נוספים על הגידול, למשל סוג הסרטן. הגידול אבד ולא הגיע מהפתולוג למעבדה. ולכן אין דוח של פתולוג, וגם לא נלקחה ביופסה.

השאלות שלי הן:

1.אם זה סרטן כמו שנאמר לי והוא ששלח גרורות שלא ראו אותן באולטרסאונד, מה קצב התפתחות הגרורות? האם הוא מתפתח באותו קצב של הגידול המקורי? כי זה נראה לי מאוד מקרי שבאולטרסאונד יראו מצב של גידול סרטני בגודל 4.5 ס"מ, ואת הגרורות לא ראו בכלל.
2.במידה ויגיעו למסקנה שאפשר להאריך לחתול חיים על ידי כימותרפי, מה הסבל של החתול מבחינת טיפול כימותרפי?

אודה לתשובות.

גידולים שם כללי

גידולים זהו שם נרחב ומאוד לא ספציפי.
כל גידול (סרטן) מתנהג אחרת. חלקם שולחים גרורות בצורה מקומית, חלקם למקומות אחרים בגוף כמו הריאות, הכבד או המח, למשל. חלק מהגרורות ניתן לראות רק ב-CT, כיוון שאולטרסאונד אינו מספיק רגיש.
חלק מהגידולים מתפתחים מהר ולחלק לוקח מספר חודשים ואפילו שנים.
לכל גידול רמת חומרה אחרת ולפיה נקבע סוג הטיפול וכמה רדיקלי הוא צריך להיות.
על-סמך רדיולוגיה ואולטרסאונד ניתן לראות מסה החשודה כגידולית, אך לא ניתן, לצערי, להגדיר מהו הגידול.
הדרך היחידה היא ביופסיה מהמסה או שליחת המסה שהוסרה לפתולוג.

בכללי, חתולים מגיבים בצורה טובה לכימותרפיה, בניגוד לבני אדם. רוב תופעות הלוואי הקשות בבני אדם לא מתבטאות בחתולים.

בהצלחה,
ד"ר סיגל קרופניק, וטרינרית.

ost3

New member
תודה, איך פתולוג יכול לדעת האם מדובר בגידול סרטני?

אם לא ניתן לראות תא בודד, אז גם שיש גידול שמורכב מתאים שלא ניתן לרדת לרזולוצליה של תא בודד, איך הוא יכול לבדוק האם מדובר בגידול סרטני.
&nbsp
מה את היית מציעה לעשות, האם לבצע מעקב אולטרסאונד כל כמה זמן כדי לבדוק שלא מתפתחים גידולים?

מאפייני גידול הם סוג התאים המרכיבים אותו

לצערי, ללא ביופסיה לא ניתן לדעת איזה גידול זה. יש צורך לראות את מאפייני התאים המרכיבים את הגידול כדי לדעת את שמו.

אם לא ניתן לדעת ההמלצה היא למעקבים תקופתיים של בדיקות דם, אולטרסאונד בטן וצילומי בית חזה.
וכמובן מעקב אחר בעל החיים עצמו - מצב רוח, תיאבון, צרכים תקינים.

בברכה,
ד"ר קרופניק, וט'.

ost3

New member
המשך

עשינו לו שוב אולטרסאונד אחרי חודש שעבר מהניתוח. אמרו שיש גידולים בכל האברים הפנימיים. שלא נשאר לו הרבה לחיות. האם יכול להיות כזה סרטן אגרסיבי, שלפני חודש ראו גידול אחד ואחרי חודש עוד גידולים?

גידל והפיזור שלו

כן, לצערי.
קיימים גידולים אגרסיביים אשר מרגע הופעת הסימנים והגילוי שלהם ועד המצב בו הם מתפשטים יכול להיות אפילו 10 ימים.

מצטערת על החדשות הרעות,
ד"ר סיגל קרופניק, וטרינרית.

למעלה