גידול אננס?

joe403

New member
גידול אננס?

שלום. הייתי מעוניין לגדל אננס בחצר הבית שלי. האם אפשר לעשות זאת, ואם כן איך?

barakd

New member
תעשה חיפוש בפורום

הנושא דוסקס פה מספר פעמים.

Lizards Master

New member
בספק רב אם יפרח ללא חממה, ממש לא מאמין

שגם אם יפרח יהיה מתוק - צריך טמ"פ גבוהות יחסית בעיקר בשלבים הסופיים של ההבשלה בכדי שהפרי יהיה מתוק. אצלי פורח כל שנה בסוף אוגוסט וגדל בחממה. לא לשים בשמש מלאה, סובל מעודף מים.

bcrowl

New member
אפשרי בהחלט

גידול מסחרי בהיקף קטן במושב לידי, לא מגדלים בחממות אלא תחת רשתות צל. השקיה רגילה.

Lizards Master

New member
גם ליד הבית שלי מגדלים אננס, ואפילו יצא לי

לעבוד בשתילת אננס. בגלל זה אני יודע שכל עמוד פריחה של אננס מקבל זריקה של הורמונים. מכיוון שאני לא חושב שמישהו פרטי ישלם מאוד שקלים על בקבוק הורמונים, אני בספק אם יצא משהו מאננס שגדל לא בחממה. בכל מקרה שיהיה בהצלחה.

barakd

New member
אבל זו לא החממה שהכרחית

כמו מרבית הברומליים הפריחה מואצת בנוכחות אתילן (מקווה שאני לא טועה בשם). לי היה אננס שפרח בגיל שלוש וסיפק פרי גדול יותר מזה שיש בחנויות. את התמונות פירסמתי בפורום לפני כמה שנים.

bcrowl

New member
לא חייבים לספק הורמונים

ניתן להניח תפוחי עץ בין העלים או לטפטף חומץ תפוחים, זה יאפשר הנבת פרי.

barakd

New member
אני ניסיתי תפוחים על אננס

ועל ברומליים אחרים ללא הצלחה. מה שכן עבד זו שיטת ההטייה. מטים את העציץ עם הצמח באיזה 45 מעלות בעזרת תמיכה כלשהיא ולאחר כחודש חודשיים הוא פורח.

ואם תבקש יפה ניתן לך 1 CC של אתרל

החומר המסחרי- יספיק לך לכל החיים- אם זוכר טוב מספיק לחצי ליטר תמיסה, מזריקים איזה 2 סמ"ק לצמח לשושנה. קניתי ליטר אחד לפני 4 שנים. כיום אחרי הפרחת בערך 1000 עציצים נשאר לי בערך 980 CC.

אלי חדש

New member
גם אני אשמח לקבל קצת מהחומר

יש לי 4 שתילי אננס כבר 4 שנים אף פעם לא פרחו.

barakd

New member
לא יודע, אני לא עוסק במחקר בתחום

וגם אם הייתי ספק אם הייתי יודע. זה טיפ שקראתי לפני אי אילו שנים באינטרנט ואצלי זה עבד בפעם היחידה שניסיתי.

יש צמחים מסויימים שממהרים לפרוח במצב של מצוקה

כדי להבטיח ייצור זרעים והעברת הגנים לעתיד. אני יודע על סיגלית אפריקאית שפורחת יותר במצב של יובש, והויות שפורחות יותר כאשר בית השורשים שלהם קטן (עציץ קטן). אולי כאן פועל אותו מנגנון? צמח יכול להרגיש אם הוא נוטה על ידי כוחות משיכה שפועלים שונה והזוית ממנה מגיע אור. הוא משקיע אנרגיה בחיזוק הגזע ומפעיל כפתור של "מצוקה"?

למעלה