גידול אבוקדו

bar strauss

New member
גידול אבוקדו

השרשתי אבוקדו בצנצנת מים וכבר יצא לו שורש וגבעול. האם יש סיכוי שניתן להוציא ממנו עץ אם אשתלו בגינה? אם כן, מה צרי להיות גודלו המנמלי לשתילה באדמה? מתי העונה המתאימה לשתילה? האם זהו עץ שצריך טיפול מיוחד בשלביו הראשונים (יענו עץ עדין)? האם יש סיכוי לראות בעתיד פרות ממנו אן חיבים לבצע בו הרכבה?

סודA

New member
שבת שלום וברוך הבא ../images/Emo140.gif

שתיל האבוקדו שיתפתח יהיה יפה והוא יוכל בעתיד להפוך לעץ. אבל, כדי לראות ממנו פירות חייבים לבצע בו הרכבה. אם בכל אתה רוצה להמשיך ולגדל אותו, אני משציע שכאשר יתרבו השורשים, תעביר אותו בשלב ראשון לעציץ, כזה שגודלו יהיה פי 5 עד 10 מנפח השורשים, תן לו להיקלט ולהשתרש ורק בשלב הבא לאדמה. ההעברה לאדמה צריכה להתבצע כך שגוש השורשים לא יתפורר. ככל שהשתיל יהיה גדול יותר, סיכוייו ליקלט טובים יותר. זה זה אמנם לא תהליך מסובך אבל אני הייתי קונה שתיל אבוקדו מזן מוגדר, מאחת המשתלות, הסיכויים להצלחה במקרה הזה הרברה יותר טובים והמחיר שווה לכל נפש.

פאביאן

New member
אם ירצה להעבירו לגינה באמת יש

צורך בהרכבה על כנה מתאימה אולם אין מניעה להמשיך לגדל את העץ בעציץ. בשנים האחרונות היו לי כמה שתילי אבוקדו שהשרשתי מגרעינים והתפתחו יפה בעציצים גדולים (מדיווחי חברים אליהם העברתי את שתילי האבוקדו כששבתי למכורה, נראה שהם עדיין ממשיכים לגדול ולהתפתח יפה זו השנה הרביעית). בעניין הנבת פרי, כאמור הרכבה על כנה חשובה אם העץ נשתל בגינה, כמו כן השתיל צריך להגיע לגיל/גודל מסויים לפני שיתחיל לפרוח ולהניב פרי. מעבר לכך אם אינני טועה באבוקדו מדובר בהפרייה דו ביתית, כלומר כדי לחנוט פרי פרחי העץ צריכים להיות מואבקים ע"י אבקה שמקורה בעץ אחר (זו גם אחת הסיבות בגינן גידלתי מספר שתילים בו זמנית). בתמונה המצורפת, הסייפן הראשון שפרח לי השנה :)

למעלה