ג'יג'י ודיק

סועד

New member
מקור המנהג בסיפור עם שמספרים

אני לא הכי בקיאה בסיפור סיפורי עם אך בערך ידוע לי סיפור שקשור לעניין "גיגי ודיק". מספרים על אדם חכם שעמד להשיא את ביתו. הוא ידע לחזות בכוכבים. ויום אחד הסתכל לשמיים וראה שנכתב לבתו גורל מר, שביום כלולותיה היא תמות מהכשת נחש. באותם ימים נהגו להכין כיבוד לזוג הטרי,ובין השאר השאירו גם שני עופות זכר ונקבה. ההמשך ברור, הנחש אמנם פקד את ביתם של החתן והכלה, אך השביע את רעבונו בשני העופות, וכך נצלו חייה של בת החכם. יכול להיות שיש עוד סיפורים דומים, נחכה לתגובות חברי הפורום. בברכת שנה טובה, סועד.

DORIY1

New member
סיפור

סיפור עם ששמעתי אותו מחמי ז"ל [ כל האומר דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולם שנאמר ותאמר אסתר למלך בשם מרדכי ] . הסיפור של העכבר שהיה בבית אנשים עניים ולא היה לו הרבה מה לאכול עד שפגש את חברו העכבר שהיה בבית העשירים והיה שפע של אוכל . העכבר [העשיר] שכנע את העכבר[העני] לבוא לביתו להנות אך נתקל שם גם בחתולים מאיימים וכמעט מת מפחד , לכן החליט לחזור לביתו העני באומרו לחברו ..., אלחס מסני ואבאת מהני " . ז"א אני מוכן ללקק את המסן [ היא האבן השחורה שמחדדים בה את הסכין של הבשר שנותר עליה אך מעט מן המעט של הבשר ואולי רק ריח של הבשר נשאר ] מוכן להסתפק במעט הזה אבל בטוח מאשר להיות מאויים כל הזמן ...الحس مسنى وأبات مهنى ...ודי לחכימא ברמיזא

למעלה