ג'יברוש

ג'יברוש

רונית ואולי הורים נוספים: כשטל בלחץ הוא מג'ברש בהיסטריה. מסתובב בבית ומג'ברש לעצמו. זה כאילו מרגיע אותו. הוא גם מג'ברש לפעמים כשהוא כועס מאוד. אני משערת שזו דרך שלו להתגברות הפחד. האם לנסות להסיח את דעתו או לתת לו לג'ברש עד שזה עובר? לפעמים אני בלחץ שזה לא יקרה בנוכחות אנשים אחרים. וסתם שאלה... זה שכיח בספקטרום, או שזה אופייני גם לילדים רגילים? כי לגדולה שלי, שלא בספקטרום... לא היו תופעות כאלה מעולם.

היח שחר-

זה בדיוק זה. זה מרגיע אותו. זה כאילו הוא מדסקס עם עצמו מה שקורה. אם זה קורה לו בפרטיות, כשהוא לבד, בבית, לא הייתי מתערבת. אם זה קורה בחברת אנשים, הייתי מנסה עיצוב התנהגות (ראי תשובה לזהב בשרשור למעלה..) זה כמו שמעצבנים אותנו ואנחנו מסננים קללה ככה בשקט לעצמנו. שלא ממש מכוונת לאף אחד אלא להרגיע אותנו. (אני לא פעם מוצאת את עצמי מדברת בקול רם, ומביעה את דעתי על מישהו.. במיוחד בזמן נהיגה.. מזל שיש סלולרים ואז הנהגים לידי בטוחים שאני מדברת בסלולר...) רונית ולגרין קלינאית תקשורת

שנה שעברה

קרה ליהלי המון בייחוד ברגעים שהייתה מתוחה או עצבנית. השנה מכיוון שיותר קלה לה בגן ובכלל, יש את זה פחות. ומתי שזה מופיע זה ברגעים שהיא לחוצה מאוד. בעיקרון אם זה בבית נותנים לה לג'ברש עד שהיא נרגעת אבל במקביל בגן למשל מלמדים אותה שיטות אחרות להרגעה כולל לבוא ולומר מה קרה וכו'.

למעלה