גיבוש רעיון

yoni1948

New member
גיבוש רעיון

שלום לכם בימים האחרונים נרקם לי בראש רעיון ליוזמה. הרעיון עוד לא מספיק מגובש מבחינתי כך שאני יעדיף לפרט לעומק בהזדמנות אחרת אבל באופן כללי מדובר על ניסיון הבהרה לפלסטינאים העממיים שהם הרוב, ושהטרוריסטים הם המיעוט שמנפץ את החלום לשלום. בניגוד לפרויקטים טובים ואחרים, פרויקט זה לא מיועד להבהיר לישראלים שיש פרטנר פלסטינאי, אלא להבהיר לפלסטינאים שרוצים שלום ונחת שהם הרוב והם הפרטנר, והם צריכים לצאת להילחם ולהפגין מול העולם והממשל כנגד אלו שמרסקים את התקווה לחיים בשתי מדינות נינוחות זה לצד זה. לדעתי מה שקורה עכשיו זה שיש פרטנר פלסטינאי. הבעיה שהוא מת. הוא פאסיבי. אין לו כוח ואין לו זכות להבעת דעתו. יש לי בעיה אני מעוניין לצאת ולחפש אזרחים פלסטינאים נמרצים, לשבת איתם ולדבר איתם. אני מעוניין לנסות לשכנע אותם שישכנעו את החברים שלהם לצאת לרחובות ולהפגין כנגד הטרור ובעד הסוציאליזם. אני מאמין שאם אאסוף את האנשים הנכונים נוכל לקדם את זה ולהוציא משהו מכל העסק. כל זה אני לא יכול, אני מעוניין שתעזרו לי לחשוב על דרך להגיע אליהם למישהו יש רעיון שבעזרתו נוכל ליצור קשר עם פלסטינאים? * אינטרנט - שיעור המחוברים נמוך מדי * לראשות הפלסטינאית - אני לא הולך להתאבד ולהיכנס בימים אלו * תקשורת (כתוכן פרסומי) - אין תקציב * תקשורת (כתוכן חדשותי חברתי ענייני) - לא יסכימו לשדר כלום לדעתי (ואולי אני פסימי) * ערביי ישראל - שאלה לי - נגיד ונצליח לאסוף קבוצה שתומכת בשלום. האם הם יוכלו להיכנס לראשות ללא פחד? למישהו יש עוד רעיונות להתקשרות? מישהו חושב שלפחות משהו פה הוא בר ביצוע? תודה

Alexco

New member
לא כדאי לך לחנך את הישראלים קודם?

רבים מכותבי הפורום היו בשטחים ושרדו. בחיי, צריך להוציא כזה טי-שירט.

yoni1948

New member
המטרה פה בפירוש היא לא לחנך

אלא ליצור מודעות בקרב הציבור הפלשטינאי שמשגרים לו קסאמים מאחורי הבית שגם הוא יכול להגיד - די!

אני חושב שהניתוח שלך הוא שטחי מדי

הרוב אכן רוצה בשלום, אך באותה זמן הרוב גם רוצה להמשיך את האינתיפאדה האלימה ואת הפיגועים. גם אלו שלא תומכים באינתיפאדה האלימה לא מעוניינים לקום ולעצור אותה, כי הם גם לא בדיוק מאוהבים בישראל. בתוספת לכל העניין הזה הם יתפסו אותך כישראלי מתנשא שבא ואומר להם מה הם צריך להאמין ולהגיד. אצלינו, הישראלים כל-כך מרוכזים בסבל של עצמם שהם לא מוכנים להרים את העיניים ולראות שהכיבוש במצבו הנוכחי לא רק שהורס להם את החיים, אלא הרג והורג אזרחים, יותר אזרחים מאשר נהרגו אצל הישראלים. אנו נמצאים במעגל של נקמה, וכיוון שאנו בעלי הכוח כאן, אנו הכובשים, עלינו להיות המאופקים. עלינו להתחיל להקל על הפלסטינים כדי שאלו יוכלו לחדש את האמון בנו.

yoni1948

New member
שרון כרגע: אינתיפאדה או שלום

"הרוב אכן רוצה בשלום, אך באותה זמן הרוב גם רוצה להמשיך את האינתיפאדה האלימה ואת הפיגועים" האם אתה חושב שהרוב מוכן לוותר על האינתיפאדה כתמורה לשלום? אתה מאמין שיש סיכוי כלשהו לשכנע אותם להתנגד לאינתיפאדה ולפיגועים כדי שהישראלים יוכלו לראות שיש פרטנר, וכדי שהפלסטינים העממיים יקבלו קצת ביטחון שהדעה שלהם החוטרת לשלום קיימת?

למעלה