גיבוש צנחנים

Rmtrzo

New member
גיבוש צנחנים

אני תלמיד י"ב עם פרופיל 97 וברצוני להגיע לחטיבת הצנחנים רציתי לשאול מה בדיוק בודקים בגיבוש לצנחנים ואיך אני צריך להתכונן לגיבוש (ריצות ארוכות, אלונקות וכ'ו) זה עוד מוקדם בשבילי כי עדיין לא קיבלתי מנילה אבל אני כן רוצה להתחיל להתכונן לגיבוש ולשירות הקרבי תודה מראש רועי

Rmtrzo

New member
אפשר אולי עוד תגובות בבקשה

האהא עוד שאלה איך אני מבקש גיבוש? מה קורה אם אני נופל בגיבוש לאן אני הולך? מה הקטע הזה שיש מחלקות בגיבוש של דובדבן?

B i g B

New member
תשובות לשאלות.

כדי לקבל גיבוש אתה צריך לסמן בשאלון יח"ש עדיפות ראשונה צנחנים ו-"רצון להיות לוחם" 5. אם אתה נופל בגיבוש אתה הולך לאחת מהיחידות הקרביות שלא דורשות מיון (חי"ר, תותחנים, שריון וכו' וכו'). דובדבן הסתברתי בתגובה להודעת הפתיחה שלך.

B i g B

New member
אוקיי

בגדול - מה שעושים בגיבוש צנחנים זה מנפים את החברה' הלא רציניים. למרות שאני מכיר אישית אחד שעבר רק בגלל הכושר שלו, למרות שהוא בן-אדם שעושה צרות בכל מקום שהוא נמצא, דבר שבגללו הוא עף מהחטיבה באמצע המסלול. אם אתה רוצה לדעת מה בדיוק עושים כנס למאמרים של הפורום יש שם כמה על גיבוש צנחנים. בקשר לדודבן, אם אתה מתבלט בגיבוש צנחנים אתה יכול לעבור את הגיבוש כ-"מאותר דובדבן", מה שאומר שבגיבוש יח"טיות בו ממיינים אנשים שמעוניינים ללכת לגדס"ר (פלס"ר, עורב, פלחה"ן), תהיה בכיתה של "מאותרים" - שהם אלה שנבחנים להיות בדובדבן. בנוגע לכושר, תצטרף לתנועת כושר קרבי (אחריי, עמית לכושר, יובל עילם ועוד).

nadavchu

New member
יאאלה אחי

הגיבוש הוא בערך 5-6 שעות של ראבק, וגם כושר לא מזיק. בשורה התחתונה המתבלטים מקבלים מאותרי דובדבן, והשאר נראה לי ממוינים כמעט רק לפי הראיון האישי. הקבוצות בגיבוש מחולקות לפי הכושר האישי של המשתתפים (יש ריצת 2000 יום לפני הגיבוש) ככה שגם אם תגיע בכושר בינוני לא יהיו בקבוצה שלך איזה אתיופים שעושים 2000 ב-6וחצי דקות. תהיה אמיתי בראיון, אם לא תתאים- תתקבל, ואם תתאים- כנראה שתתקבל. למה כנראה? כי יש המון חוסר צדק בראיונות האלה. בכל מקרה אני ממליץ לך להיכנס לכושר בשביל גיבוש יחטיות (לא משנה אם תגיע לגולני, נחל, גבעתי, צנחנים), שם באמת יקרעו לך תתחת. אני התקבלתי לגדסר אחרי גיבוש יחטיות והדבר הכי קשה שהיה לי עד היום בגיבוש כלשהו- זה שלב השקים בגיבוש צנחנים הראשון, שם אתה מקבל את השוק. בכל מקרה הכל בראש, תן ראבק, תתקבל ותפציץ בהמשך. בהצלחה!

Rmtrzo

New member
מזה יחטיות?

אאאמ ועוד משהו חשבתי ליחידות הפלחו"ד (פלס"רת עורבת פלח"ן) עושים גיבוש כמה ימים אחרי תחילת הטירונות האם זה נכון? ועוד שאלה מה ההבדל בין דובדן למסתערבים ולסיירת צנחנים?

למעלה