גיבושים

Josman

New member
גיבושים

הייתי רוצה לדעת מתי עושים גיבושים, לפני צו הגיוס או אחרי? לא משנה לאיזה גיבוש(עוקץ,צנחנים - דובדבן..אממ...ועוד..) יחידות מובחרות, בקיצר...

RENI1

New member
כדי להגיע לעוקץ

אתה צריך להגיע לחטיבת כפיר (חטיבה 900/חי"ר ייעודי). הגיבוש נערך אחרי הגיוס לחטיבה (אם אני לא טועה באחד מהשבועות הראשונים לטירונות).

Josman

New member
שאלה לגבי עוקץ...

זה כולם עושים גיבוש לעוקץ, כל מי שרוצה, מבקש ומגיע? כאילו אני מתכוון לבעלי קב"א של קצונה.

RENI1

New member
ההיגיון אומר שכן.

כל מה שצריך זה להתאים מבחינת נתונים (במידה ובאמת יש הגבלה) ולהביע רצון לצאת לגיבוש.

Josman

New member
עוד שאלה ברשותך..

אממ...איך זו חטיבת כפיר? יענו היא טובה, מסוכנת, מה הם עושים כל יום (מה המטרה שלהם)? אמממ......ועוד דבר שלא הבנתי: אני שמעתי שאם נופלים בגיבוש של עוקץ, אחרכך מחלקים את כל אלו שנפלו בגיבוש לגדודים(שמשון,נחשון ועוד כמה...) אז מה הבדל בין נחשון,שמשון לחטיבת כפיר?

bitonano

New member
חטיבת כפיר

חטיבת חי"ר יעודי, זאת אומרת שיש להם קווי חי"ר יעודיים. נחשון, שמשון ושאר הגדודים הם בתוך החטיבה, החטיבה מורכבת מהגדודים. זה שירות של חי"ר אז זה לא קייטנה וכן יש בזה סיכון. אם אתה רוצה לדעת עוד על החטיבה: www.shavuz.co.il ותחפש שם על החטיבה בתפקידים.

RENI1

New member
חטיבת כפיר

(חטיבה 900/חי"ר ייעודי) היא חטיבת החי"ר החמישית של צה"ל. ההבדל בינה לבין שאר חטיבות החי"ר (גולני, גבעתי, נח"ל וצנחנים) הוא שהגדודים בחטיבה הזו תופסים אותו קו לאורך כל השירות (ומכאן השם, שבא מהמילה ייעוד). כמובן שכל גדוד תופס קו אחר. נחשון, שמשון, לביא וכל השאר הם הגדודים המרכיבים את חטיבת כפיר. במידה ואתה לא עובר את הגיבוש לעוקץ, ישבצו אותך באחד מהגדודים הללו (בדיוק כמו בחטיבות החי"ר האחרות- מי שלא עובר גיבוש יחטיות, משובץ בגדודים הרגילים). ועכשיו, שאלה לי אלייך ברשותך- באיזה שלב אתה נמצא מבחינת הצבא? עשית כבר צו ראשון? קיבלת שאלון יח"ש? (מוזר שכל יום יש לך שאלה על חטיבה/חיל אחר)

למעלה