גיבורה???

Fleddermaus

New member
גיבורה??? ../images/Emo119.gif

שמעתי לאחרונה כי מייחסים בחוגים מסוימים לטלי פחימה את התואר "גיבורה" או "לוחמת שלום". אשמח לדעת מה גבורתה ומה היא עשתה למען השלום. מישהו יודע למה קוראים לה גיבורה?

לשמאל היום יש משום מה תפיסה

לפיה כל דבר שהוא אנטי ממסדי הוא חיובי, וכל דבר הכולל בחובו את הממשלה\הצבא\וכו' יהיה בהכרח מגונה (יום בקו"ם בבתי הספר, למשל, שהיה בעיניי שיא לאוויליות של הגישה הזו). השב"כ אסר את טלי פחימה בהליך פסול מכל בחינה וקצת השכיח את העובדה שאולי זכריה זביידי זה קצת מוגזם בשבילנו, כ"לוחם שלום וחופש", כמובן.

ערב רב

New member
אינני חושב כך

מי שתופס את פחימה כגיבורה הוא מי שתופס את זביידי כגיבור, הוא מי שרואה במתקפת הטרור עלינו "מלחמת שחרור". בעיתונות המקור הוא ה-"עיתונאים" גדעון לוי ועלי ואקד שעיקר גאוותם על קשריהם הבלתי-אמצעים עם רבי-המחבלים, ואת המקורות בפוליטיקה אנו מכירים טוב מדי. הממסד, למי ששכח, כולל גם את ביהמ"ש העליון, רשות השידור וגלי-צה"ל, לכן המסקנה שלי היא שהמקור אינו אנטי-ממסדיות אלא פרו-אש"פיות.

Fleddermaus

New member
למה לא עונים לי??? ../images/Emo119.gif

אני יודע שיש כאן מתומכיה של הגב' פחימה בפורום, ואני רוצה לדעת למה היא גיבורה?

אני חושב ש...

תומכים בה בגלל שהיא מייצגת קורבן של המערכת והשיטה הבזויה של המעצרים המנהליים, ולא יותר. היא לא מייצגת את השמאל והשמאל לא מייצג אותה או תומך בה, אלא רק מוחה על המשך המעצר המיותר.

../images/Emo45.gif

יש כמובן טענות על רדיפתה ע"י המערכת, שרודפת אותה רק כי היא ניסתה לסייע לפלסטינים וראתה בהם בני אדם. אני מסכים שהמערכת אכן רדפה את טלי פחימה תחת המעטה הבטחוני, אבל אני רחוק מלהיות משוכנע בחפותה.

אני לא מיחס לה שום חשיבות.

היא סתם עוד קורבן של ה"תקנות לשעת חירום" שיש בישראל. זכותה להיפגש עם זביידי, נוכל ככל שיהיה. הטענה של השב"כ למעצר שלה כאילו היא: "תירגמה לו מסמכים בעברית" היא אומללה שהרי לא חסר דוברי/קוראי עברית אצל הפלסטינים. בברכת שחרור מוקדם לה, ארתור גיל-קרוב.

ערב רב

New member
יש הבדל עצום בין דובר לקורא

אני כלל לא בטוח שיש קוראי עברית במחנה ג'נין. מעבר לכך, היא גם מואשמת בסיוע למחבל להימלט מכוחות הביטחון ע"י אזהרתו מראש.

למעלה