גיבוי SQLServer

rotemNO1

New member
גיבוי SQLServer

כמה שאלות קשורות.. 1. יש לי Microsoft SQLServer Management משהו יודע איך יוצרים איתו קובץ גיבוי (dat או bak)? יש לציין שהדטהבייס שאני רוצה לגבות יושב על שרת רחוק.. 2. בשביל לתכנת דברים חדשים אני עובדת עם גירסה מקומית של הדטהבייס לצורך כך פעם בכמה זמן אני צריכה להוריד לעצמי גירסה של הדטהבייס האמיתי, יש אפשרות להעביר עם SQL Management ישירות לשרת SQL מקומי? בתודה.. אם משהו מכיר אפשרויות גיבוי נוספות עבור דטהבייס של SQL SERVER שיושב על שרת מרוחק אשמח לשמוע.. בתודה.

תשובות

לגבי השאלה על הגיבוי - ניתן לבצע גיבוי באמצעות הSSMS. עומדים עם העכבר על בסיס הנתונים, שאותו רוצים לגבות ולוחצים על עכבר ימין. בתפריט בוחרים בtasks ובתפריט השני בוחרים back up. לאחר מכן ממשיכים נפתח חלון, שבו צריכים למלא את הפרטים. דרך אחרת (שאני מודה, שאני מעדיף אותה) היא פשוט לכתוב פקודת גיבוי:
BACKUP DATABASE WriteDBNameHere to disk = 'WritePathHere'​
כמובן שבמקום WriteDBNameHere כותבים את שם בסיס הנתונים ובמקום WritePathHere כותבים את מיקום ושם קובץ הגיבוי. לגבי שאלה שניה - ניתן לבצע גיבוי ושחזור של בסיס הנתונים, או להעתיק את הקבצים לשרת המקומי ולהריץ sp_attach_db (ניתן לראות פרטים בBOL). קחי בחשבון, שיכולות להיות בעיות עם הusers, שהוגדרו ולא מתאימים לlogin שלהם. במידה ואת נתקלת בבעיות, שווה לך לקרוא בBOL על sp_change_users_login.

למעלה