גיבוי PST בעזרת סקריפט

אריק ח.

New member
גיבוי PST בעזרת סקריפט

צהריים... היוזרים מנפחים את ה - exchange ( יש יוזרים עם תיבות של גיגה ). חשבתי להגביל אותם ל - 300 מגה ושאת השאר ישימו ב - PST. הבעיה היא שיש צורך לגבות את ה - PST ( מדובר על מחשבים ניידים ) ואם זכור לי נכון אין אפשרות לעבוד עם offline folder ו - PST. אני לא יכול לעבוד עם pfbackup של מיקרוסופט כיוון שמנסיון היוזרים פשוט לא מגבים ( אפילו שהוא קופץ להם והם רק צריכים ללחוץ על backup ). החלטתי לכתוב סקריפט שיעשה את העבודה ( למען האמת, מצאתי אחד ורק שיפצתי אותו ). הסקריפט עובד עם "חותמת זמן" ( בודק את תאריך הקובץ מול תאריך קובץ הגיבוי. רק אם יש הבדלים או יסנכרן ) ומשתמש ב - robocopy. הכנסתי אותו ל - GPO תחת LOGOFF ( ב - user configuration ) וכעת כל פעם שיוזר עושה LOGOFF או RESTART הסקריפט מופעל. וכאן מתחילה הבעיה.... היוזרים בכלל מבצעים hibernate בכל פעם שהם עוזבים את המשרד. בקיצור, האם מישהו מפעיל מערך של גיבוי PSTים ( ללא agent של תוכנת גיבוי ) ויכול לחלוק איתי איך הוא התמודד עם הבעיות בדרך ? תודה רבה אריק

אריק ח.

New member
ב - login לא ממש עוזר

שוב, כי הם מבצעים hibernate .... זה על אותו משקל של ה - logoff. אין לי בעיה לשים את הסקריפט רק שלקחתי סקריפט שמישהו רשם ושיניתי על פי הצרכים שלי. לצערי אני לא זוכר מאיפה לקחתי ואני גם לא יודע את שם האדם שכתב אותו ונהוג לתת קרדיט למי שכתב... אם תרצה אשלח לך אותו במייל.

noam01234

New member
יש משהו של מיקרוסופט

שכשהמשתמש יוצא מהאאוטלוק אז זה מתריע לו ומגבה את הקובץ (אפשר לקבוע גם תדירות)

אריק ח.

New member
כן.... זה ה - pfbackup

שעליו כתבתי... מנסיון שלי בעבר היוזרים פשוט לא לוחצים על "BACKUP"

syntax

New member
לא כל כך הבנתי...

מה הבעיה להגיד ליוזרים שלך שאם הם מתעצלים ללחוץ על Backup אז פשוט לא יהיה להם גיבוי ???

Guys33

New member
אני לא מפעיל סקריט כזה אבל

תנסה להפעיל אותו בעזרת פקודת AT שאת זה אפשר להפיץ לכלום

אריק ח.

New member
הבעיה היא

שהאוטלוק פתוח אז ה - PST הוא כמו openfile ואי אפשר לגעת בו... צריך להשתמש ב - VSS וזה כבר מסבך טיפה את העיניינים.

Motel

New member
מה הבעייה?

קובץ PST הוא קובץ (בדיוק כמו OST,OAB). אפשר לגבות כל קובץ פתוח בעזרת כל תוכנת גיבוי שמכילה open file backup technology.

achokler

New member
גם זה לא נכון

מכיוון ש PST בד"כ זה קובץ גדול מעט מאד תוכנות מצליחות לגבות אותו

Motel

New member
תנוח דעתך

תוכנת גיבוי שתומכת בגיבוי קבצים פתוחים מסוגלת לגבות קובץ שהגודל המקסימלי שלו זה 2 ג"ב ...

למעלה