גיבוי exchange 2000 עם veritas

achokler

New member
גיבוי exchange 2000 עם veritas

לפני כמה ימים העלתי בעיה של גיבוי עם veritas , מאז גיליתי שבכל פעם שאני מגבה את תיבות הדואר זה קורה. מלבד הבעיה הזו היה לי בעיה של אי מחיקת הלוגים. הציעו לי לגבות את ה- information store עצמוולהגדיר retension ארוך יותר למחיקה . זה פתר לי את שני הבעיות בו זמנית. אז ראשית
רבה לכולם
והשאלה היא ונניח ומחר מישהו מבקש לשחזר מייל שנמחק, כיצד אני עושה זאת? האם מתוך כלי השחזור של ה outlook ומה קורה עם המייל נמחק ולא לdeleted items .
 

ezaton

New member
תלוי באיזה גירסה

אבל או באמצעות שינוי ערך ברג'יסטרי, או בלי, אתה לוחץ על tools וקובע restore deleted item או משהו בדומה לזה. תוכל בוודאות לראות את זה מספריית ה- deleted items. באמצעות שינוי קטן ברג'יסטרי, תוכל לעשות את זה מכל תיקיה ב- outlook. פרטים ב MS.
 

achokler

New member
את זה אני מכיר (גרסא 8.6)

אבל השאלה במידה ואני מוחק עם shift לחוץ הקובץ לא הולך ל deleted items והשאלה האם עדיין ניתן לשחזרו? והאם יש שחזור מהשרת עצמו או רק בעמדות?
 

Guys33

New member
תעדכן את הקובץ הבא לתוך

ה רגיסטרי של הלקוחות שלך ואז גם עם Shift תוכל לשחזר מכל תיקייה
 

פוֹלי

New member
ואם כבר ב veritas עסקינן...

תיקיית catalogs מכילה אצלי קבצים מימי הביניים, כל קובץ כ 20 מגה, והסיומת של הקובץ היא U01.* ואין מידע ממשי על שימוש הקובץ הנ"ל באתר שלהם (לא על פי חיפוש המילה קטלוג בכל אופן). העפתי הצידה כל מה שלפני שנת 2004 ופיניתי עוד ג'יגה בשרת. מישהו יכול לומר למה משמשים הקבצים האלו
 

ezaton

New member
קטלוג של גיבויים, לדעתי

כל גיבוי שאת עושה מיצר מספר נתונים נוספים: 1) אילו קבצים גובו 2) מתי הקבצים גובו 3) לאיזו קלטת אם יש לך קלטות ישנות שאת רוצה לשחזר מהן (קלטות שהוצאת החוצה לאיכסון חיצוני, לדוגמא), מלפני שנת 2004, הייתי שוקל מחדש את מחיקת הקבצים האלו. סה"כ ג'יגה זה לא כזה הרבה, ובטח יש אפשרות לנקות נפחים מדברים אחרים. מאידך, את גם יכולה "ליבא" את הקלטות הישנות, גם בלי אינדקס על המחשב. הוא פשוט יבנה להן אינדקס מחדש. זה רק דורש זמן.
 

פוֹלי

New member
לא מחקתי אותם, העברתי אותם

ל partition אחר מבעיה קטנה של חוסר מקום שתפתר במהלך השבוע הקרוב מן הסתם. בכל מקרה אני ו veritas סיימנו את הרומן שלנו, כבר שבוע אני מגבה לבונקרים עם upload, וכרגע זה עובד יופי.
 

ezaton

New member
Med1?

ואיך את משחזרת עם זה מערכת מ- 0? או שאת מראש תיכננת להחזיק עותקים רק של המידע? מה בקשר ל- DB של exchange? ל- AD? באיזו תוכנה את מגבה?
 

פוֹלי

New member
זה לא שונה מהקלטות בכלל, רק שעכשיו

במקרים של DRP אנשי med1 מגיעים עם דיסקים קשיחים למקום האירוע, יש בחוזה גם זמן הגעה מקסימלי, כך שבינתיים יש לי זמן להתקין מחדש את מערכת ההפעלה (חוץ מזה, הבונקר נמצא בצד השני של הכביש
). לי נשאר לבדוק לוגים ולעשות download למה שהטמבלים אצלי מוחקים. מבחינת DB של ה exchange יש לו agent שיודע לטפל בבסיס נתונים פתוח, בגלל הרגישות למיילים אצלנו, אני מגבה גם db בצורה מלאה וגם תיבות דוא"ל בנפרד. שלשום שיחזרתי תיבת דוא"ל ברמה של מיילים בודדים שבחרתי להעלות, אז אין תלונות. מבחינת AD - הגיבוי הוא כמו בקלטות גם כן יש לי System State וכל מה שה veritas הציע לי. רק שפה אין לי יותר מגבלה של מקום כמו בקלטות. ואני לא צריכה לדאוג להחליף קלטות יותר (שזה בפני עצמו כבר עושה חיים קלים יותר). ה GUI שלהם נוח מאוד, והשיחזור פשוט ביותר. מבחינת כמות חומר זה מה שאתה קובע מול החברה. אני אישית השארתי את המצב כמו שהיה לי עם הקלטות, 7 ימים אחורנית, ארבעה סופ"שים אחורנים וסופי חודש ללא הגבלה אחורנית. בתחילת הפרוייקט הם מגיעים עם מכונה משלהם שמחוברת לרשת ובמשך לילה שלם מעתיקה את כל ה data מכל השרתים שאמורים לעבור גיבוי. משם זה ממשיך ברמה של רק מה שעובר שינוי מגובה, זה מסומן ע"י התוכנה שלהם, ועולה בלילה אליהם. בגלל שזה בעצם גיבוי אינקרמנטלי אז כמות החומר שעולה ב upload היא לא כזאת היסטרית (ג'יגה ללילה במקרה הכי גרוע).
 

ezaton

New member
אוקי. עוד שאלות

האם הם מסוגלים לגבות שינויים ב- exchange? חוצמזה, איך קוראים לתוכנה שאיתה הם עובדים? נראה לי שאני אקח את הטלפון שלך מאנטי יום ראשון ואשאל אותך בעצמי. זה כבר חורג מעבר לכיסוי של הפורום.
 
למעלה