גיבוי לחומרת השרת

achokler

New member
גיבוי לחומרת השרת

בשבוע שעבר עברתי טראומה. השרת sbs 2000 נשרף היה צריך להחליף 3 ספקים, לוח אם, בקר scsi , מודם, טייפ, cage של HD . (דרך אגב השרת נשרף משום שבהתקנה חיווטו צמת מתח ליד המאוור והצמה פשוט נטחנה על המאוור) יומיים הייתי בלי שרת. לחברה שממנה קניתי את השרת לא היו חלקים זמינים וההובלה מהמרכז לצפון , זה לקח יומיים. רציתי לשאול האם יש דרך לדאוג שזה לא יקרה. כלומר שברגע שהשרת ישרף אני שם שרת אחר וממשיך לעבוד כרגיל. ובאותה הזדמנות שאלה נוספת יש לי 1GB על השרת 40 תיבות מייל, הזכרון משתמש ב 98% מהזכרון הפיזי ה store גוזל כ 800MB , האם עלי להרחיב את הזכרון או שככה זה אמור להיות?

פוֹלי

New member
בשביל זה אני עשיתי רפליקטור

יש לי הארד דיסק ב- server עם ה active directory עליו והסיסטם, והארד דיסק נוסף עם ה data. הכל עובר גיבוי יומי כמובן. יש לי שרת נוסף שהוא ה bserver והוא רפליקה של ההארד דיסק סיסטם ו- AD. חומרה זהה בדיוק. מתעדכן בשינויי AD פעמיים ביום ומגובה גם הוא. אם קורה משהו מבחינה חומרתית או תוכנתית לראשון, אני מעבירה את ההארד דיסק של ה DATA, ואם גם הוא הלך, תוך שעה מרימה אותו מגיבוי לדיסק חדש, והופכת את ה bserver ל- server. wort case scenario איבדת שעתיים תפוקת עובדים. וגם זה יותר מדי. בדיעבד, שווה את ההשקעה הכספית.

פוֹלי

New member
worst case scenario ../images/Emo3.gif

השעה, הגיע זמן לישון מסתבר...

achokler

New member
אם חייב חומר זהה?

יש לי שרת די יקר עם שלוש redudnt לספקים ו hot swap raid 5 scsi hd . האם אני לא יכול להשתמש בחומרה סטנדרטית כמו למחשב PC ? ודבר שני איך את עושה את הרפליקה?

ezaton

New member
אם תקח שרת דומה

אך בלי כל ה- redundency (כלומר, בעיקר, בלי הספקים, אבל כן עם בקר דיסקים זהה) כבר תחסוך משהו. כשאני רכשתי שרת AD לחברה, רכשתי מחשב זהה לו עבור מעבדת ה- QA (רצו מכונה חזקה, אז קיבלו), וכך יש לי שקט נפשי. אם קורה משהו לחומרת השרת, אני פשוט מכניס את הדיסקים הקשיחים אל תוך המחשב השני, כמות שהם, והמערכת ממשיכה לעבוד כרגיל. זה לא פתרון זול, אבל המשמעות שלו היא למטה מחצי שעה זמן מטה של המערכת, אם קורה הרע מכל.

ezaton

New member
ובהמשך לעניין

אני מניח שהיומיים האלו היו בהחלט גורם משכנע, אם תרצה לבצע רכישה כזאת. אולי לא אידיאלי (אני בטוח שיש דרכים נוספות לחסוך זמן, אך אני חושב שאין קצרות ממנה), ואולי לא הכי זול בנמצא, אבל הכי מהיר.

Guys33

New member
Exchange

היי עד כמה שאני יודע , Store תמיד יקח את רוב משאבי הזיכרון ,לא ציינת כמה תופס ה Information Store בנפח פיזי על הדיסק בקשר לפתרונות גיבוי לשרת זה רק עניין של תקציב החל מ- PC שהיה AD נוסף ויקח חלק מהתפקידים כאשר נתן להתקין עליו Raid 1 עם דיסקים גדולים ולבצע גיבוי נוסף של המידע לשרת הזה, וכלה ב SFT3 שזה שרת שעובד ב Miror תמידי ועולה בהתאם בסביבות 15k$ אתה רק צריך לבחור יום טוב וב-

Guys33

New member
המשך

לדעתי ככל הנראה אתה תצטרך להחליף את מערכת ההפעלה בכדי להטמיע פתרונות SFT

למעלה