גיבוי "חם" שרת קבצים win2k3

sachar123

New member
גיבוי "חם" שרת קבצים win2k3

שלום רב לכולם, ברשת קיים שרת קבצים כאמור , במקביל אליו באותה הרשת שרת נוסף זהה אשר צריך לשמש כשרת גיבוי "חם" לכל מקרה שלא יהיה. לצורך העניין יש לסנכרן בין ה- DATA בדיסקים של 2 השרתים כך ששרת הגיבוי יהיה מעודכן לפחות על בסיס אחת ל- 12 שעות. מה הדרך הקלה הפשוטה והזולה ביותר לבצע הפעולה ?? תודה מראש.

sachar123

New member
קראתי...

המשכתי לקרוא וממה שאני מבין יכול להגדיר את שרת הקבצים הראשי כ- Stand-Alone Root Server ו- DFS כ- Stand-Alone namespace ואת השני כ- Domain Controller ו- DFS כ- Domain-Based Namespace הבנתי נכון ?? או שעשיתי בילבול שלם מהכל ?? מה שקורה בפועל זה שמערכת ה- DFS בודקת פעם בשעה מה השתנה במחיצות/קובצי המקור ואז מבצעים את העידכון אליהם.... כך שהשרת השני פשוט יעדכן את עצמו כל הזמן.... במקרה הצורך... כל הנתונים במחיצות שהוגדרו יהיו זהים למקור.

sachar123

New member
נראה לי עשיתי בלאגן...

בשיטה זו צריך 3 מחשבים שונים על מנת לנהל את הדבר הזה: Domain Controller Root Server DFS Client - למרות שזאת אמורה להיות תחנת קצה... שממנה אין לנו רצון לקחת דבר רק שתהיה נגישה לקבצים ב- Root Server... עכשיו מה יהיה השרת השני בו יבוצע הגיבוי החם ?? HELP

antidot

New member
קצת סדר בסלט.

DFS client מובנה במערכת הפעלה ולא דורש שום דבר בנוסף למה שיש. בכל מקרה, אם אין לך Active Directory, אין טעם בכלל לחשוב על DFS (או שהבנתי לא נכון וכן יש AD ?).

sachar123

New member
המשך

ברור לי שה- Dfs Client מובנה במערכת הפעלה זו וראיתי גם את התוספות שצריך בעבור מערכות הפעלה ישנות יותר בכל מקרה בפועל יש שרת קבצים אחד שבו מחיצות המשותפות למשתמשי הרשת... ישנו שרת נוסף שהוא למעשה שרת גיבוי שבו לא מוגדרים משתמשי הרשת והוא נועד כל כולו לשם Duplicate של קצבי השרת שנמצא בשימוש. עכשיו לאור האמור... מה אני אמור להריץ בשרת "הפעיל" ומה אני אמור להריץ בשרת "הגיבוי" על מנת שיהיה סינכרון של הקבצים ושרת הגיבוי יהיה מעודכן ?? מערכת ה- RFS הינה המערכת אשר משמשת את DFS לשם העתקת הקבצים ?? או שניתן לעשות בה שימוש עצמאי ??

antidot

New member
------>

אם יש לך AD, מספיק להגדיר את שרת המקור ושרת היעד כdfs targets, כאשר הDC עצמו גם יכול להיות dfs target

sachar123

New member
אם הבנתי נכון

את שרת המקור במקום Stand Alone להפוך ל- DC ולהפעיל את AD בשרת היעד להפעיל DFS אין צורך ב- AD... נכון ??

eliranitzhak

New member
מוצר לגיבוי חם של שרת NT

אני ממליץ על המוצר הזה לגיבוי חם של שרתים. להלן דף מידע. HTH. בברכה.

למעלה