גיבוי "חם" של SQL

syntax

New member
גיבוי "חם" של SQL

שלום לכולם ! יש לי שרת WIN2003 SERVER שרץ עליו SQL SERVER עם DATABASE. השרת יושב בחווה של שרתים אצל אחד מספקיות האינטרנט בארץ. רכשתי מהם שירות של גיבוי אך לטענתם אין באפשרותם לעשות גיבוי "חם" ... כלומר למעשה אין להם אפשרות לגבות לי את המידע DATABASE של הSQL שלי. אני חייב שיהיה לי גיבוי ישיר ברמה יומית של כל המידע שעל הSQL הזה. שאלתי היא האם ניתן להגדיר בצורה כלשהיא אפשרות אוטומטית של גיבוי לתוך תיקיה מסויימת בדיסק שלי או שאני חייב לבצע גיבוי חם? קיימת אפשרות לבצע EXPORT ל DATABASE ואז לשמור אותו בתיקיה בשרת ואז לגבות את התיקיה אבל אני מחפש משהו שיעשה לי את זה באופן אוטומטי משום שאני צריך את זה על בסיס יומי. יש לי כמובן שליטה מלאה על השרת שלי בREMOTE DESKTOP אבל אין לי אפשרות לבצע EXPORT ידני כל יום ....וזה נראה לי טפשי ומסובך. האם מישהו יודע על פתרון יעיל עבורי ? בתודה מראש

פוֹלי

New member
מוזר...

אין DB שלא ניתן לגבות אותו "חי" בעזרת agent מתאים... אני פעם עשיתי קומבינה בגלל מחסור ב-agent על ידי הורדה בסקריפט של ה DB, העתקה שלו לתיקייה אחרת והחזרת ה DB לחיים תוך שימוש בפאופציית משימות מתוזמנות, זה היה לוקח כמה דקות כל יום, והגיבויים היו מופנים לתיקייה בה יושב הקובץ המועתק. (זה היה DB של Oracle, וזה גם היה פיתרון זמני עד לרכישת ה agent) אני מציעה לבדוק יותר לעומק את עניין הגיבוי החם מול הספקית שלך.

syntax

New member
יש לך

אולי אפשרות להסביר לי על הסקריפט הזה ואיך הוא בנוי ? אני לא מבין גדול בסקריפטים אבל אשמח לעצה טובה . זה בעצם הפתרון שאני מחפש....לבנות איזה סקריפט שימשוך בערך כל שעה את הDATABASE שלי ויעשה לו איזשהו CONVERT לקובץ רגיל ואז לשים את הקובץ בתיקיה בדיסק הקשיח. הבעיה שלי היא שאני לא מבין גדול בבניית סקריפטים אשמח אם תוכלי לעזור לי בזה מעט. לגבי ספקית האינטרנט בדקתי ובדקתי שוב לפני שפניתי לפורום ואני יודע מה הכוונה של AGENT ( יש לי במשרד שרתי SQL ואני מגבה אותם עם VERITA עם AGENT מתאים ) אבל שם הם טוענים שזה בלתי אפשרי כי הם עושים גיבוי גלובלי על רובוט גיבויים או משהו כזה ולכן אין אפשרות להתקין שום AGENT . הם טוענים שהם יכולים לגבות רק ספריות בדיסק הקשיח. לכן עלי לבצע את הEXPORT באופן כזה או אחר ולשים אותו בתיקיה אותה הם יוכלו לגבות אשמח לעצות על בניית סקריפט או כל פתרון יעיל אחר. ושוב תודה

פוֹלי

New member
אני לא מתחייבת על התשובה כי לא

הורדתי DB של SQL, אבל ב DB של אורקל שהורדתי פשוט כתבתי קובץ BAT עם השם של ה services של האורקל עם הוראת stop כדי שהם ירדו, אח"כ קובץ BAT נוסף שמבצע copy של הקובץ לתיקייה הרצוייה ובסוף קובץ BAT אחרון שמעלה את ה services בחזרה (start). פעם בשעה זה לא מוגזם מדי? אתה לוקח בחשבון שכל פעם שתבצע את ההעתקה הזו המערכת שלך תהיה למטה?

-עומרי-

New member
אתה יכול ליצור JOB שעושה

גיבוי מלא ל-DB לתיקיה ולתזמן אותו לשעה קרובה לזמן שספקית האינטרנט מבצעת את הגיבוי. ניתן לבצע בכמה דרכים : דרך maintenance plans, דרך backup וגם דרך תזמון פקודה ב-TSQL שתעשה גיבוי. אני עובד כך מס' שנים עם 2 שרתי SQL. ותמיד כשרציתי לשחזר הכל עבד כשורה. החסרון - הגיבוי יהיה עדכני אחת ליום. עומרי.

syntax

New member
כן אבל

בהנחה שאני מבין למה התכוונת אז : בשביל זה אני צריך לרכוש רשיון חדש עבור תוכנת VERITAS BACKUP EXEC ורשיון של ה-AGENT עבור הSQL עצמו....כאשר רשיון כזה עולה לא מעט כסף ואילו אנחנו חברת הייטק קטנה ומוגבלים בהוצאות. בנוסף אני אמור כמובן להתקין את התוכנה עצמה ( שלפי הנסיון שלי היא לא ממש קטנה ודורשת לא מעט זיכרון ומשאבים ) וזה יוריד לי את הביצועים של השרת ....זה שרת חזק וחדש אמנם אבל אני צריך שם כל פיסת זיכרון ומשאבים... בכל מקרה תודה זה רעיון לא רע ואפילו יעיל שאני אקח בחשבון אבל עוד לא התייאשתי ואני מחפש פתרון זול יעיל ופשוט יותר. למישהו יש עוד הצעות אולי ?

-עומרי-

New member
לא, התכוונתי לכלים הבנויים ב-MSSQL

כל מה שצריך לעשות זה להכנס אל enterprise manager ל manage שם תמצא את האפשרויות השונות שהזכרתי. אתה יכול לקרוא על כל הנושא בקישור.

xtacy

New member
יש לך הכל כלול ב-MSSQL

כפי שרשם לך ידידי, בנוסף יש אפשרות לביצוע רפליקציה "חמה" לשרת SQL אחר. גם זה נמצא בכלים של MSSQL. בהצלחה

למעלה