ג'יארדיה

shockito

New member
ג'יארדיה

שלום,

לפני חצי שנה במהלך טיול בחו"ל חטפתי שלשול חמור שנמשך יומיים (לפני זה לא סבלתי מבעיות בבטן). מאז יש לי במשך חצי שנה כאבי בטן, גזים ובחילות (בלי שלשולים/הקאות). שמתי לב שכשיש כאבי בטן אין בחילות וההיפך.
לפני חודש וחצי לאחר בדיקות רבות נמצא בבדיקת צואה בודדת שיש לי ג'יארדיה למבליה. לקחתי טיפול אנטיביוטי שנראה שלא עזר מכיוון שאני ממשיך לסבול באופן עקבי מאותן תופעות שמסבות לי סבל רב. לאחר סיום הטיפול עשיתי עוד 3 בדיקות צואה והטפיל לא נמצא יותר, ולכן הרופאה (וגם רופא גסטרו) טוענים שכרגע אין טעם לקחת אנטביוטיקה נוספת.
העניין הוא שאני מאמין שהטפיל כנראה לא עבר, ממילא מאד קשה לאתר אותו.. ובנתיים אני ממשיך לסבול מאד ולא נראה שיש איזה פתרון. כל תרופה שנועדה לטפל בסימפטומים כמו קל בטן או דברים אחרים ממש לא עזרו.

יש אולי פתרון אחר מה ניתן לעשות? אני כבר ממש אובד עצות.
תודה.

גיארדיה

זיהום בגיארדיה עשוי לגרום לתסמינים שתיארך. את הטיפול קשה להדגים בבדיקו צואה רגילות לאור שאינו מופרש באופן קבוע בצואה אלא באופן מחזורי, לכן מבצעים לפחות 3 בדיקות צואה בימים שונים אולם גם בשיטה זו אפשר לפספס את נוכחות הטיפול. הבדיקה הרגישה ביותר הינה בדיקה גנטית מסוג PCR למציאת הDNA של הטפיל בצואה. אם יש חשש שלא הוכחד הטיפול בטיפול האנטיביוטי ניתן לבקש בדיקות מתקדמות מעין אלו. יש לציין כי יעילות הטיפול האנטיביוטי גבוהה. כמו כן מומלץ לבדוק רמות נוגדים מסוג IgA שאם הם נמוכים, עשוי להיות קשה להפטר מהגיארדיה
בנוסף לא בטוח שהתסמינים נובעים מהטפיל. העובדה שהן ממשיכים לאחר טיפול אנטיביוטי עשוי להחשיד שהן נובעים משינויים בתנועתיות המעי שעשויים להופיע בעד 10% מהאנשים לאחר זיהום מעיים (לרוב בחו"ל) בשל שינוי בהרכב חיידקים החיים במעי. למצב זה טיפול שונים ולא עוד קורס אנטיביוטי.
מומלץ לפנות לרופא הגסטרו לבירור אפשרות זו של post infecitous IBS

למעלה