גט וייחוד

• פותח הנושא E W
  • פורסם בתאריך

E W

New member
גט וייחוד

שלום, לא מזמן נתתי גט למי שהייתה אשתי, והיא טוענת שבביקורי בבית (שמבחינה משפטית שייך גם לי), בעט שאני מבקר את הילד (בן שנתיים), מישהו מבני משפחתה חייב להיות בדירה כי אחרת זה נחשב ייחוד ועלול לבטל את הגט. האם הדבר נכון? האם היא בחדר אחד, ואני באחר עם הילד, לבד ללא כל נוכחות אחרת עלול לסכן את הגט? האם ניתן לבטל בדרך כלשהיא גט שניתן ברבנות ואם כן עד לכמה זמן ממתן הגט?

א77

New member
יש מצוה מן התורה של

מחזיר גרושתו. יש מצוה של אדם שגירש אשתו שיתחתן אתה. היינו מצוות עשה. אל תדאג, אם אני מגרש את שנואת לבי, לא אקיים מצוה זו בכל מחיר... ולעניינינו: מיכיון שהמצוה מונחת לפניך, הרי בעצם היחוד בניקל תוכל לשאתה לאשה. [הסברתי רק את הרעיון, כמובן ללא פירוטי הדינים]. והיה כשהגרושה נישאת לאיש אחר, אם התאלמנה ממנו או התגרשה ממנו, א"א לבעלה הראשון לשאתה לעולם. זה מן התורה. ז"א עליך להזהר מיחוד עמה כל זמן שלא נישאה לאחר. מרגע ונישאה, אף שהתגרשה או התאלמנה, הרי היא כבר כאשה רגילה לכל דבר.

יחוד עם גרושתו - פנויה...

עלול להביא למצב חמור של ביטול גט ולחילופין מתן גט מחודש לחומרא. יחוד עם גרושתו נשואה - אסור כדין כל אשת איש.

E W

New member
אבל....עדיין לא הבנתי

תודה על התגובות, אבל עדיין לא הבנתי מה הכוונה לייחוד. אני והיא באותו בית/ חדר/ אזור?.... ומי יכול לבטל מצב של ייחוד? זר או בן משפחה? ילד (מתחת לגיל 18) או רק בגיר (מעל גיל 18)? מה צריך להוכיח כדי שהעניין ייחשב בפני בית דין רבני? ותודה לאל התגרשתי ואין לי כל כוונה לבטל את הגט! מזה אני נזהר כמו מאש, ולכן אלו שאלותי.....

miribn

New member
תשובה

ברגע שיש עוד ילד בבית - אין זה דין ייחוד. בנוסף, אפשר להשאיר את הדלת פתוחה ולא נעולה. ברגע שקיים סיכוי שמישהו ייכנס מתי שהוא רוצה - אין זה ייחוד. (רי גם במצב של חופת נידה מספיק שמביאים ילד קטן שישן עם הזוג כדי שזה לא ייחשב ייחוד). בשורות טובות, מירי.

למעלה