גטקה

מענין כמה כלי-נשק גמישים יש להם.

מאוד הייתי רוצה להבין את החרב הגמישה. נדמה לי שרק בהודו פותח נשק כזה.

יש כמה כלים גמישים בהודו

אבל המפחיד מכולם נמצא בקאלארי- ה"אורומי". שני פסי מתכת גמישים מחוברים בידית, קצת מגוחכים למראה, עד שהתאמן מתחיל לעבוד- איך אמרו לי ההודים- "this is for fighting many people" מפחיד מאוד!

זה מה שרואים לקראת סוף הסרטון, לא?

"סרט" ארוך, כמו בהתעמלות אמנותית אבל ממתכת? לזה התכוונתי כשכתבתי "חרב גמישה".

יוסיא

New member
וואו....איזה יפה../images/Emo80.gif

אהבתי במיוחד את התעוזה להיכנס..
.את הקרבות ההמוניים ואת העבודה עם העיגול מלא החוטים והמשקולות בסוף
....ואת העבודה עם המתכת הארוכה...
ממש כמו באולימפיאדה המחול עם הסרט.
..רק עם חרבות

ננדין

New member
../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif

תאמינו לי שמניסיון אישי במציאות האומנות הזאת הרבה יותר מעניינת מאשר היא מה שאפשר להבין בסרטון... למה אתם עושים לי את זה??? עוד פעם אני נכנס לדיכאון הודו...

איזה יופי ../images/Emo45.gif

אהבתי את העבודה עם סכין / חרב ביד אחת ומגן קטן ביד השניה. אגב, למה המגן כל כך קטן בגודל של מכסה של סיר מטבח, ולא גדול יותר בדומה למגינים של אבירים למשל?

broadaxe

New member
ככל שהמגן גדול יותר הוא גם מסורבל

יותר, כבד יותר, איטי יותר. המגן הגדול עבר אבולוציה באירופה במקביל להתפתחות שריון האבירים, הלך וגדל עד שהגיע לשיא גדלו במאה ה-11 ("מגן העפיפון" שמופיע על שטיח בייה והשתתף במסע הצלב הראשון) ואח"כ הולך וקטן עד שנעלם לגמרי כשהאביר עטוי בשריון הלוחות המלא. יחד עם זאת, היה בשימוש באירופה מגן קטן כדוגמת זה שנראה בסרט, בקוטר משתנה שבין 20 ל-30 ס"מ עפ"ר. מגן זה, שנקרא BUCKLER שימש את כל המעמדות והיה נוח לנשיאה תלוי מהחגורה. שיטת הלחימה עם הבאקלר האירופי שונה, הוא הרבה יותר אקטיבי ונע במקביל לחרב. השימוש בו הן בהגנה והן בהתקפה, כשלעיתים מרכז המגן קוני ומחודד ל"עידוד" האגרוף, שפת המגן עשוייה טבעת ברזל שנועדה לחזק את מבנה המגן וגם למכות סיבוביות מלמטה או מהצד לכיוון הפנים.

../images/Emo51.gif רבה על התשובה המלומדה../images/Emo70.gif

עד היום חשבתי שבאירופה המגן תמיד היה גדול כדי לכסות חצי גוף. לא ידעתי שהוא עבר התפתחות כמו שתיארת, עלייה בגודל ואח"כ ירידה עד להיעלמות מוחלטת עם כניסת שריון הגוף המלא.
רן.

לזכרוני היה גם מגן גוף מלא

שנישא ע"י חייל שזה היה כל תפקידו. מה שנקרא shield bearer. שימש כדי לאפשר לאציל להילחם בלי להטריד עצמו בזוטות כמו הגנה (בעיקר לחימה עם קשת?). יש מידע? אני טועה לחלוטין?

broadaxe

New member
היה גם כזה, רק הפעילות קצת אחרת.

קשת, באירופה, נחשבה נשק של המעמד הנחות, היינו של האיכרים ופשוטי העם. אצילים למדו כמובן להשתמש בקשת אבל לא השתמשו בה בשדה הקרב, יען כי החרב והרומח היו נשק העילית. במאות ה-13 עד ה-15 פעלו בצבאות אירופה דבוקות קשתים ורובי-קשת, לרוב שכירי חרב, שנשאו איתם מגינים גדולים מאד. היחידה הבסיסית כללה לרוב ארבעה אנשים, שניים יורים מאחורי המגן ושניים, מאחור, טוענים. את המגן היו מציבים בעזרת רגלית. אביר תמיד היה משוריין בצורה הטובה ביותר לתקופתו, ובגלל חינוכו, תיאורטית, היה אמור לבוז לסכנה. נושא מגן גדול ("צינה") לפני אציל היה בהחלט קיים - אבל במזרח התיכון הקדום, אצל האשורים, ורואים את זה היטב בתבליטי ארמון סנחריב מנינווה.

למעלה