גז קופא בבלון

דור לוי

New member
גז קופא בבלון

לא מזמן עלתה השאלה על גז וקור, ורשר הסביר שצריך לחמם את הבלון. ניסיתי לשפוך ליטר וחצי מים רותחים על הבלון מהסוג הגדול(48) וזה לא פתר את הבעיה. למרות שמגע בבלון היה חם. ביום אפשר להתניע את המערכת, בלילה לא. מה עשיתי לא נכון? כמה מים צריך? האם צריך למקד את המים במקום מסוים? בתודה מראש

דור לוי

New member
זה מסתמן כעוד שיקול נגד גז

מילא הבלון עצמו והווסת (אני אנסה את זה בלילה הקר הבא) , לא מעשי לשפוך מים על הצנרת. חוץ מזה זה מתחיל להיות מגוכח: אני רוצה לחסוך את זמן ההמתנה לחשמל בדוד ומשתמש בגז ל'חירום בלבד' (כלומר שנתקעים ואין זמן לחכות). אם אני מחמם מים בחשמל, אז עדיף להמתין שיתחמם ולהתקלח מאשר לחמם מים, לצאת החוצה לקור, לשפוך על הבלון והווסת, לחכות שיפשיר... זה נראה יותר מדי מגוכח להיות אמיתי. מה אני מפספס כאן?

רשר

Well-known member
מנהל
אין אפשרות לחסוך עם חימום בגז כי הוא יקר

לשימוש יעיל ונוח במים חמים חשמל מהווה את הפתרון הטוב ביותר במיוחד אם הוא גבוי לשמש, אז למה "כולם" סובלים מבעיות עם אספקת מים חמים בחשמל - כי הם נהנים לסבול, כל ווט שהכנסת לדוד יוצא בברז כמים חמים עם אובדן זעיר של 1-3% (לא משתווה לתחתית בלון גז קטן), הנסיון לחסוך חשמל בדוד מביא למצב בו המים לא חמים וכתוצאה מכך נהנים לפתוח בדיון "מי לא הדליק את הדוד", הפתרון כמובן ברור - ביום גשם, מעונן, בית שטוף אורחים - דוד דולק כל הזמן "לא מנסים לחסוך" כי החסכון הגדול ביותר יהיה זול ממנת גלידה (בחורף תה עם לימון)

דדר43

New member
לי היתה את אותה בעיה הזמנתי טכנאי

והוא ניקה את המעברים עי אויר כי הם היו סתומים מאבק וליכלוך זה עובד מצוין הפיתרון שלי לשילוב של גז עם דוד חשמל/ שמש בקיץ דוד שמש ואחכ חשמל כי המים יחסית כבר חמים בחורף ביום קר מאד גז כי זה חוסך מים( עד שמגיעים המים החמים מהדוד ) וחשמל לוקח שעה וחצי לפחות למשפחה בת 5 נפשות.

דור לוי

New member
שאלות ביאור:

אני מנסה לבדוק אם זה מצב דומה במקרה שלך ושלי: 1. מה שכתבת עכשיו זה פתרון לשאלה הזו? 2. אצלך ההתנעה היתה איטית בכל מקרה? אצלי לא מתניע בלילה , אבל ביום מתניע בסדר. 3. בערך בת כמה שנים המערכת אצלך?

דדר43

New member
המערכת שלי היתה ואלניט

תנסה להזמין טכנאי עלות ביקור 250 כולל ניקוי

דור לוי

New member
אצלי יונקרס:

אבל אם אני מבין נכון הפרטים שונים והבעיה שונה. אם אצלך ההתנעה כל הזמן בעייתית, סביר שיש סתימה ואפילו חלקית. אם אצלי מה שמשפיע על התפעול זה השעה ביום, אני מניח שיותר סביר שמדובר בבעיית קור. לכן רציתי לוודא את הפרטים הקטנים.

למעלה