גזר הדין |אעה|

אimר

New member
גזר הדין |אעה|

בגץ דחה את העתירה של אמיר מלנקי, פציפיסט שצהל מסרב לשחרר, בטענה שאין פה נסיבות מיוחדות שתובעות התערבות. בגץ מתעלם מכל מה שדפוק ורקוב בועדה הזאת ומתעלם משחיתות כל עוד היא נעשית תחת תקנות ונהלים, הצבא מצידו נדרש רק לשמור על מראית עין עלובה של מנהל תקין וזה עונה כבר על הכל. הסלט שבגץ עושה מהעתירה של מלנקי מראה שגם לבגץ חשוב יותר לשמור על המערכת הקיימת, רקובה ככל שתהיה, מאשר להתנגד לצבא ולנסות לעמוד על דעתו. מוקדש בחום לחיזוק הטענה שבישראל אין מנהל תקין ואין אפשרות סבירה לפציפיסטים להשתחרר, ולחיזוק הטענה שאולי ועדת הלצים הזו ראויה להחרמה.

Mיקי_

New member
עיינתי בפסק הדין במלואו ואני מזועזת

אני חושבת שזה פשוט עלבון לבג"ץ. אם לא הייתי עייפה ממיליון סמינרים הייתי כותבת פה בהרחבה, אבל אני כן. אני מאמינה שאכתוב מחר. נ.ב. נוספו השבוע גם שאלות נפוצות, זה עדיין לא בהקיף מלא, אבל יש התחלה...

pazro

New member
אבל זה בדיוק המטרה של בג"ץ.

בג"ץ בה לבדוק אם המדינה או כל גוף הקשור למדינה פועל ע"פ החוק וע"פ הנהלים שהמדינה קבעה. בג"ץ לא בה לשנות דעות או להחליט מה נכון יותר בנושאים שאין בהם שאלה לגבי חוקויות הפעולה.

אimר

New member
בגץ נכשל פה

בוא נתחיל מזה שהועדה הזו לא פועלת על פי חוק, יש טלאים ואילתורים וגחמות ואינטרסים שזכו בסופו של דבר לשם ועדת מצפון לבנים. בגץ רשאי להגיע למסקנה שהוא לא מוצא לנכון להתערב בעבודת הועדה אבל הוא רשאי לקבוע שהמתכונת הנוכחית אינה מקובלת גם אם היא קבועה בחוק (והיא לא) אם היא לא עומדת בקריטריונים בסיסיים כמו צדק, שיוויון, וכו. הועדה הזאת לא עומדת בשום קריטריון מלבד קריטריון הכסתח, לעשות מינימום שבמינימום כדי לטעון שיש ועדה שמתפקדת כראוי. אז מבחינתי או שבגץ טיפשים ולא רואים ממטר ומקבלים את דברי הצבא כקדושים או שהם חלק מהמערכת שיותר חשוב לה "להלחם בסרבנות" מאשר למלא את תפקידה בשומרי החוק והצדק.

pazro

New member
אבל כמו שאני הבנתי העתירה היתה

נגד החלטה של אדם מסוים ולא נגד החוקיות של הועדה.

אimר

New member
לבגץ יש סמכות רחבה

עתירות לבגץ הן כמעט תמיד לא נגד חוקיות חוק אלא נגד מקרים שבהם החוק או הרשות המבצעת מבצעים עוול. נכון שהעתירה התייחסה נקודתית, תאורטית, רק לאמיר, אבל יש לה גם ערך כתקדים וחוץ מזה בהחלט יש לבגץ את הסמכות לקבוע שהועדה פועלת בצורה מעוותת ומזוויעה (במונחים יותר מדויקים) ולא על פי חוק ושכל פעולתה ראויה להערכה מחדש. לא רק שהם לא עשו זאת, הם קיבלו את כל טענות הוועדה כלגיטימיות, גם כשהטענות היו מגוכחות באופן בולט, כי מספיק שהוועדה שומרת על מראית עין כדי שבגצ יעלים עין. בגצ הוא לא רק בית הדין לערעורים, הוא גם בית הדין הגבוה לצדק ובמסגרת תפקידו אמור לשמש כרשות המבקרת העיקרית לפעולת הרשות המבצעת, אבל כשכל מה שיש זה מראית עין וקריצות והסכמה שבשתיקה שמובילה להסכנה עם התנהלות נפשעת, זה לא ביקורת.

למעלה