גזרה כזו לשמלה

33 אבי

New member
גזרה כזו לשמלה

יש לי סוכוי למצא ברשת בלי הפליסה מקדימה מצידי. ויש דרך ללמוד איך לעשות כזה צווארון אבל שיצא יפה וישר?

maybesure

New member
נורא פשוט

לוקחים גופיה יפה צמודה, גוזרים אותה בקו הגובה שרוצים+ס,מ לתפרים. לוקחם ירעת בד באורך הרצוי, ומחשבים מספיק רוחב שיהיה לכיווצים. מכווצים ותופרים אל הגופיה המקוצרת. את הרעיון הזה ראיתי באחת מחוברות הבורדה שברשותי. אם מתעקשים לתפור הכל מבד אחיד ויציב (לא נמתח)- אז גוזרים לפי גזרת גופיה לא צמודה, את עיבוד פתח הצוואר אפשר לעשות בסרט אלכסון פנימי.

בסיס השמלה - גזרת שמלה A

החלק האחורי שלם ללא תפר בקו החזה (או המותן) חלק קידמי בנוי מ-2 חלקים בקו האמפייר (מתחת לבית החזה ) "חתכו" מלבן שאותו "השלימו" עם הבד האדום עם קיפול פליסה (אפשר גם עם כיווץ אבל , קחי בחשבון שהכיווץ "ינפח" את החלק ) .

פנדה 63

New member
איפה יש שם צוארון זו שמלת ניקי עמוק מג'ינס

ופליסה אדום מהחזה

פנדה 63

New member
הגלים יוצאים רק אם פתח הצואר בגב צר מפתח

הצואר בחזית ואז בעצם הגב מושך את החזית אוז את פורמת את הכתף ומוזיזה את הכתף הקידמית לכיוון פתח השרוול

33 אבי

New member
אין לעיכם. אתם באמת מיוחדים ומיוחדות

פעם הייתי תופרת יותר למדתי בירושלים כשהייתי סטודנטית והייתי מנקה בתים ובכסף לומדת תפירה.שנים אחר כך לא נגעתי בתפירה ובזכות הפורום הזה חזרתי לתפור. אני תופרת דברים מאוד פשוטים ( אבל חוסכת המון כי כובע ברט ממעצבת ידועה עולה לי במבצע 180 ש"ח ... ובזכותכם הוא עולה לי כ10 ש"ח.) ואני מכסה את הראש וזקוקה להמון כובעים עכשו תבינו את החסכון והעזרה. אז שוב תודה

33 אבי

New member
ישששששששששששששששששששש

תפרתי את השמלה לא מאה אחוז אומנם .. אבל השבת היא הלכה איתה לבית הכנסת והשווצתי לחברות. ( אני יודעת שהגזרה פשוטה אבל בשבילי זו שמחה גדולה.) אין עליכם. תודההההההההההההההההה דרך אגב את הבד , קורדורוי כחול , קניתי כשהייתי רווקה והוא היה זרוק אצלי שנים.. וברוך ה' שזכיתי והבת שלי לבשה ממנו שמלה.

למעלה