גזענות

varui

New member
גזענות

אני מישתמש באחד פורמים די קבוע ואחד חבריה פורום באתר תפוז הוא אמר שכל רוסים שהם היוה שם פרופסרים או רופאים ועוד הם אמורים להיות בארץ פה מנקי רחובות או שומרים האם אתם ניתקלתם מישהו אמר לך כל רוסים אמורים להיות מנקי רחובות אבל הוא אמר לך את זה בפנים

TaL53

New member
אני אישית נתקלתי

בהרבה יותר- שכול ה"רוסים" הם משתפ"ים של סדאם חוסיין ושל חיזבאללה, שכול ה"רוסים" הם מאפיונרים, זונות, לוקחים את העבודה לישראלים וכ'ו. בעניין הפרופסורים היה בזה משהו בתחילת העלייה. הבעיה הייתה שישראל לא הייתה מסוגלת לקלוט כזאת כמות של אדקמאים מה גם שהרבה מאוד מקצועות מאוד ספציפיים לא היו בכלל קיימים בישראל ב-1990. אבל כעבור כמה שנים, לדעתי, כמעט כול האקדמאים מצאו פה עבודה בתחום שלהם. בסופו של דבר מה שקובע זה מוסר העבודה ורוב האנשים שרצו לעבוד ולהצליח בהתחלה אומנם עבדו כמו שכתבת בשמירה אבל למדו עברית תוך כדי והתקדמו. בעננין ה"אמר לך את זה בפרצוף"- תמיד יש מקרים כאלה, זה לא משהו חדש, במיוחד לא בישראל.

varui

New member
אני כיאלו

מרגיש שאני חי באמריקה של שנות שבעים אני שחור אומנם אני עלתי בשנת 1991 אני היתסדדרתי טוב מאוד בחברה אבל הורים עקב קשייה עליה הם לא היתקדמו משהו אבל אני היום בן 22 ואני חושב שאני היתסדרתי טוב מאוד ואני הייתי בכמה מקומות רגישית ואני תרמתי הרבה למדינה כמו בצבא וגם באזרחות

TaL53

New member
מאז 1991

הם לא התקדמו? הם לא עבדו במקצוע שלהם?

varui

New member
לא

אמא שלי היית ברוסיה -פראמדיקית אבא הייה רואה חשבון ואני יכול לדעת שהם ניקלתו באופן בנוני אומנם יש לנו אוטו דירה במקום טוב אבל הם לא עובדים במקיצוע שלהם

TaL53

New member
תשמע

יש אנשים שבחלט לא הצליחו להשתלב לגמרי בארץ. אבל מצד שני, זה לא שההורים שלך עובדים כמנקי רחובות או בשמירה כמו שכתבת שמישהו אמר לך. אז אפשר לראות בזה סוג של הצלחה. יש בארץ גזענות מצד עדות א' כלפי עדות ב'. אבל לא תמיד אפשר להסביר אי השתלבות בחברה באמצעות זה. יש אנשים שכמו שכתבתי כבר, לא השתלבו בגלל קשיים להסתגל למציאות חדשה ללא קשר לסביבה.

ואני מרגישה

כמו בחורה לבנה מהארלם שכל הזמן חטפה מכות והטרדות, ואח"כ הגיעה לעיר הגדולה שם אומרים לה כמה שכל הלבנים חארות וכל השחורים מסכנים (גדלתי בב"ש). בנוסף, האשכנזים הוותיקים (מהאליטה) מתנערים מאיתנו כי הם חוששים לכיסא המחומם שלהם. בקיצור: אני מרגישה כמו "הזבל הלבן" באמריקה (כולל השיכון באתר הקרוונים), רק שלא מגיע לי להיות זבל.

Evil Gremlin

New member
אני חייב להגיב

חברה, חלאס, בבקשה. אני זוכר שבפעמים בקודמות שנכנסתי הייתה פה אויירה ממש מגעילה של רוסים שבוכים על זה שנתפלים עליהם שהם רוסים. באמת חלאס....כן אנחנו רוסים וכן זה מגניב להיות רוסים אבל חלאס לבכות..... נתפלים בדרך כלל לאנשים, לא לגזעים ופליטות פה יש לכולם, כולל אתכם

למעלה