גזענות

איתיet

New member
גזענות

הקמת מכללה לערבים בלבד בנצרת. עפ"י דיווח במעריב nrg. התהליך טעון אישור ועדת החינוך ואם יאושר, שנה הבאה אבקש ללמוד במכללה בנצרת. נראה אם יקבלו אותי.

sela v

New member
דרך אגב למה לא ניסית להתקבל

לאונ' אל נג'אח בשכם?

איתיet

New member
לא מוסמכים להעניק תואר

ונצרת, היא לא שכם. אני רואה את דבריך כעלבון לכל הנצרתים. עליכ נפסכ.

motyka

New member
יש מכללות ליהודים בלבד

כל המכללות החרדיות, הקיימות על חשבון תקציב המדינה הן ליהודים בלבד. האם אתה שולט בערבית במידה מספקת על מנת ללמוד במוסד אקדמי בו שפת ההוראה תהיה ערבית?

איתיet

New member
אין לי בעייה

הקריטריונים של המכללות החרדיות לקבלה אינם עפ"י גזע, צבע, דת, מין. הם עפ"י השכלה תורנית. לא שמעתי על אוניברסיטה או מכללה ליהודים בלבד. אל תנסה להצדיק הקמה של מכללה לערבים בלבד בתירוץ של "חרדים". מה הצורך להקים מכללה לערבים בלבד?

motyka

New member
שפת ההוראה? רקע תרבותי?

צמצום פערים והתגברות על אפליה.

איתיet

New member
אפלייה?

אז מותר לי לרשום שלט בכניסה לאוניברסיטה: "אוניברסיטה ליהודים בלבד"? מזכיר ימים אפלים.

sela v

New member
אפליה יכולה להיות נגד מיעוט

הרוב לא יכול להפלות את עצמו.

sela v

New member
דרך אגב תופעות כאלה מוכרות

לי גם מאנגליה שיש אנגלים או אפילו אנגלים חדשים, כלומר כאלה שבמקור לא אנגלים, שמתלוננים על המהגרים החדשים (כולל פליטים) שמקבלים כל מיני הטבות יותר מאשר האנגלים.

איתיet

New member
לא אפתח על כך דיון שכבר מוצה עד תום

במדינות דמוקרטיות ליברליות כאשר מתירים את הרסן, ומתעלמים מחוק, יש אפליה. האפליה היא כלפי היחיד. במקרה הזה ספציפית, כמו שאין מוסדות להשכלה גבוהה ליהודים בלבד, כך גם לא צריכים להיות מוסדות לערבים בלבד. זה דו-קיום. אכן יש צורך להקים מוסד להשכלה גבוהה באיזור נצרת ואני אומר זאת כתושב האיזור. זו הסיבה שאני לומד במרכז הארץ. לא דואגים לפריפריה, דואגים רק לתל-אביביים. לא קשור יהודים וערבים.

sela v

New member
יש מכללה בעמק יזרעאל

וכמו שאמר מוטי, האם ערבי שיהיה מלומד בתורה יוכל להתקבל לישיבה?

איתיet

New member
אתה מדבר על מוסד דתי

כמו שאותי לא יקבלו לאלאזהאר בקהיר. הכוונה כאן בהקמה של מוסד ציבורי בתמיכת המדינה, שאינו מוסד דתי.

איתיet

New member
מה הפרוש: "מכללה ערבית"?

מה מיוחד בה? בישראל לא מקימים מוסד להשכלה גבוהה עפ"י השתייכות לאומית.

sela v

New member
מכללה ששפת הלימוד בה הוא ערבית

יש עם זה איזו בעיה?

מוטיקה ישנם מוסדות להשכלה גובהה

ואני מכיר את זה באופן אישי אשר מפלות לטובה סטונדטים ערבים שבקושי יודעים לדבר עברית וראה זה פלא מקבלים ציונים עוברים ואפילו יותר מכך בבחינות. ברור לכולנו מה הלך הרוח תהיה במכללה ערבית בנצרת ומי שלא רואה את זה סומא בעיניו

למעלה