גזענות

גזענות

התלבטתי הרבה אם לומר משהו או לשתוק ולעבור הלאה, למתחמי דיון נחמדים יותר. בסופו של דבר, החלטתי שיש כאן כמה וכמה נשים שעשויות בכל זאת להקשיב.
אז ככה:
הגזענות העדתית העלובה, שמתקבלת כאן בשוויון נפש מקומם לא פחות, מרחיקה מכאן נשים שיכלו לקדם דיונים הרבה יותר מרתקים (בעיניי) מאלה שמתקיימים כאן כעת.
למשל:
על הקשר בין פמיניזם למאבקים אחרים לשוויון.
על האופן שבו ה"התרעמות" על דיכוי נשים בעולם השלישי משמשת לעתים קרובות לטיהור האלימות והטריוויאליזציה שנשים סובלות ממנה במערב.
על האופן שבו נשים "הישגיות" משעתקות לעתים קרובות מודלים גבריים דכאניים – ועל הקשר בין הישגיות לבין כניעה להירארכיות קיימות.
על סדר היום של הפמיניזם הלבן והעיוורון שלו כלפי נשים אחרות, פריבילגיות פחות.

אבל נראה שאתן מעדיפות להקשיב להרהוריהן חסרי הערך של נשים פריבילגיות, שמטיפות למהפכה "פמיניסטית" ומגנות נשים "לא הישגיות" בשעה שהן משלמות לנשים אחרות, פריבילגיות פחות, כאלה ש"הישגיות" בשבילן היא מילה של עשירים, שינקו בשבילן את הבית בשעה שהן מממשות את "כישרונותיהן" בכתיבת משהו שהן בוחרות משום מה לכנות "שירה".

GreenMamba

New member
אם את מתייחסת להודעותיה נוטפות הגזענות של פנתרית

אז אני אפנה את תשומת ליבך לשני עניינים-
האחד, עפ"י תקנון תפוז אסור לבצע "משפטי שדה" לגולשים.
והשני- מאחר ואת חדשה כאן, דעי לך שההודעות הגיזעניות שלה זכו בעבר למטר של ביקורת כמעט מקיר לקיר (ואף למחיקות רבות). זה לא שמקבלים את דעתה- זה פשוט שלפעמים נשבר כבר להתווכח איתה. הנה דוגמא אחת, מיני רבות [URL]http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=68&messageid=172737378[/URL] ונוספת http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=68&messageid=172791798

אישית, הייתי מאוד שמחה אם היית מעשירה את הפורום. התחבבת עלי.

אוקי, טוב לדעת, כי האדישות ממש חנקה אותי

ובכל זאת, עלי לומר שהערות גזעניות מהסוג הזה הן בגדר "משפט שדה" בשבילי, ומן הסתם, לאחרות כמותי. לכן ראוי לדעתי לשקול להסיר מהפורום התבטאויות מעין אלה. כי דווקא פגיעות אישיות הרבה-הרבה פחות מטרידות אותי, שישפטו קוראי הפורום בכל מקרה לגופו אם העלבון היה מוצדק. לעומת זאת, כדי להתמודד עם הערה גזענית או מיזוגינית עליך לצאת למערכה נגד מערכת שלמה של סטריאוטיפים ודעות קדומות. והרי לא מדובר כאן אפילו בהבעת עמדה משוקצת, אלא בעלבון גזעני גרידא.
מפורום פמיניסטי הייתי מצפה לפתח קצת יותר מודעות לעניין הזה.

בכל אופן, תודה לשתיכן על העידוד. אולי גם אאזור כוחות לפתוח כאן דיון או שניים בנושאים שמניתי.

catchet

New member
לא מדובר באדישות

אני בעצמי מתנגדת לגזענות, אמרתי את זה לא פעם ואני אחזור על זה שוב ושוב אם צריך.

יש כאן מקרה מורכב שמצריך טיפול עדין, לדעתי. על כל פנים, את יותר ממוזמנת להירתם למאבק בגזענות ולגנות תגובות בלתי הולמות, וכן גם להפנות את תשומת לבי לתופעה, למקרה שחמקה מעיני. את יודעת, אני לא נמצאת כאן כל הזמן.

חוץ מזה, אני שמחה שאכפת לך ואת משתפת אותנו. אני אישית מאוד נהנית לקרוא אותך ולרוב מסכימה עם דעותיך. פתחי דיון בנושא שמעניין אותך (אם יש לך כוח כמובן). ואני אחשוב איך לטפל בתופעת הגזענות שמפריעה גם לי מאוד.

קאטצ'ט, הגברת היא אדם רעיל ומרעיל, יש לה השנאות שלה

וההתייחסויות המפגרות שלה. לא לה להתבכיין על גזענות.

GreenMamba

New member
חסד עשתה עימדי האישה מבאת

על זה שהזכירה לי שקריאה חוזרת ונשנית של "הגיגים" הנגועים במיזוגניה, גיזענות ושוביניזם, אחת דינה- להקהות את חושייך לנגע, ולא להתעמת עם זו המרעילה את המרחב החשוב לי- ובכך, בשתיקה, להצטרף אליה.
&nbsp
על כך, תודתי לה.
&nbsp
ואת פנתרית- בוודאי שלא לך להחליט על מה ולמה יש לאנשים את הבמה להביע את דעתם, והיו ימים שרק על עצם הביטוי "להתבכיין" שהיה מופנה לאישה בפורום היית נבעטת מפה ברגל קלה. טלי קורה מבין עינייך.

GreenMamba

New member
דעתך, כאן כמו בעולם האמיתי, שווה כקליפת השום

ועוד עשיתי עם המשקל שנותנים לדעתך חסד גדול בהשוואה הזו.

catchet

New member
זה מספיק פנתרית

נראה לי הגיע הזמן להבין שהאמירות הגזעניות והפוגעניות שלך לא מקובלות כאן יותר.

GreenMamba

New member
מעניין, שהקללות היחידות בשרשור הזה

מגיעות מהמקלדת האשכנזית למשעי שלך.
&nbsp
אהה, האירוניה.
&nbsp
(וצדקה הצועניה- את פשוט טרול משכיל, ולא יותר.)

catchet

New member
לגמרי

catchet

New member
מה זאת אומרת לא לה להתבכיין על גזענות

למה להתבכיין על גזענות זו איזו זכות ששמורה ליחידי סגולה?
&nbsp
הבחורה מגנה גילויי גזענות ואני לגמרי איתה.

כשהזבאלה הזו פוגשת באשה מבוגרת אין לה בעיה

לזרוק לה קללה. זה אגב אחד המאפיינים של הערסים. אז מה היא בוכה על "גזענות" נגדה?

catchet

New member
פנתרית, מספיק עם זה

את מכירה את עמדתי בנוגע לאלימות. יכול להיות בגלל שהתרגלנו אליך אנחנו לא מייחסים לאמירות האלו כזו חשיבות, אבל הנה באה משהי חדשה, שלא מכירה אותך ואומרת משהו נכון. אני אמנם חולקת עליה בעניין השירה, אך לגבי גינוי האמירות הגזעניות - אני לגמרי איתה!

אני רק שאלה

במידה והתוכן הפוגעני חוזר על עצמו לאחר אזהרה, לא ראוי כבר לחסום את המשתמש או המשתמשת?

catchet

New member
הבנות צודקות, פנתרית

כל מה שאת רוצה להגיד, כל ביקורת או אפילו הבעה של כעס - אפשר לעשות את זה בצורה מכובדת, מבלי לקלל.

אמרתי את זה כבר יותר מדי פעמים ואפילו לסבלנות שלי יש גבול.

אני חוסמת אותך לשלושה ימים. כשתחזרי אשמח לנהל איתך דיונים, לשמוע חוויות וגם לקרוא משיריך הנהדרים. חשוב שתביני - כל מעלותיך הרבות אינן מעניקות לך זכות להשתלח ולפגוע בגולשים. אני מקווה שתביני זאת, ותחזרי לכאן בגישה חדשה.

GreenMamba

New member

חבל שדברים הגיעו לידי כך, אבל כשאין ברירה, עושים מה שצריך.

למעלה