גזענות

אור2

New member
גזענות

האם לדעתכם החברה הישראלית גזענית בינה לבין עצמה?

.המוסד

New member
יש בהחלט חיכוכים על ארצות המוצא

הגזענות היחידה היא לערבים, אבל גם היא רק דיבורים, הגזענות האמיתית היא של הערבים, או אם אפשר לחדד זאת, שנאה עזה כלפי יהודים, אבל הם לא חלק מהחברה הישראלית, רק רישמית

EverMan

New member
שניה שניה שניה

הגזענות לערבים לא מספיקה ? ועוד דבר , בדיחות כמו : אהה , הוא סתם רומני , או איזה פרסי , וכיוב´ הם לא גזענות ?

Vendetta

New member
לא, כי זה נעשה ברוח טובה

זה לצחוק על עצמנו. אף אחד לא חושב שפרסי הוא באמת קמצן, או שרומני הוא באמת גנב, ולכן זו לא גזענות. הכל נשאר בגדר בדיחות ורוח טובה.

Vendetta

New member
ממש לא,

ואתה די אומלל אם אתה חושב שמתכוונים ברצינות לדברים שמספרים בבדיחות.

TheHock

New member
קודם כל,

את האימרה "מאחורי כל צחוק יש טיפה אמת - לא אנחנו המצאנו". עכשיו את הבדיחות האלה מספרים\שומעים גם ילדים בגלאים קטנים - והם לא בדיוק יודעים להבדיל בין אמת לבדיחה. חוץ מזה איך אתה יודע שאיש לא נפגע מהם? גם אם תשאל את כולם מסביב לא בטוח שכולם יענו לך - לא יודע למה אבל יש לי תחושה שמכל 20 מקרים יש לפחות מקרה אחד בו מישהו נעלב - וב"כ הנעלבים הם הילדים שלא בדיוק יודעים להבדיל. (ובצדק - אם היו אומרים לך שאתה גנב רק בגלל שאתה רומני, או שאתה הומו כי אתה טורקי (שד"א אני מכיר הרבה הומואים לא טורקים) או שאתה קמצן כי אתה פרסי וכו´).

Vendetta

New member
אתה מוציא דברים מהקשרם,

בלי קשר לאם נפגעים מזה או לא - זו לא גזענות, כי לא מתכוונים לבדיחות ברצינות, זה נשאר בגדר בדיחות - ותו לא.

EverMan

New member
בדיחה בדיחה

איך אתה היית מרגיש אם היית באירופה והיית שומע בדיחות על יהודים ?

Vendetta

New member
השוואה לא נכונה

כבר שמעתי מספיק בדיחות על העדה שלי, ולקחתי אותן ברוח טובה. יש הבדל בין יהודים שצוחקים על עצמם, לבין גויים בעלי היסטוריה של מבצעי ג´נוסייד המספרים בדיחות על יהודים.

TheHock

New member
Tתה אולי

אבל לא כולם כמוך, יש כאלה שכן לוקחים את זה קשה. והדבר הכי גרוע זה שיש ילדים שמאמינים בזה - אם הם הרי אף פעם לא פגשו תורכי אז מה מונע מהם להאמין שהוא הומו (כנ"ל לדבי כל דוגמא אחרת). וזה סתם מנציח את הסטיגמות הללו. בכלל העובדה ששואלים אותי מה העדה שלי זה פסול לפי דעתי - ולכן אני בד"כ עונה שהעדה שלי זה שאני ישראלי!

Vendetta

New member
לא ראיתי ביינתים אף אחד

שבאמת ובתמים נעלב מבדיחות כגון אלו. ומי שבאמת מאמין לסטריאוטיפים על טורקים, פרסים, מרוקאים וכדו´ - הוא או חסר מוח או מתחת לגיל 6.

TheHock

New member
או שלחלופין

אף פעם לא דאגו להגיד לו שזה לא כך.... אני ראיתי מספיק אנשים שלא מוכנים לצאת עם זה כי הוא ספרדי או עם זה כי הוא אשכנזי וכו´, אולי הם מיעוט בעם אבל עדיין הם קיימים. ידעת למשל שיש מילגות באוניברסיטה בערך לכל מוצא חוץ ממוצא אשכנזי? ידעת למשל שיש תוכניות שניתן להכנס אליהם רק אם אתה ספרדי? אולי חלקם הם אכן אפליה מתקנת - אבל מזמן כבר נגמר הצורך בחלק מהם (עם כל הכבוד אם סבא שלך בא ממרוקו זה לא אומר שהמצב הכלכלי שלך בזבל ואתה צריך 5 מלגות - ואם סבא שלך בא מאנגליה זה לא אומר שאתה עשיר שלא זקוק לשקל תמיכה ללימודים גבוהים.) והם הפכו לאפליה.

Vendetta

New member
לא יודע מאיפה הבאת את הדוגמאות הללו

אך מעולם לא נתקלתי במקרים כאלו.

שני הדברים נכונים,

ואביא דוגמא אישית: לראשון - היה לי חבר טורקי, שהשתדל לא להגיד את מוצאו כדי שלא יצחקו עליו ולשני - אחותי ניסתה לקבל מלגה לאונ´, ובדקנו את האופציות, לעדות שנחשבות "מסכנות" יש ולאחרות לא.

haddas

New member
זה ממש לא גזענות...

אתם פשוט לא מבדילים בין המושגים. גזענות- מלשון גזע. הנאצים היו גזענים, כל האנטישמיות שלהם התבססה על תורת הגזע. למה שאתם קוראים גזענות בתוך הארץ- זה בעצם עדות. בארץ ישראל יש עדות שונות- והבדיחות הן על רקע של עדה ולא על רקע גזע או דת.

EverMan

New member
הדס

גזענות זה לא שם נרדף למישהו שמשתמש בתורת הגזע. גזענות זה עשיית הכללה על קבוצה כלשהי לפי מוצאה.

haddas

New member
לאו דווקא...

גזענות גם יכולה להיות הכללה על קבוצה כלשהי לפי המראה, הלבוש, או כל מאפיין של קבוצה.

EverMan

New member
לא הבנתי

את מנסה לתקן אותי או לאשש את דבריי ?

למעלה