הגזענות היחידה היא לערבים, אבל גם היא רק דיבורים, הגזענות האמיתית היא של הערבים, או אם אפשר לחדד זאת, שנאה עזה כלפי יהודים, אבל הם לא חלק מהחברה הישראלית, רק רישמית
את האימרה "מאחורי כל צחוק יש טיפה אמת - לא אנחנו המצאנו". עכשיו את הבדיחות האלה מספרים\שומעים גם ילדים בגלאים קטנים - והם לא בדיוק יודעים להבדיל בין אמת לבדיחה. חוץ מזה איך אתה יודע שאיש לא נפגע מהם? גם אם תשאל את כולם מסביב לא בטוח שכולם יענו לך - לא יודע למה אבל יש לי תחושה שמכל 20 מקרים יש לפחות מקרה אחד בו מישהו נעלב - וב"כ הנעלבים הם הילדים שלא בדיוק יודעים להבדיל. (ובצדק - אם היו אומרים לך שאתה גנב רק בגלל שאתה רומני, או שאתה הומו כי אתה טורקי (שד"א אני מכיר הרבה הומואים לא טורקים) או שאתה קמצן כי אתה פרסי וכו´).
כבר שמעתי מספיק בדיחות על העדה שלי, ולקחתי אותן ברוח טובה. יש הבדל בין יהודים שצוחקים על עצמם, לבין גויים בעלי היסטוריה של מבצעי ג´נוסייד המספרים בדיחות על יהודים.
אבל לא כולם כמוך, יש כאלה שכן לוקחים את זה קשה. והדבר הכי גרוע זה שיש ילדים שמאמינים בזה - אם הם הרי אף פעם לא פגשו תורכי אז מה מונע מהם להאמין שהוא הומו (כנ"ל לדבי כל דוגמא אחרת). וזה סתם מנציח את הסטיגמות הללו. בכלל העובדה ששואלים אותי מה העדה שלי זה פסול לפי דעתי - ולכן אני בד"כ עונה שהעדה שלי זה שאני ישראלי!
אף פעם לא דאגו להגיד לו שזה לא כך.... אני ראיתי מספיק אנשים שלא מוכנים לצאת עם זה כי הוא ספרדי או עם זה כי הוא אשכנזי וכו´, אולי הם מיעוט בעם אבל עדיין הם קיימים. ידעת למשל שיש מילגות באוניברסיטה בערך לכל מוצא חוץ ממוצא אשכנזי? ידעת למשל שיש תוכניות שניתן להכנס אליהם רק אם אתה ספרדי? אולי חלקם הם אכן אפליה מתקנת - אבל מזמן כבר נגמר הצורך בחלק מהם (עם כל הכבוד אם סבא שלך בא ממרוקו זה לא אומר שהמצב הכלכלי שלך בזבל ואתה צריך 5 מלגות - ואם סבא שלך בא מאנגליה זה לא אומר שאתה עשיר שלא זקוק לשקל תמיכה ללימודים גבוהים.) והם הפכו לאפליה.
ואביא דוגמא אישית: לראשון - היה לי חבר טורקי, שהשתדל לא להגיד את מוצאו כדי שלא יצחקו עליו ולשני - אחותי ניסתה לקבל מלגה לאונ´, ובדקנו את האופציות, לעדות שנחשבות "מסכנות" יש ולאחרות לא.
אתם פשוט לא מבדילים בין המושגים. גזענות- מלשון גזע. הנאצים היו גזענים, כל האנטישמיות שלהם התבססה על תורת הגזע. למה שאתם קוראים גזענות בתוך הארץ- זה בעצם עדות. בארץ ישראל יש עדות שונות- והבדיחות הן על רקע של עדה ולא על רקע גזע או דת.