גזענות בעיתון..

Lady Wood

New member
גזענות בעיתון..

אני קוראת בקביעות את העיתון הטלוויזיוני 'רייטינג' ואתמול דפדפתי בגיליון מס' 264 (זה של שבוע שעבר נדמה לי) ונתקלתי בכתבה אחת שמייעצת למתמודדים בכוכב נולד 2 איזה שירים לשיר בשלב הבא.. אז זה מה שכתבו למתמודדת סשה גרישקוב: "דרוש: שיר נוגע, אבל לא קיטשי מידי ובטח לא ים-תיכוני, שעלול לקבע אותה כרוסייה חנפנית ." ואי כשקראתי את זה הדם אשכרה עלה לי לראש
זה לא אותו דבר כמו פשוט להגיד 'רוסיה מסריחה'? הם לא יכלו לכתוב שזה "עלול להראות כסוג של חנפנות"? הם היו חייבים להגיד 'רוסייה חנפנית'. עיתון מסריח. כבר שלחתי להם מכתב וזה אבל עדיין זה כזה מעצבןן כאילו מה הקטע למה למועמד האתיופי הם לא כתבו 'רק אל תשיר מוזיקה ים-תיכונית, זה עלול לקבע אותך כאתיופי חנפן'? ולמה בלאט אסור לה לשיר מוזיקה מזרחית רק בגלל שהיא רוסיה? מה אם היא רוסיה זה אומר שאסור לה לשיר מוזיקה כזו או אחרת? גרררררר איזה עצביםםםם ואני עוד רציתי להיות עיתונאית כאן..

tan4ka

New member
אני בכלל שונאת העיתון הזה..

חשים שהם זה בסט... שנה שעברה כתבו משהו דומה על בוריס מכוכב נולד שאני אישית חולה עליו

חיפאית34

New member
../images/Emo45.gifצודקת...

אבל זו עוד סיבה טובה עבורך להיות עיתונאית לדאוג שלא יכתבו שטויות כאלה.

AeroSlash

New member
זאת כזאת עובדה...

לדעתי, לפחות זה מה שאני נתקלתי בו, את הרוסים הכי מפלים.. אולי זה רק באיזור שאני גרה בו, הוא מלא בערסים ובאנשים דוחים שמפחיד להתקרב אליהם.. אבל מאז שהגעתי לפה בין כל העדות הלא יהודיות תמיד הפלו את הרוסים הכי הרבה..

Evil Gremlin

New member
זה תמיד העדה הכי חדשה

לפני כמה שנים זה היה המרוקאים עוד כמה שנים זה יהיו האתיופים...

eMiFrEaK

New member
someone is jealous...

מושפעת מאגלית.. חחח אגב.. הוספתי קישור לפיתרון בגרות באנגלית מועד ב'...

די כבר עם זה ../images/Emo4.gif

אני מבין שבהחלט ישנם ביטויים שיכולים להרגיז ולקומם, אבל למה בכוונה לחפש אותם?! במקרה הזה, היה כאן אולי שימוש לא מוצלח במיוחד בצמד מילים אבל בהחלט לא היתה כאן כוונה למשמעות של "רוסיה מסריחה" או כל צמד מילים מקסים אחר בקונוטציה דומה. ד"א, זה די מעניין. מצד אחד הביטוי "רוסי" ו"רוסיה" נקשרים אצל עולים רבים למשהו שלילי, שישראלים ותיקים אומרים עליהם ולא בעין יפה. מצד שני, אותם עולים לפעמים מגדירים את עצמם כ"רוסיים גאים" אז... איפה הגבול בשימוש במילה הזאת??

Lady Wood

New member
מי מחפש אותם?!

מה לעזאזל אתה חושב, שאני יושבת כל היום בבית חופרת בעיתונים ובמקורות מידע אחרים רק כדי למצוא טיפת גזענות ולרוץ לדווח עליה לכל העולם ואישתו? תאמין לי שאפילו לי יש חיים, סבבה? לפני שפירסמתי בכלל ת'הודעה הזאת ולפני ששלחתי מכתב לעיתון הקראתי את הקטע הנ"ל לכמה מחברותיי (ויש ביניהן גם לא רוסיות) וכולן הגיבו דומה- בכעס, והסכימו איתי שמשו פה מסריח. אנשים כמוך, שבוחרים להתעלם מהערות גזעניות לסוגן, ומילא אם מישו היה אומר לי את זה או סתם הייתי שומעת את זה איפושהו-לא הייתי שמה זין כי על אנשים כאלה אפילו יריקה לא שווה לשחרר, אבל הקטע הוא שההערה הזאת נכתבה בעיתון שחצי מדינה קוראת אותו, ובתכל'ס אפילו שהיא די קצרה היא משפילה, ואני, שלא כמוך, לא מסוגלת לעבור מהערה כזאת לסדר היום. כי אפילו אם אני מגדירה את עצמי כ'רוסיה גאה'-זה לא מספיק. אם מישו כותב דברים כאלה, אני לא ייעמוד בצד בשקט וייחשוב שהכל טוב-כי הכל ל=א טוב. הגזענות קיימת ולהשמיד אותה סופית זה דבר בלתי אפשרי, אבל להתייחס בכעס ולא לשתוק להערות מכוערות (שנכתבות עוד בעיתון ארצי) זה כן אפשרי.

רק תמשיכי.. מה בדיוק ל"אנשים כמוני"

שבוחרים "להתעלם מהערות גזעניות" ??
אני חצי הונגרי... ובעבר היתה תחרות, לא זוכר אפילו בקשר למה.. ורשמו באיזה "עיתון" (רייטינג, ד"א, זה בכלל לא עיתון. זה כולה מדריך קטן אבל ... שיהיה) שם על אחד המתמודדים ההונגרים שהוא נראה כמו גולש... קטן ולא מריח טוב. ופעם אחרת, "צחקו" על האשכנזים הלבנבנים... ומדי פעם צוחקים על מרוקאים... סו וואט?? אם תנסי כל דבר להגדיר בצורה פוליטקלי קורקט, לא יהיה לזה סוף. לא אמרו כאן "רוסיה מסריחה", לא אמרו "הרוסיה הזאתי" שיכול באמת להשמע גזעני... אז לא, כל מה שאת חושבת זה לא מה שאמרו כאן. ההערה הזאת היתה מצחיקה? לא אמרתי את זה. אבל, לא עלתה כאן כל נימה גזענית לטעמי. ואם את מגדירה את עצמך "רוסיה גאה", מה את נעלבת מהמילה הזאת בכלל? אנשים אחרים רואים שאת משתמשת במילה הזאת כל הזמן כלפי עצמך, אז... מה את רוצה, שהם לא ישתמשו בה?! תלמדי לקחת דברים בפרופרציות ולא לקפוץ מכל שטות, במיוחד שזה לא "עיתון" ואין בו "עיתונאות" במלוא מובן המילה.

Lady Wood

New member
מצטערת שאני מקפיצה אבל..

הייתי חייבת להתייחס למה ש"מנסה ניסיון" כתב. ההערה שנכתבה בעיתון רייטינג (וכן, תופתע, זה ע-י-ת-ו-ן ויש בו עיתונאות במלוא מובן המילה. הצעה לעתיד: תקרא ואחרי זה דבר), זה לא כאילו 'דאחקה' על הרוסים או משו כזה, זאת הערה ג=ז=ע=נ=י=ת-וכמה חבל שאתה לא אוהב לשמוע את המילה הזאת, אבל אין מה לעשות חאלס להתכחש למציאות. כן הייתה פה נימה גזענית ומה ההבדל בכלל בין "רוסיה חנפנית" לבין "הרוסיה הזאתי"? אתה קורא בכלל את מה שאתה כותב? ומי נעלב מהמילה הזאתי?! אני נעלבת מהמילה 'רוסיה'? Yeahh right. אני רוסיההההה ואני גאה בהיותי רוסיהההההההההה (ותעשה העתק של המילה מצידי עוד חמש אלף פעם), אבל הקטע פה (ואני מקווה שעכשיו תבין) הוא שמצידי שייכתבו שהיא רוסיה והכל, זה לגמרי בסדר כי זה מה שהיא, אבל לכתוב לה שאסור לה לשיר מוזיקה מזרחית רק בגלל היותה רוסיה? ועוד להגיד שאם היא כן תשיר אז היא עלולה לקבע את עצמה כ'רוסיה חנפנית'?
אם אתה לא מסכים איתי שיש פה נימה של גזענות ועוד איך-אז אני מרימה ידיים.

כנ"ל

"אבל הקטע פה (ואני מקווה שעכשיו תבין) הוא שמצידי שייכתבו שהיא רוסיה והכל, זה לגמרי בסדר כי זה מה שהיא, אבל לכתוב לה שאסור לה לשיר מוזיקה מזרחית רק בגלל היותה רוסיה?" רגע רגע רגע, אז ממה בעצם את נעלבת?? מזה שקראו לה "רוסיה" או מזה שרמזו שלא כדאי לה לשיר שיר בסגנון מוזיקה מזרחית??? ברגע זה סתרת את ההודעה הראשונה שלך, בה התרגזת על הקטע של "רוסיה חנפנית". תחליטי! "בעיתון רייטינג (וכן, תופתע, זה ע-י-ת-ו-ן ויש בו עיתונאות במלוא מובן המילה. הצעה לעתיד: תקרא ואחרי זה דבר)" שוב, גם צהובונים נקראים "עיתונים" אבל אין בהם עיתונות במלוא מובן המילה. לנו בארץ אין צהובונים, אבל *מדריכי טלוויזיה* (רייטינג) יש לנו למכביר. אז אולי קוראים לו עיתון, אבל בוודאי ובוודאי שהוא לא מקיים שום אספקט עיתוני כלשהו. הצעה לעתיד, באותו נוסח שקט וחמוד שהצעת לי: תלמדי לנסח על מה בדיוק את מתרגזת. בהודעה הזו, את טוענת כי כלל לא אכפת לך שכינו אותה "רוסיה" ואם כך, הרי שההודעה הראשונה שלך, כאמור, כלל לא רלוונטית. ובקשר לדאגתך, אני אכן קורא את מה שאני כותב. תודה.

וגם זאת שטות ../images/Emo3.gif

ובכל זאת, אני לא חושב שיש הרבה נקודות משותפות בין השחורים בארה"ב לבין העולים כאן.

vk3

New member
אתה לא צודק...

מילא רוסייה, אבל דווקא רוסייה חנפנית...
צמד חמד אני חייב לאמר לך...
במקרים כאלה לא צריך לחפש. כשזה קיים אז זה קיים. אפשר רק להתעלם...

אם ככה, אני מוכרח לשאול אותך

את השאלה שהעליתי מקודם לכן; הרבה מאד עולים מגדירים את עצמם בתור "רוסים גאים". אם כך, מה בעצם "הגבול" בין שימוש במילה הזאת, "רוסי", בין פגיעה במישהו לבין הגדרה עצמית של מישהו. בין משהו "טוב" למשהו "רע" ? ניתן אומנם לטעון, כמו שעשתה שחורדינית בלונדינית, שזה מעט דומה למקרה השחורים בארה"ב שמכנים אחד את השני במילה "ניגר" אך לא מקבלים זאת מאנשים שלא בקהילה הזאת, אבל אני באמת חושב שאין הרבה נקודות דימיון בין שני המקרים. אני לא מצדיק זאת (כי אני אישית חושב שהמילה עצמה משומשת בטון פוגע), אבל נדמה לי שאנשים רבים, כאשר הם שומעים עולים המכנים אחד את השני "רוסי", זה רק מעודד אותם להמשיך בעצמם בשימוש במילה הזאת לפי "אם לו מותר להגיד, למה לי אסור?!" עכשיו, אם "מותר" להגיד רוסי\ה, הרי שהצמד "רוסיה חנפנית" מאבד לחלוטין מהטון הפוגע שלו (המילה השניה אולי ביקורתית אך לא מילה פוגעת). אם "אסור", הרי שכל אותם עולים המגדירים עצמם בגאווה כך, למעשה פוגעים בעצמם.

Evil Gremlin

New member
הקטע לא בזה

לאף אחד לא אכפת שכתבו שהיא רוסייה אבל אמרו "רוסיה חנפנית" אם סתם היו אומרים נגיד "חנפנית" זה לא היה כזה גרוע אבל זאת הערה גזענית אבל אני מסכים איתך בקשר לזה שצריך להפסיק כבר לבכות על זה שיש אנשים שלא אוהבים אותנו...בסדר... גם אנחנו לא אוהבים את כולם..

Sheep From Hell

New member
מסריחיים......

על מה מתערבים שהיא גם לא תנצח רק בגלל היותה רוסייה? בטח יהיו אנשים שבכוונה לא יצביעו בא אפילו שהיא הכי טובה רק בגלל שהיא רוסייה... ובטח עם היא תנצח בקולות האולפן יתן למישו אחר ת'קולות שלה, או שלמשהו החשבון שלה יהיה סגור...... קיצר הטלויזיה זה מקום מסריח, וגזעני.. שונאים לראות אנשים מצליחים בזכות עצמם!!! רררר....... מגעילים אההה קונספירציה....!!!!

למעלה