גזעי למען מעורב

גזעי למען מעורב

שלום אני חדשה בפורום. רציתי לשתף ולהתיעץ: בעוד מספר חודשים אנחנו עוברים דירה. לחלק קטן מבני הבית קצת אכפת מגודלו של הכלב., שלא יהיה גדול. ומכיוון שבמעורבים אי אפשר לדעת את הגודל הסופי אני לא מוכנה לוותר על כלב בבית. מספיק חייתי שנה שלמה בלי כלב. אז אני ואמא שלי חשבנו על רעיון שיהיה אידיאלי לנו ובאותו הזמן נוכל לתרום המון להמון אמותות: נקנה גורה גזעית קטנה, ונרבה אותה הרווח שיצא מהגורים שלה יגיעו אל ימה אמותות בכל פעם. החלטנו על גורת פאג. מה דעתכם? ודרך אגב אני בת 15 ( ;

LeeKo

New member
../images/Emo5.gifoh my god

אני לא חושב שזה רעיון כ"כ טוב, מה גם שיש אפשרות לדעת את הגודל הסופי של הכלב לפי גודל כפות הרגליים!

NoKi2sh

New member
אני לא מבינה את צורת החשיבה של אנשים לפעמים.

למה לעזאזל נראה לה שאם היא תרביע, ותייצר המוני גורים, במטרה אחת ויחידה של לעשות רווח(ועוד על כלב כזה קטן!) ותיצור הרבה "גזעיים ללא תעודות", היא תעזור איך שהוא לעמותות ומצב הסטטיסטיקה של הכלבים הנטושים בארץ? לא להרביע בשום אופן, היא לא מגדל מוסמך, וישראל לא זקוקה לעוד גורים. היא רוצה לתרום, שתתנדב!

מה את ישר נטפלת? ממש יחס הולם.

היית יכולה לענות לי יותר בנעימות! אני לא אשמה שיש לי אילוצים. ומה לעשות לא כולם מבינים בגידול מאז שהם נולדו! אז מה? אולי אתם חושבים שאני לא מסוגלת. תמיד יש פעם ראשונה. ותודה על היחס ``החם``.

zooom360

New member
אי אפשר לדעת בוודאות גודל סופי

אצל מעורבים, גם לא באמצעות מדידת כפות הרגליים.

NoKi2sh

New member
מה קשור שחצנות.

לא עושים כאלו דברים, אנשים שאוהבים כלבים, אנשים שאינם רעים ואכזריים וחושבים רק על עצמם. זה רעיון טיפשי, ורע. חסר לך כסף? תעשי עבודת קיץ, בייביסיטינג או משו. מקווה שאמאל'ה תסביר לך, שזה לא מה שעושים כדי להרוויח, ובטח שלא מה שיעזור למצב כלבים בארץ. ניסיתי להסביר לך, אולי תקראי שוב?

אז ככה או שמדובר בטרול ואז אין טעם להגיב בכלל

או שמדובר בחוסר הבנה בסיסי, ואז יש להסביר בלי התלהמות את הדברים הידועים לכולנו אך אינם ידועים לכותבת, כי: גם כך מומתים ואו/ גוועים עשרות אלפי גורים וכלבים בארץ הזו, כך שכל ריבוי פירושו מוות וסבל. חשוב מאוד לציין כי גם כאשר מוכרים או מוסרים גור שהרבית, הרי שאת/ה גוזר גזר דין מוות על גור אחר, שגזלת ממנו בית.

NoKi2sh

New member
*הרבעת

ואני נחרדת רק לשמע הרעיון " נקנה כלב כדי לעשות רווחים" ועוד היא כביכול תעזור בכסף מהגורים המסכנים לעמותות. מה גם שהיא אינה מגדל מקצועי, מוסמך, ואין שום סיבה שתקח כלבה ותרביע אותה, סתם לכיף. כמו כן, גם אם היא ילדה, היא אמורה להבין את הדברים הבסיסיים האלו. אם לא,טיול לאחת הכלביות, והיא תתחיל לקלוט.

toomuchdogs

New member
חשוב לי להגיב לך כדי שלא תעשו מה שבאמת חשבתם

אני בהחלט מבינה את ההתנפלות של החבר'ה כאן - תיכף תביני מאיפה זה נובע האמת שהם יותר מידי תקפו מה שהפחיד אותי שתעשו את מה שאתן חושבות לעשות... לכן, קודם כל קיראי את המסמך הבא: בישראל מורדמים בין 50-100 אלף כלבים בשנה, החל מגרוים עד גיל 3 חודשים וכלה בכלבים בוגרים... http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ForumFAQAnswer.asp?id=708&QID=16482 כנסי ללינק הזה - אבל תקראי אותו בראש פתוח - אחרי שתעשי זאת - תחזרי אלינו ותגידי לנו אם עדיין את חושבת לעשות את מה שתיכננתם תראי בעמותו כפי שאת יודעת יש גם כלבים דמויי גיזעיים - זה אומר כלב גיזעי ללא תעודות - וזה אומר שהכלב לא גיזעי בכלל, כלב גיזעי = תעודות - אין מה לעשות - וכלב כזה תוכלי לרכוש אך ורק מראש החוג... עמותות לא צריכות את עזרתכם בהוספת כלבים - הן ממוטטות גם ככה - עמותות מתריעות על סגירתן חדשות לבקרים - הן לא עמודות בקצב ההמלטות השנתי - יש יותר מידי כלבים מאשר בתים. עמותות לא מרוויחות כלום - ממש כלום מכלבים -= עמותה - הינה אירגון ללא כוונת רווח - אין שם מיליונרים וכנראה שלעולם לא יהיו... עמותה "מוסרת" לך כלב/ה שכולל - סירוס/עיקור וחיסונים שעלותם אצל ווטרינר פרטי עמודת על לפחות 900ש"ח ואתם מקבלים את הכלב בבערך 450 ש"ח או 350 תלוי בכלב ניראה לי- אז איפה פה ראיתם רווח? אמלי אני מקווה שתשכילי וכן תקחי כלב מעמותה אבל ממילא הכלב יהיה מסורס והכלבה תהיה מעוקרת - כשתגיעי לעמותה תראי שאין שם רווח - רק הפסד ובד"כ הכלבים מפסידים את חייהם, אם הם גדלים לתוך הכלוב או אם הם מורדמים או כל דבר אחר - עמותות לא ניראות כבית מלון 5 כוכבים - הן ניראות כמו בית - סוהר מהסוג הנורא ביותר. מקווה שמעבר לתופנות שחווית מהאנשים שמדברים כאן מכאב הצלחת להבין כמה כאב להם לקרוא את מה שאתם מתכננים... המציאות הכלבית בארץ היא מהאיומות שיש בעולם בהצלחה ואני מקווה שתשכילי מהמציאות האיומה של כלבי מדינת ישראל...

אני מבינה שזה לא נעים שמתנפלים עלייך

אבל יש לכך סיבה!,כמו שכול הפורום כבר אמר כאן:אין טעם לקנות כלבה,להרביע אותה ובכך ליצור גורים נוספים שרק אלוהים יודע אם הם ימצאו בית,ואת הכסף לתרום לעמותות. אני בטוחה שאת לא קונה את הכלבה הזו בשביל הגורים שיצאו ממנה-כי אם כן,עדיף לך לגדל פלאפונים. אם אמרת שחיית שנה שלמה בלי כלב והיה לך קשה כנראה שאת אוהבת כלבים.היית רוצה לראות את הכלבה שלך,מישהיא שהייתה כמו הילד שלך במשך זמן רב,נכנסת להריון ממליטה ואז מתה? והכל בשביל הגורים שלה שיתרמו כסף לעמותה וגם יתרמו את עצמם (אולי) בתור תושבים במכלאה?!. כלב לא קונים בשביל כסף-מגדלים רציניים בודקים את הכלב שהם קונים ומרביעים אותו עם ההכי טוב גם אם זה כרוך בהפסד כספי+ההמלטות מבוקרות,הזכרים/הנקבות המורבעים עוברים המון בדיקות ואם אינם מתאים הם מעוקרים/מסורסים ולא מורבעים מחשש לבעיות גנטיות בגורים.אני לא חושבת שיש באפשרותך לעשות את כל הבדיקות האלה וגם אם כן השאלה היא כמה חקרתם על גזע הפאג לפני שהחלטתם לקנות אותו. ככל הידוע לי פאגים גזעיים יקרים,מאוד,והשאלה היא האם אתם רוצים לקנות כלב כזה יקר+אחר כך לראות את הכלבה מתה,את גוריה נמצאים במכלאות (תמיד יש סיכוי,חוץ מזה ככה את מגדילה את אוכלוסיית הכלבים ומצמצמת את המקום בבתים למעורבים) ואחר כך תאשימי את עצמך כי החלטת לקנות כלבה געית ולהרביע אותה בלי הידע הדרוש. תראי אני מבינה שאת רוצה גזעי והכל,גם אני קונה כלבה גזעית שנולדת עוד 5 ימים (מי שרוצה יכול לאחל לי מזל טוב =) ),אבל אני הולכת לעקר אותה ואת לא!. חוץ מזה את יכולה לקנות כלב מעורב קטן,את יכולה לקנות כלב בוגר ואז לבטח תוכלי לדעת שישאר בגודלו. על הגורים של הכלבה שלך לא מרוויחים!-את הרי לא קונה אותה לטובת הגזע,את קונה אותה כמכונה ליצור גורים למען כסף,מטחנת גורים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! מקווה שתפנימי וסורי שיצאתי מגעילה,אבל את צריכה להבין!

את צודקת אולי אני לא מסוגלת

אתם לא מבינים אותי נכון! אני פשוט רציתי כלב פאג. כחבר לא כמכונת כסף! אבל חשבתי מה אני יכולה לתת לעמותות, ואחרי כל התגובות האלה החלטתי כך: לקנות גורת פאג ולעקר אותה ובמגביל להתנדב בעמותות. ולמה את רוצה לקנות גור גזעי ומאיזה גזע? מזל טוב.

toomuchdogs

New member
../images/Emo24.gifאמלי!!!../images/Emo140.gif../images/Emo24.gif

ישששש ידעתי שאם יסבירו לך כמו שצריך תתעשתי ותכירי יותר טוב את המצב בארץ - אני שמחה שזו ההחלטה שלקחת ואני שמחה שהבנת שהעמותות מפסידות כסף מכלבים ולא מרוויחות

year of the cat

New member
אני מקווה שאת מתכוונת לקנות פאג גזעי עם

תעודות ולא כלב ממטחנת גורים (כי עושה רושם שאת לא יודעת איך להבדיל ביניהם ולמה)

toomuchdogs

New member
אז ננחה אותה כאן איך להבדיל....

חוץ מזה שיש גם דמויי גיזעיים בעמותות והיא ממילא תעקר אותה - רק להסביר כדי לא להבריח

למעלה