גזעים

PapaMishka

New member
If you didn´t read the books...

And want to play Elves. Some things that might help you. Encyclopedia of Arda http://www.glyphweb.com/arda Section about the Elves http://www.glyphweb.com/arda/e/elves.html Another encyclopedia http://www.barrowdowns.com/Encyclopedia.asp I hope it will help. Gandalf

גזעים

בתשובה לשאלה מלמטה ישראלים דוברי עברית בלבד יוכלו לשחק גם בני אדם ולא רק אורקים או אלפים.

Horrid!

התמונה ששמו באתר בדף ´גזעים´ לייד תיאור האלפים היא העלבה זולה ומבישה! לא לכך התכוון הפרופסור באומרו אלף!!! The picture on the ´Races´ page is horrid and shamefull!!! That is not what the Professor ment when wrote about the Elves!!!

Pre-Game

בנוסף על כל חומר כתוב (ולא במקומו), שבועיים לפני המשחק יתקיים אחה"צ~ערב מקדים. הערב מיועד לקבוצות הבאות: 1 מירקווד 2 לוריין 3 ריוונדל 4 אסגרות´ 5 הנמלים האפורים מטרות הערב הם: 1 חווית המשחק בזעיר אנפין 2 העברת אינפורמציה על ההסטוריה של הארץ-התיכונה תוכן הערב: הערב יהיה חגיגת חג אלפי, בו יחגגו האלפים בדרכם היחודית (בזמרה בסיפור ובשיר), את כלל קורות חייהם על פני ארדה: מציאתם של הראשונים על ידי אורומה על תחילת המסע לואלינור, ועל הסרבנים (הננדור) על פרישת הסינדר בארץ התיכונה על יציאת הנולדור לאמן על אמן, על אור העצים ועל קללת הסילמרילים על יציאת הנולדור לארץ התיכונה על הארץ התיכונה, ועל הקשרות גורל גורל האלדר בגורל האדם. בגדול, על כל קבוצת עלפים יהיה לתקצר ולהציג את המאורעות המאפיינים אותה, את תפקידי המפתח בקבוצה וכו´, כאשר אסגרות, תייצג את בני האדם, יושבי הארץ התיכונה, כמושב בני האדם הקרוב ביותר לערוב עם האלפים. (למעשה, אילולי היתה ריונדל כל כך נחבאת, ואילולי היה בגונדור דנתור, סביר לומר שהיתה זו גונדור שמייצגת את בני האדם, אבל מעשית, אסגרות´ הכי קרובה לתקשור עם האלדר בכלל).

PapaMishka

New member
My advise

1. Team captains. Download Silmarillion synopsis from the Net and all the relevant entries form Middle-Earth encyclopedias and print it out for your people. 2. For everyone. Do some pre-game RPG – table-top. Play out some of the history of the Elves and so on. It will help you to get into “da mood and da ‘tude”. You can also try out your characters for the Game.

דוד לוי

New member
דנתור?! ק"ת

כאמור, המשחק מתרחש לפני יציאתו של בילבו למסעו, כלומר כ-60 שנים לפחות לפני המאורעות בשר הבטעות. למיטב ידיעתי, דנתור התמנה לנגיד בגיל 54 ולא שלט יותר מ-20 שנה, כך שהנגיד בתקופה זו הוא אביו, או אולי אף סבו.

אני מסכים איתך, אבל...

למעשה, תאריכית אתה צודק מאד. אבל כך החליטו המסטרים לבנות את עולמם, וכנראה שמתחבא משהו מאחורי זה (הקורא דרשני, למשכימי פירושה של העלילה הנרקמת).

Toyvo

New member
שאלה

אולי בכל זאת כדי לנו לשגר משלחת לאירוע? ודרך אגב, מה רע בדנתור?
Toyvo, Gondor Team

למשלחת גונדור - בעייתי

היות והוחלט כי גודנור היא קבוצה דוברת רוסית בלבד, בה יחידי סגולה יודעים את השפה העלפית (עברית), והיות ושושלת עוצרי הממלכה בגונדור למ ממש בקשר עם שושלת איסילדור, אין קשר בר קיימא בין גונדור ועלפים. מלבד שושלת איסילדור, שנתברכה בחיים ארוכים באמת (400 שנה...), שאר בני התמותה בגונדור זכו לחיי בני אנוש רגילים למדי (לפי המושגים של ימינו), עד כמה שניתן לבין מן המאסטרים, העלפים הפכו עד מהרה לאגדה בארץ זו. הייתי שמח לקדם בברכה משלחת מגונדור, אולם יש לחשוב על נסיבות שיאפשרו את העניין, מבלי להרוס את הקונספט שהמסטרים מנסים ליצור, לגבי הניתוק הזה. אשמח להתייחסות.

Toyvo

New member
אתה צודק ולא צודק כאחד.

כפי שכותב הפרופסור בספרו "The Peoples of Middle-Earth" בפרק 7 המוקדש לאנשי גונדור (The Heirs of Elendil): "אומנם, שליטי גונדור לא היו צאצאיו הישירים של אלנדיל, אבל הדם שלהם היה דם מלכותי ובכל אופן, דמם היה טהור יותר מכל שושלת אחרת בזמנים אלו ומאוחר יותר..." "שליטי גונדור היו צאצאים של שושלת "חברי העלפים" העתיקה שדיברו (בנוסף לשפה המשותפת) גם בנולדורין לפי מסורת הגונדורית. שמותיהם (אחרי השליט מורדיל) נלקחו גם הם מנולדורין, ונבחרו מאגדות עתיקות על נולדור וחברותם עם אדיין..." סליחה על תרגום העלוב שלי. השליטים חיו בממוצע כ120 שנה (וגם יותר, למשל השליט חדור מת בגיל 150 שנה). שפת העלפים, כפי שציינתה, בזמננו היא שפת קומץ המלומדים בגונדור, אך הקומץ הזה קיים! אז בנקודה הזאת אתה טועה:) מוזר, איך אני, אדן פשוט זוכר יותר מאיסטרי העתיק?:))) בחזרה למשחק... אני יודע, שמאסטרים של המשחק לא רוצים בניית מערכת יחסים קרובה בין עלפים לגונדור לפני המשחק, אך בכל זאת איני מאמין בנתק מוחלט. למשל גנדאלף המיטרנדיר הרבה לבקר במינס-טיריט והיה מוכר שם היטב, לדעתי אנחנו בכל זאת צריכים לבנות איזשהו קו הדברות משותפת לפני המשחק. אך נראה מה יגידו המאסטרים. הייי מאסטרים! מה תגידו?

damzow

New member
שחקנים "דוברי עברית" - לאן???

למיטב הבנתי הקבוצות ש"דוברות עברית" הינם: -מירקווד -לוריין -ריוונדל -הנמלים האפורים אם ברצוני להצטרף לקבוצה מסויימת שלא בדמות אלף מה עלי לעשות? ואל מי עלי לפנות? (לא ברור מהאתר כיצד ניתן ליצור קשר עם הקפטיינים של הקבוצות השונות) ובכלל לא תמיד ברור איזו קבוצה משתייכת לאיזה גזע. (אין לי תואר בקוסמופוליטיקה של הארץ התיכונה) כמה אלפים אתם מכירים בגובה 160 עם זקן צרפתי, שיער ארוך כהה, וצבע עור כהה... אשמח לתגובות ותשובות...

yaghvali

New member
../images/Emo146.gif קבוצות לדוברי עברית

ברוך הבא למשחק... שכחת 3 קבוצות מאוד חשובות! 1. הוביטון (הוביטים) 2. גונדבאנד (אורקים) 3. אסגרות´ העיר האחרונה היא מופלאה ומלאה בהזדמנויות מכיון שהיא העיר הפלורליסטית היחידה. אתה יכול לבחור בין להיות בן-אנוש, (ברברי או מתורבת), דוורף, אלף, הוביט... הכל. אם אתה מעוניין, תיצור קשר איתי, או אם הקפטן המהולל (והברברי): Mongarele: [email protected] יגוואלי (סגנית-קפטן אסגרות´)

Mongarele

New member
Who you calling Barbarian

I an a noble half elf you Ent My blood is of the most noble line And besides next person to call me barbarian get to spend a night in Mordor !dressed like an elf

Ruan

New member
יש לי שאלה, חבר´ה

או.קיי קראתי את האתר, אחלה, משקע, הרגעתם אותי מהבחינה הבטחונית, הכל ממש...מאורגן. שיחקתי כבר עם החבר´ה הישראלים פעם, נורא נהניתי ( נו, כשהם שיחקו את הכליף. הסתובבתי עם אליה, נראה לי.) ואני בטוחה שגם המשחק הזה יהיה ממש שווה אבל: 1) אני רוצה (עם עוד כמה אנשים) לשחק DRAW. איפה יש כאלה? מי המאסטר? איך יוצרים איתו קשר? 2)איך מצטרפים לרשימת האחראים על עזרה רפואית? אני ממש אודה לך.לכם אם יהיה אפשר לקבל תשובות כמה שיותר מהר (ולא באי מייל הרשום מעלה כי זה לא זה, פשוט בלוח). תודה, מחנה (RUAN)

מענה לשאלה על DRAW

אני מצטער, Ruan, אבל זהו משחק מבוסס על ספרותו של טולקין, ובעולמו זה אין DRAWS. בכל ההסטוריה הידועה לאלדר היה רק אלף אחד שהיה נחשב לאפל, אולם גם הוא רחוק מאד ממה שאתה קורא לו Draw.

למעלה