"גזעים מסוכנים"

אל דופא

New member
"גזעים מסוכנים"

שבת שלום, וסליחה על ההתפרצות לפורום
רציתי לשאול אתכם: האם יש גזעים של כלבים, שהם "רעים" ו"מסוכנים" יותר מהאחרים? מדי פעם מתפרסמות ידיעות בעיתונים על כלבים שתקפו בני אדם, ולרוב, גזעים מסויימים מאוד של כלבים "מככבים" בהן (דוגמת פיט בול ורוטווילר). האם זה משום שכלבים אלו אכן תוקפנים יותר, או פשוט בגלל העובדה שכשפינצ'ר נושך, אז צריך לפנות לחייט, וכשרוטווילר נושך צריך לפנות לכירורג, ואז יש סיכוי להניח שסיפור הנשיכה יגיע לכותרות ויוציא שם רע לגזעים הללו? אני למשל, מאוד אוהבת את גזע הרוטווילר, ומתכננת בעתיד לגדל אחד כזה בביתי.
אבל כל מי ששומע על כך, מגיב ב-
. האם יש כאן מישהו שמגדל רוטווילר (או כל גזע הנחשב "מסוכן") שיכול להזים את השמועות הללו?

enbalush

New member
לא יודעת...לי יש כלב מעורב

שנראה ממש נחמד...והוא די תוקפני, ואני רואה שבוע שבוע כלבים מגזעים שידועים כמסוכנים (בימי אימוץ), והם כל כך עדינים...נראה לי שזה תלוי בבעלים ובאופי של הכלב שמתעצב בין השאר בעקבות טראומות שעבר בהיותו גור, כמו הפרדה בינו לבין אימו בגיל צעיר מדי.

dansha

New member
חצי אמת

ישנם גזעים מסויימים של כלבים בעלי נטייה גבוהה יותר להתפרצויות אלימות. מנסיון אישי, הרוטוויילר אינו אחד מן הגזעים הללו, יצא לנו להכיר כמה רוטוויילרים שהיו יותר חמודים מפודל ובעלי אופי מקסים ואוהב. לרוטוויילר יש יתרון אבולוציוני בכך שהוא כלב ענק עם מספיק כוח לשבור ג'יפ לחתיכות, בני אדם מסויימים נוטים לנצל את היתרון הזה ולהפוך את הרוטוויילר שלהם למפלצת, זאת אשמתם המלאה של הבעלים, לרוטוויילר אופי נהדר! הגזעים שכן כדאי להיזהר מהם, הם הגזעים שהושבחו במיוחד במטרה להפוך לפסיכים. לדעתנו האמסטף צועד בראש הרשימה, אנחנו לעולם לא היינו סומכים על אמסטף, יש להם בורג משוחרר מאוד בראש. גם הפיטבול וכל "כלבי הזירה" האחרים (שהושבחו כדי להיות תוקפניים) לא מומלצים ככלבי בית. לנו כרגע יש גור מקסים וחמוד שהוא כנראה רוטווילר מעורב, יש לו אופי מדהים ואנחנו מחפשים לו בית במהרה כי אנחנו רק הולכים ונקשרים אליו ואין לנו יכולת להחזיק עוד כלב בבית (יש לנו כבר כלבה מקסימה בשם שמופי) אם את מעוניינת לאמץ את הגור המקסים אנחנו נהיה אסירי תודה. אנא צרי קשר באי מייל: [email protected]

אל דופא

New member
אני התכוונתי לאמץ גור בעתיד

כרגע, אני סטודנטית ואין לי זמן (וגם לא מקום מתאים) לגידול גור. בכל אופן, תודה רבה לך גם על ההסבר וגם על ההצעה...
הגורון בהחלט חמוד, ואני מקווה שתמצאי לו בית חם בהקדם!

GAUDI2

New member
כל גזע פותח למטרה מסויימת

גזעיים שפותחו לשמירה יהיו בעל יצר טריטוריאלי גבוה יותר מאחרים ויפגינו אגרסיביות כלפי זרים , רמת התוקפנות תלויה בגזע . כל זאת בכללי אבל חשוב מאוד לזכור שגם למגדל יש חלק חשוב בחינוך הכלב וגם לאופי הכלב ביחס לשגר שלו וזאת בלי קשר בכלל לגזע או למגדל . האמסטף או הפיטבול כאשר הם כלבים גזעיים אין הם מפגינים בכלל! תוקפנות כלפי אדם (כלפי חיות זה אחרת) הסכנה בהם היא כאשר הם לא גזעיים ומגיעים מעירוב של גזע המפגין אגרסיביות כלפי אדם , וכאן הסכנה היא בשילוב שני תכונות האופי של הכלבים ולא בדיוק בשילוב הנתונים הפיסיים (ישנם כלבים הרבה יותר גדולים וכבדים מהאמסטף ) הדבר אמור לגבי כל גזעיי הכלבים שמזווגים בצורה בלתי אחראית . ולכן אפשר בהחלט לטעון שכלב מעורב הוא הרבה יותר מסוכן מכלב גיזעיי שבו אפשר לחזות את האופי ואו לא לרכושו או לפעול לשנותו (אם רוצים) כלבים מעורבים מגיעים ברוב המיקרים לאנשים שאינם מנוסים בטיפול בכלבים תוקפנים ולכן אם הכלב יוצא כזה הוא הרבה יותר מסוכן מישום שהוא בידיים לא מתאימות. רוטווילר מעורב בהחלט יכול להיות מאוד מסוכן והוא לא כלב לכל אחד וצריך לבחון טוב את הכלב לפני שמוסרים אותו לכל אחד.

האפי לי

New member
עשית עכשיו את הדבר הכי מכוער בעולם

אני כבר כתבתי לך ואני אכתוב שוב שאני הכרתי אמסטפית שהיתה יותר מתוקה מסוכריה! התעסקתי לה בגור הקטנטן והיא אפילו לא ניסתה לגרש אותי (וגם טריירית ניסתה להרוג אותי כשהייתי קטנה על כזה דבר) את מכירה רוטווילרים שגדלו בסביבה חמה אז את יודעת שהשקרים עליהם הם הכללות מכוערות וזה טוב, את כניראה לא מכירה אמסטפים ופיטבולים. הפיטבולים אכן פותחו לקרבות ולכן יש להם כח אדיר, לכן כשפינצ'ר נושך הוא לא מקבל חשיפה כמו פיטבול אבל כשהם גדלים באהבה זה לא קורה

איל34

New member
להאפי לי

אמסטפים אולי פחות תוקפנים לבני אדם אבל בהחלט רבים מהם תוקפנים כלפי כלבים אחרים. זה לא כל כך נעים להתקל בכלב תוקפני שמאיים על הכלבה. רק לפני שבועיים הגנתי על הכלבה שלי מהאמסטפית של השכן ששיניה נשכו את ירכי הימנית.היא לא היחידה מהגזע שלה שאגרסיבית כלפי כלבים אחרים. קלישאת הפינצ'רים ידועה לי ולרוב אין לי עניין בכלבים שחושפים שיניים ו/או מאיימים לנשוך מכל גודל שהוא. אולי את מכירה אנשים שלהם פיטבולים ואמסטפים עדינים ומתוקים אבל מנסיוני ברחובות תל אביב הכלבים הנ"ל הם כמעט תמיד "לא ידידותיים" לכלבים אחרים. שלך, איל

© Tweety ©

New member
אוו די כבר

כל פעם לפתוח את הנושא הזה מחדש. איל יקרי אצלנו ברחוב הסתובב במשך כמה שבועות הכלב של השכנה שלי שהוא מסוג שפיץ ונורא פיצפון והספיק לתקוף כמה כלבים. אז מה הקשר בכלל? חלאס לא מבינה אותכם. הכל מתחיל ונגמר בחינוך מי שלא יודע להציב גבולות לפודל לא יודע להציב גבולות לאמסטף. מי שלא מסוגל לחנך כלב שלא יאמץ כלב. תקופנות כלפי כלבים אחרים? טוב נו. חצי מהכלבים שאני נתקלת בהם שאני הולכת עם הכלב שלי חושפים שיניים ונובחים ולא הם לא אמסטפים. אהה אגב רוטווילר עוד אחד שעושים לו רצח אופי ובמקרה אני מכירה כמה שהם הכי אדישים בעולם-הם עוברים ליד כלב וזה לא מזיז להם. די כבר עם הרצח אופי הזה-לוקחים כמה מקרי תקיפה ומשליכים על כל הגזע.

איל34

New member
איני פותח נושא מחדש, פשוט מביא דעה

עם יד על הלב כמה בעלי כלבים תוקפניים הם באמת אחראים? כמה מהם מאמצים כלבים עם "פוטנציאל לתוקפנות ואגרסיביות" לשם המצ'ואיזם שבכך, בואי לא ניתמם. נכון שכל כלב ללא חינוך נכון ע"י הבעלים עלול להיות תוקפן אך האם אני ואחרים אמורים לסבול מכלב תוקפני כל שהוא משום שבעליו לא אחראים? אמסטף, פינצ'ר או שפיץ זה לא משנה, כלב ללא רצועה ותוקפן יש להעניש את הבעלים במלוא חומרת הדין. נסיוני עם רוטווילר בשנים האחרונות הוא תמיד מצויין וזה כנראה משום שככל שירדה פופולריות הגזע, אנשים המגדלים רוטווילר כיום הינם אחראיים יותר. לעומת זאת הרבה מגדלים לא אחראים מגדלים אמסטפים ופיטבולים וזו כבר ממש סכנה ללכת לידם עם הכלבה. (שימי לב שהתיחסתי בעיקר לתוקפנות כנגד כלבים אחרים) תזכרי שמקרי תקיפה כנגד כלבים או אפילו כנגדי כשהגנתי על הכלבה אינם מפורסמים בתקשורת. רצח אופי הוא דבר נורא בעיני אבל שוב בואי לא ניתמם, רבים מאלו שרוכשים כלבים תוקפנים מעונינים בתוקפנות הזאת מסיבותיהם. שלךת איל

© Tweety ©

New member
לאמץ כלב ולאמן אותו לתקוף או להיות

אזעקה אנושית זה שימוש זוועתי בכלב וזו בכלל לא אשמתו. הכלב תמיד יעשה הכל לרצות את הבעלים-תמיד כלב שמורגל לתקוף יתקוף. מה אשמתו של הכלב אבל? האמסטפית שאספתי מהמכלאה היא הכלבה הכי עדינה ומתוקה שאני מכירה היא מפחדת מחתולים אפילו למה? כי מאז שהיא הייתה אצלי הכתבתי לה מה נכון ומה לא והבעלים האימצו אותו המשיכו בזה.

האפי לי

New member
שוב אני אחזור לדוגמה שנתתי

האמסטפית הספציפית שאני הכרתי גרה בישוב, היא חיה מבגרות עם עוד שותפה- גם את הגורים שלה הן גידלו ביחד (הכלבה השניה, מעוקרת, קינאה נורא בעניין ההריון ופשוט אימצה את הגורים חצי לעצמה) אז שוב- זה עניין של הבעלים ואיך הם חינכו את הכלב. לא הבנתי אם אתה מסכים איתי בנושא מה שבטוח הוא שאתה צודק- בבעלים של כלבים תוקפנים צריך להכנס בכל הכח. שאף אחד לא יגיד שאילוף יקר לו מידי כי האלטרנטיבה תהיה קנס פי 4 מעלות האילף- ואז המקרים האלו ירדו בהמון. ד"א אני דוגלת בשיטת הקנסות הגבוהים כאמצעי הרתעה בעוד הרבה תחומים.

GAUDI2

New member
שאלה

נגיד שייש לי כלב מסוג מסטינו נפולטני שהוא מאוד אבל מאוד תוקפני כלבי כלבים ואנשים , אני הולך איתו עם רצועה ומחסום וממול מגיעה בחורה צעירה והולכת עם הכלבה שלה ללא רצועה או מחסום , הכלבה רואה את הכלב ובורחת לכביש או שהיא מתקרבת לכלב בקישקוש זנב ואז הכלב שלי מנסה לתקוף אותה (לא פוגע בגלל המחסום) . מי לפי דעתכם הצד הלא אחראי ומי לפי דעתכם הוא הצד הסובל ? חיו ותנו לחיות ! אם כולם היו מקפידים ללכת עם הכלב קשור ( גם אלו ה"טובים") היו הרבה פחות בעיות.

lilithmm

New member
שכחת משהו

גם אם אותה בחורה היתה מתקרבת אליך והכלב שלה היה נושך את הכלב שלך, נניח שהכלב שלך היה קופץ על הבחורה ושורט אותה קצת, גם אז היו מאשימים אותך. אין לך מושג כמה פעמים הייתי במצב הזה. מאוד מעצבן.

איל34

New member
ללא צל של ספק זוהי אשמת הבחורה

אם אתה הולך עם רצועה ומחסום משום שהכלב תוקפני אז שום ספק שאתה זה הנוהג כשורה. הרי לולא היה תוקפני הוא לא היה עם מחסום לפה. אני למשל מקפיד ללכת עם הכלבה שלי כשהיא קשורה והיא כלבה מאושרת ומפונקת. מעדיף שתהיה קשורה מאשר שחס ושלום תקפוץ על מישהו כדי "לאמר שלום", תתפרץ לכביש או תנשנש משהו רעיל.

למעלה