גזל

s h i r e l

New member
גזל../images/Emo70.gif

בס"ד בעברי הרחוק לצערי הרב, גזלתי ציוד משרדי (עטים, דפים) ממקומות עבודה קודמים... כמובן שציוד זה כבר אינו ברשותי... צר לי נורא על כך והאמת היא שמלבד העובדה שלעולם לא אגזול בשנית, לא היום ולא מחר, תרמתי לא מעט כספים לישיבות ולאירגונים שונים במשך שנה שלמה כחלק מהרגעת המצפון שלי... אך משום מה, המצפון עדיין לא שקט! מה ניתן לעשות? האם ישנם עוד דברים שאני יכולה לעשות? מה שכן, יש לי תחושה נורא חזקה שבשל "עברי" מצבי הכלכלי הוא בכי רע! אשמח לתשובתכם בהקדם! ותודה מראש,

א77

New member
האם את נמנית על האוכלוסיה

המוגדרת 'בעלי תשובה' ? ולמה ניסחתי כך שאלתי. כי הלואי וגם אני הייתי בעל תשובה, ולכל יהודי יש חובת תשובה. שהרי אין אדם צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא, כך לימדנו שלמה המלך בחכמתו. ולעניינינו, הקדמה קלה: בספר החינוך במצוות תפילין מדבר על המצוה שיש להניח תפילין בכל מחיר, גם אם האדם לא הכי בטהרה... ובביאורו המרתק שם, משתמע כי עצת היצר היא להסית לב האדם: והרי אמש חטאתי, והשי"ת וודאי כועס עלי, ואיך איראה פניו בעטרה זו שעליה מברכים אנו מידי בוקר 'עוטר ישראל בתפארה'. מעשה יצר זה, מפריע ומסית ומשדל בחורי ישיבות שנכשלו אי פעם. וזה הנקרא עבירה גוררת עבירה. והרי יש מצוות תשובה, ואם כך מדוע להיגרר בעבירות נוספות כעצת היצר. ויש כח ביד האדם להימנע מהיגררות זו, אם עיניו בראשו. עצתי לך, שמחי בכך שבאפשרותך להתפלל ולהיטיב בכל יום ובכל שעה עם עצמך, עם זולתך ועם כלל ישראל. העצבות אינה עבירה, אבל ללא טוב שעצבות יכולה לגרום חלילה, אף עבירה לא יכולה לגרום. ולעניין הגזל. אם שייך להשיב דמי הגזל לבעלים, זהו פתרון אידיאלי, של מצוות והשיב את הגזלה. גם לאדם שגזל ואינו יודע ממי גזל, יכול לתרום ולפרוע לצרכי הרבים, ונחשבת לו תמורתו כמצוות והשיב את הגזלה. התחושה על מצבך הכלכלי הלא טוב, חושבני שזו תחושה מוטעית. כמעט אין אדם שיכול לדעת מדוע מצבו הכלכלי ירוד, כמו שכמעט אין אדם שיכול לדעת מדוע מצבו הכלכלי שפיר. האחים הקדושים רבי אלימלך מליזנסק ורבי זישא מהאניפולי נחלקו ביניהם איזה נסיון גדול יותר, נסיון העשירות או נסיון העוני. רבי זישא העדיף את העוני על פני העשירות. אז מצב כלכלי אינו ערובה לבטחון. כך לפחות אנו מאמינים בני מאמינים, מאמינים. אוליי תסבירי לי מה עשו יותר טוב ממני, האחים לבית רייכמאן היושבים על יותר משבע מליארד דולר?! אני מפרגן להם, אבל לא אני ולא הם יודעים למה ומדוע. וחבל ששאלות אלו יטרידו מנוחתך. השתדלי במוצאי שבת לומר את תפילת 'ויתן לך האלוהים מטל השמים ומשמני ארץ'. עדיף לומר זאת יחד עם עוד אדם. וכך יוצא שאת אומרת לו והוא לך. בסעודת מלוה מלכה, עת מלוים את שבת המלכה שממנה מתברכים כל שבעת הימים כמפורש בזוהר הקדוש, וגם בעת פתיחת ותחילת השבוע החדש, כדאי לענג את הסעודה כדין, ולומר זמירות ותפילת רבון העולמים וכו' הכתובים בסידור. כל טוב, הצלחה ושפע

s h i r e l

New member
תודה מעומק לבי

בס"ד רציתי להודות לך על תגובתך הנפלאה שבהחלט חיממה את לבי ונתנה לי להרגיש הרבה יותר טוב. ישר כח ובשורות טובות מי יתן ובעזרת השם, השם יאיר דרכך תמיד...

א77

New member
האמיני לי שבשבועות האחרונים

חשבתי לארגן סעודתמלוה מלכה, לציבור לפחות בעשרה, מניין במוצאי שבתות מברכין. אישית אני מקיימה כל מוצאי שבת. אבל ליטול עול הציבור, קצת מרתיע, לכן חשבתי אחת לארבע שבועות. אוליי אזום סו"ס בהזדמנות את הרעיון הזה. אני במרכז, יש מקום למטרה זו. צריך רק לזרוק את הכפפה. ועל הברכות: תודה רבה. ואסיים בשתי מילים שנכתבו ונאמרו בפסוקים שהזכרתי לעיל: ומברכיך ברוך וזה נכתב ונאמר בבראשית כז: ויתן לך האלהים מטל השמים ומשמני הארץ ורב דגן ותירוש יעבדוך עמים וישתחו לך לאמים הוה גביר לאחיך וישתחוו לך בני אמך אורריך ארור ומברכיך ברוך. בירכתני, ותבורכי.

tiktak1

New member
גזל ../images/Emo24.gif

קראתי במקרה והייתי מוכרח להגיב. פעם גזלתי משהו (לא אפרט מה - אבל רכוש) - והיום אני מצטער שלא גזלתי הרבה יותר! (נשמע מצחיק אולי אבל זה נכון) לכן היי רגועה, עשית הרבה יותר ממה שרוב רובנו היו עושים במקרה דומה. העיקר היא כוונת החרטה, אם היא אמיתית - אז דרכך לגאולה אישית סלולה. אם לא היינו עושים טעויות לא היינו אנושיים. החשוב הוא איך אנו מתמודדים עם אותן טעויות בעברנו ואת התמודדת עם זו יפה מאוד. למרות שעדיין אינני מצטער (אבל מי יודע מה יוליד יום? ...) בכל זאת נגעת במשהו בתוכי - שאחרת לא הייתי מהרהר בגזלה שלי שהוזכרה לעיל - ולכן עשית עוד מצווה אחת. תודה!

דקדק

New member
תשובה

נראה לי כי ראשית להחזיר למי שגנבת ממנו את הגניבה או שווה ערך בכסף. אם לא נעים לך להופיע בפני הבעלים תשלחי מישהוא או שתשלחי צ'ק של בנק הדואר.

למעלה