גזלן

shellyland

New member
גזלן ../images/Emo22.gif

שודד, חמסן, ליסטים... מוזי ואני ניסינו וניסינו ולא הצחלנו למצוא עוד מילים נרדפות למילה "גנב". מישהו?

מוגג

New member
זה לא הולך ככה, יא גנובה אחת.

קודם כל אימרי שלום, ספרי מה שלומותייך ואז הסבירי את פשר בקשתך קומבינטור, סחבן, תחמן (גונב דעת), כייס, מתפרנס ממשלח ידו...

shellyland

New member
שלומותי מסופרות

בפורומים אחרים, כידוע. פה אני מביאה רק את האינטלקט. עידן הציעה לי גם את השורש בז"ז. עוד רעיונות? בינתים היו לכם רעיונות מ-ע-ו-ל-י-ם, אבל אנחנו צריכות עוד.

Idan91

New member
ב-ז-ז. נראה שאת לא מבלה ../images/Emo187.gif

מספיק באתר האקדמיה.

גנגי

New member
וגם ב.ז.ז.

ואם מישהו יגיד לכם אחרת, תגידו שיש לכם אישור מגנגי.

אוֹחַ

New member
עד כמה שבנתי מגעת, בז'ז'ים, זה קשור

יותר במציצנים ופחות בגנבים...

Idan91

New member
למי איכפת? ../images/Emo187.gif

תאר לך מצב, למשל, שנעדרת משיעור. המנהל אומר שהיית ילד רע, אך אתה שולף ומצגי בפניו אישור ממשרד החינוך, מה יאמר המנהל? אותו דבר, אין, אין על אישור מגנגי
(במיוחד בשמות הפועל הפאסיביים)

../images/Emo5.gif../images/Emo26.gif../images/Emo12.gif../images/Emo26.gif../images/Emo9.gif../images/Emo26.gif../images/Emo6.gif

~שירה אוהבת דברים זורמים.. בכל הצבעים שבעולם
...~

פלפל.

New member
גנבים, גנבים...

"מילה במילה" מצא את המילים הנרדפות הבאות: לערך גנב (ש"ע) - גוזל, גוזלן, גזלן, חומס, חמסן, כייס, ליסטים, לקחן, סחבן, עושק, פורץ, קלפטומן, שודד. לערך גונב (פ') - בוזז, גוזל, גזלן, גנב, חוטף, חומס, לוקח, לוקח בסתר, ליסטים, לקחן, מגנב, מכייס, מפלח, מרים, סוחב, סחבן, עושק, קלפטומן, שודד. לערך גנב ספרותי - פלגיאטור. לערך גנֵבה - גזל, גזילה, הרמה, חטיפה, חמס, ליסטות, לקיחה, לקיחה בכח, משיכה, סחיבה, עושק, עישוק, שבייה, שדידה, שוד, תפיסה. לערך בִגנבה - בהיחבא, במחתרת, בסתר. לערך גנבת דעת - בֶלע, הונאה, זיוף, כחש, מירמה, נוכלות, רמאות, רמייה, שקר. לערך גונב דעת - בוגד, מטעה, מכַזב, מרַמה, משלה, משקר, מתעה. לערך גונב את העין - מאחז עיניים, מונה, מטעה. לערך גונב את לבבו - מעלים דבר, מרמה. לערך גונב לבבות - מפתה.

למעלה