גזי חממה

duckwind

New member
גזי חממה../images/Emo129.gif

הדעות חלוקות. לא כולם מסכימים שאנחנו, הקידמה וההרגלים שלנו, הם שגורמים להתחממות כדור הארץ. חוקרים רבים טוענים שהתחממות כדור הארץ היא, בעצם, תהליך מחזורי שפוקד את הכוכב שלנו בתקופות מסויימות, שהתהליך הוא טבעי ושאחרי התחממות צפויה גם התקררות, אולי אפילו עידן קרח... אבל בינתיים ה"issue" הוא ההתחממות שנגרמת, לטענת מומחים רבים, בגלל הפגיעה בשכבת האוזון שמגינה עלינו מפני קרינת UV מסוכנת (בהחלט מסוכנת!!!)ומפני שחרור מוגזם ובלתי מבוקר של "גזי חממה" שמורכבים ממולקולות שמסוגלות לאגור חום ובכך גם תורמות להתחממות הכללית. בחזיונות השחורים, מדברים מומחים רבים על שינויי מזג אוויר קיצוניים שעלולים להביא, בסופו של התהליך, להמסת אזורים נרחבים בקטבים, מצב שיגרום לעלית מפלס האוקיינוסים והימים עד כדי כך ש... שנרטב באמת! בל"ג בעומר וביום העצמאות, למשל, פולטים בני ישראל לאטמוספירה ריכוזים נאים של פחמן דו חמצני (CO2) שכשמו כן הוא, מורכב מאטום פחמן אחד ואליו מחוברים שני אטומי חמצן. תוצרי השריפה של כל חומר אורגני, למי שלא יודע, הם מים (H2O) ופחמן דו חמצני וכשאנחנו עושים "על האש", ושורפים בכל שנה מכל הבא ליד, אנחנו מעשירים את שכבת הגזים שלנו גם בגז הזה שבין כה וכה מצוי באטמוספירה בריכוז של 0.03% . אילולא הפחמן הדו חמצני, ספק אם הייתי כותב את מה שאני כותב כעת כיוון שהוא גז חשוב מאין כמוהו! הצמחים נושמים פחמן דו חמצני ופולטים את החמצן לו אנחנו זקוקים בתהליך הנשימה, תהליך שבסופו אנחנו פולטים פחמן דו חמצני (כל נשיפה שלנו מכילה 3.7% פחמן דו חמצני). הבעיה היא שריכוזים גבוהים מדי של פחמן דו חמצני עלולים להזיק... אני לא מדבר על ריכוזים כאלה שעלולים לגרום לחנק, כי אנחנו עוסקים בנושאי איכות סביבה. מה שאני בעצם אומר הוא שCO2 הוא גם גז חממה ועליה בריכוזו (לפי חוקרים מסויימים) בהחלט משפיעה על ההתחממות הגלובלית. זה ברור שתרומתם של החגים שציינתי מקודם להתחממות כדור הארץ בטלה בשישים לעומת הצתה מכוונת של בארות נפט בארץ הפיג'מות או פליטת גזי חממה כאלו ואחרים באזורי תעשיה של מדינות מפותחות (בארצות הברית, למשל, מאוד לא אוהבים לדון בנושאים האלו...). גז אחר, ואפילו יותר מסוכן בקרב גזי החממה שאנחנו מכירים, נקרא "מתאן" (CH4) והוא כפי שאתם בטח רואים, מורכב מאטום אחד של פחמן ואליו מצורפים ארבעה אטומים של מימן... המתאן, לעומת הפחמן הדו חמצני, הוא כבר הרבה יותר רציני. המתאן נוצר, בדרך כלל, על ידי פעילות מיקרוביאלית (חיידקית) כמו תהליכי תסיסה למשל. בכרס של הפרות, למשל, (כן כן פרות... ממווווו!) מתרחשים תהליכי תסיסה רבים שנובעים מפעילותם של מיקרואורגניזמים שחיים בסימביוזה עם הפרה. תפקידם של המיקרואורגניזמים הוא לפרק ולעזור לפרה לעכל את דופן התא הצמחי (תאית או צלולוזה) שבנוי, בעצם, ממרכיב תזונתי חשוב מאוד עבור הפרה - סוכר. פעילותם של החיידקים הסימביונטיים מעודדת את הפרה לשחרר לאטמוספירה כמויות מרשימות של מתאן. פרה ממוצעת יכולה לשחרר עד 20 ליטר גז מתאן ביום אחד (!!!) ולפרות בעולם יש תפקיד משמעותי בתרומה לעליית ריכוז גזי החממה באטמוספירה המפויחת והמזוהמת שלנו. יום אחד, כשהתבוננתי באחד הצנחנים במטוס, ראיתי שהוא טרוד... "אולי הוא חושב על בעיות גלובליות חשובות כמו התפוצצות אוכלוסין בסין, רעב בסומליה שבאפריקה ואולי גם על התחממות כדור הארץ", חשבתי לעצמי. אותו צנחן היה כעת טרוד במיוחד: הוא נע מצד לצד, סובב את כובע הצניחה שלו לכאן ולכאן, הוא היה נוקשה! לפתע הוא עצם את עיניו, פקח אותן והציץ לעבר מד הגובה ואז, עצם את עיניו שוב. הוא מלמל משהו, גלגל את אישוניו, נשף אוויר מראותיו ואז, הוא הצליח לברוח... הוא הסמיק, הוא חייך, עכשיו נינוח! הוא הפר את החוקים! הוא התעלם מהשלט שליד הדלת ועכשיו את ההדף, כל אוכלוסיית המטוס מקבלת. גל צחנה השתלט על תא המטען מאוסמוזה ורוח התפזר המתאן וכולם סובלים, מי גדול מי קטן הוא ניסה, התאמץ, התכווץ, תאמינו לי שהוא כמעט התפוצץ הפלצן! זה ברור שלעומת תרומתן של הפרות להתחממות הגלובלית, נוד קטן של צנחן הוא בטל בשישים. אבל זה מסריח וזה ממש לא נעים! בברכת האוויר הנקי בברכת מים צוננים בברכת ההמבורגר של "אגאדיר" (תוספות חובה: גבינת אמנטל, ביצת עין ואפשר גם בצל) DUCKWIND ברווז חנוק.

ניתרו

New member
אני זוכר ימים

אני זוכר את הימים הטובים כשפלוץ במטוס היה מקור לגאווה. הפלצן היה מרים ידו אל על (יש האומרים עד לגבהים של כ12000 רגל) חיוך על פניו וסומק ללחייו. צהלות צחוק ושמחה היו נשמעות עד לתא הטייס (יש האומרים עד למרחקים של כ15 סנטימטר) בעוד שכולם חגגו את האקט הבריא ואת ההודאה הכנה. אחח, אותה הרגשה של הרוח הצחה מכה בפנייך אחרי הזינוק הנועז! אחח, האויר הנקי שזרם מסביבך ודרכך, מטהר וממריץ, אותן שניות שנמשכות שעות. האמינו לי, ילדי, אין כצניחה שלאחר הצחנה! שמעו נא לי עתה, האזינו! אני אומר, די לרדיפת הפלוצים! הלאה עם הבושה וכאבי הבטן! הגיע הזמן שכולנו נלמד קצת להשתחרר.

yaya3

New member
ga'aguim

well, it sure is nice hearing from you again , duckwind. i started to get a bit worried about you for a second... keep on the good job!! long live the duck!!!

למעלה