גזירת ציפורניים

Aדניאל

New member
גזירת ציפורניים

אני מטפלת בילדה בת 6, בעבר עם רגישות טקטילית, כיום נשארה בעיקר חרדה מכל מגע עם חומרים חדשים, ברגע שנחשפת לחומר/מגע חדש כבר לא חוששת ממנו יותר. נותרה בעיה קשה והיא פחד עצום מגזירת ציפורניים (בעיקר ברגליים). האם למישהי יש רעיון כיצד לעזור לה?

גזירת ציפרניים

שלום את אומרת "בעבר עם רגישות טקטילית" האם הילדה טופלה ובעקבות הטיפול פסקה הרגישות, או שהיא בגרה ועתה לא נראה עוד שהיא רגישה? באיזה מכשיר ההורים משתמשים לגזירת הציפורניים? מה ה"טקס" סביב העניין? בברכה שרון

Aדניאל

New member
גזירת ציפורניים

הילדה גם טופלה (מגיל 3) אבל נראה לי שבגרה ולא נראה שהיא עוד רגישה או שאינה רגישה כבעבר (כיום אינה במצב שמפרשת כל גירוי ככאב). ההורים משתמשים במספריים עדינים וקטנים. אינני יודעת מהוא הטקס ואם יש טקס אך ידוע לי שהם ניסו בסיטואציות שונות (אמבטיה, לפני שינה וכו') וכן שהיתה לה פעם מטפלת שכן הצליחה לגזור אך היא עזבה. תודה

גזירת ציפורניים

עדיין לא ענית לי כיצד הילדה טופלה... אפשר לנסות באמצעות גוזז ציפרניים ולא מספריים, ניתן לנתח מדוע המטפלת הצליחה, מה היא עשתה שנתן לילדה ביטחון. האם שאלת את הילדה מה לדעתה יכול לעזור? הרבה פעמים הילדים מציעים לנו דברים שמתאימים יותר מכל רעיון שלנו. לעיתים "טקס" קטן, משהו קבוע שאומרים ועושים סביב הגזירה, או זמן מיוחד במהלך השבוע שבו האירוע מתרחש, עוזרים. בברכה שרון

ורד מ

New member
תחושה עמוקה יכולה לעזור

כדאי לגזוז ציפורניים אחרי המקלחת או ריכוך הציפורניים במים חמימים. לפני הגזיזה אפשר לעסות את קצות האצבעות או לשחק במשחקי אצבעות אחרים. ו...תוך כדי הגזיזה - סתם רעיון, לספור מעשר ומטה על מנת לעזור לילדה לראות את הסוף... בהצלחה

למעלה