גזירה משמיים?!

Sophalin

New member
הוא לא שפט אותו

כאילו הרב, הוא הביע תנחומים ואמר שהילדה עלתה לגן עדן.

cwen

New member
כשקורה אסון אצל חילונים

ישר הם יודעים לספר שזה בגלל השבת, המזוזות, כי אכלו חמץ בפסח ועוד. אבל פה - גזירה משמים. ואני באמת מקווה שהמשפחה השבורה תצליח להתאושש מהמכה האיומה. על ילדים בני שבע בדרך כלל לא צריך להסתכל כל הזמן, הם לא בני שנתיים. קשה יותר להתכונן למצבים כאלה.

ראיתי את צילום הסלע ממנו נסחפה הילדה

ואין לי ספק- לו תלמיד כיתה י"ב היה עומד על סלע כזה בשטפון להצטלם בזמן טיול ונסחף המדריך ויכול להיות שגם המורה היה עומד לדין באשמת גרימת מוות ברשלנות. אם מישהו מהמבוגרים היה משתתף בפועל בפעילות זו, יכול להיות שהוא היה עומד לדין אפילו באשמת הריגה. אני מקוה שהאב יעמוד לדין ויורשע. הכאב שלו אינו יותר מטיעון להקלה בעונש. יש להעביר מסר ברור לפיו מדינת ישראל אינה מכירה באחריות הקב"ה, היא דורשת מאזרחיה להיות אחראים.

אסננוש15

New member
דעתי...

הצער באבדן ילד הוא כה רב, שאני לא רואה טעם להוסיף לו עוד. הוא כבר למד לקח בדרך הקשה מאוד... אבל אני מסכימה איתך (ולא יודעת למה זה ככה) שבחברה החרדית יש נטיה לזלזל בהשגחה על ילדים. סיפור קטן שחוויתי בעצמי לפני כמה ימים. לפני כמה ימים היה גשום מאוד, ממש מבול, ואני רואה (תוך כדי נהיגה בבוקר לעבודה, בערך בשעה 8 וחצי בבוקר) בעיר בה אני גרה, ילדה בת 4 (!!!!) באה לעבור את הכביש במעבר החציה. לא רק שעצרתי לה, אלא יצאתי מהרכב (באמצע הכביש, מרוב שהייתי בהלם....) ושאלתי אותה איפה אמא שלה ולמה היא הולכת לבד. היא אמרה שאמא בעבודה ואבא שלה הלך להתפלל והוא שלח אותה לגן. זה היה יותר ממזעזע.... כמובן, שלקחתי אותה איתי ברכב עד לגן . וכל הדרך (ואפילו עד לרגע זה) אני לא מאמינה מהם ההורים הפושעים ששלחו ילדה בת 4, שבקושי רואים אותה ביום כזה גשום, לגן בגפה. פשוט איום ונורא. גם ברכבים של חרדים אני רואה לפעמים. נוסעים לא חגורים, ילדים רבים ברכב נוסעים מעבר למותר, רכבים חצי מפונצ'רים עם סכנות החלקה מסיעים ילדים... ועוד כהנה וכהנה. למה הרשלנות הזו?? מי התיר להורים האלו לשמור ככה על חיי הילדים שלהם?? מי? לעזאזל? מי?

אם הדבר ימנע אסונות נוספים

אז יש להוסיף לאב הזה עוד צער. וצריך לשלוח לחברה החרדית מסר לפיו העובדה שאתה אב שכול אינה פוטרת אותך מאשמת הרשלנות. הצער לו על מות בתו הוא שיקול להקלה בעונש, לא להצגת הטביעה כגזירה משמיים. עם כל הכבוד לצערו, לא הוא הנפגע העיקרי. זו הילדה.

cwen

New member
בן דוד שלי שוטר

והוא סיפר שהם פעם עצרו בבני ברק רכב הסעות לילדים שהיה פרייבט סטיישן גדול - והם שלפו ממנו שלושים ילדים ששכבו אחד על השני. הוא היה בהלם.

Sophalin

New member
את עשית טעות

היית צריכה לקחת את הילדה לתחנת המשטרה ולהגיש תלונה על האב!

אסננוש15

New member
בגלל שאני לא יודעת מהן הנסיבות

שהביאו לכך, מצד האב או האם, לא הרחקתי לכת (תרתי משמע) עד למשטרה.....

Sophalin

New member
זה נראה לך משנה?

מהן הנסיבות? אם יש נסיבות הרי שהילדה צריכה לעבור לאימוץ...

the ror

New member
יתכן שמדובר בנסיבות מיקריות ולא קבועות.

רק כשיש נסיבות קבועות כאלה אני אסכים איתך. אני לא מאמין שפה מדובר במקרה של נסיבות מקילות כלשהן, כי היא אמרה שאותה ילדה בפירוש אמרה לה שאבא שלה שלח אותה. כך שיש חוסר אחריות די ברור.

Sophalin

New member
שוב, זה לא משנה

אם מדובר על נסיבות מקריות אז המשטרה תיתן להם דוח ונגמר ואם לא מדובר בנסיבות מקריות הרי שאולי גרמת לרשלנות נוספת...

someboddy

New member
נו, ככה זה בטבע

ככל שיש לך יותר צאצאים, ככה אתה שומר פחות על כל צאצא.

אסננוש15

New member
תלוי באופי

גם אם יהיו לי 20 ילדים, (לא מסתמן באופק כלל...:) ) אשמור עליהם יותר מכל דבר אחר בחיים. אני לא מבינה כל פן אחר של התנהגות, ואני לא מקבלת לעולם טיעון כמו "ילד נפל מהמיטה.. קורה".. אין קורה .... דברים כאלו אסור לעולם שייקרו.... אם כי, הם עשויים לקרות חרף השגחתינו, לצערינו. (במקרה של אחד ל... לא כמו כאן)

למעלה