גזים

jud28

New member
גזים

בחודשים האחרונים, אני סובלת לעיתים מגזים שמלווים בכאבי בטן חזקים - הרגשה של גזים כלואים בתוך הבטן וגורמים לכאבים חזקים שממש משתקים אותי. בהתיעצות עם רופא המשפחה הוא המליץ לי לנסות לבחון אילו מאכלים גורמים להיווצרות הגזים. בהתחלה גיליתי שחסה (שהיתה חלק מאד דומיננטי בתפריט היומי שלי) גורמת לגזים והורדתי את החסה מהתפריט שלי, אבל עם הזמן אני מגלה עוד ועוד מאכלים שגורמים לגזים: אפונה ירוקה, עדשים אדומים, שעועית... ואני נאלצת להוריד גם אותם מהתפריט.
בגלל שמדובר במאכלים בעלי ערך תזונתי גבוה אני תוהה האם יש דרך אחרת לנטרל את בעית הגזים?

פצית219

New member
זה נשמע הגיוני, כי אלו באמת מאכלים שמכילים

יחסית הרבה סיבים תזונתיים. לדעתי אם מערכת העיכול שלך כל כך רגישה עדיף להפסיק לגמרי לצרוך מזונות עם הרבה סיבים, לתת לה קצת לנוח, ואז לנסות להוסיף בחזרה את המזונות בהדרגה. מערכת העיכול אמורה להיות מסוגלת להתרגל לנוכחות של סיבים. אולי כדאי גם לשאול בפורומים של צמחונים/טבעונים, יש להם כל מיני שיטות לגרום לקטניות לעשות פחות גזים (להנביט וכאלה, אני לא מתמצאת).

jud28

New member
אז זה נורמאלי? או שזה דורש בירור וטיפול?

תודה על תגובתך...

פצית219

New member
רק רופא יכול להגיד אם צריך בירור וטיפול.

לדעתי אם הגזים נעלמים כשאת מפסיקה לאכול מאכלים עתירי סיבים, זה סביר.

jud28

New member
תודה

תשובה

שלום רב,
יתכנו גורמים שונים שגורמים לגזים כמו צריכת סיבים גבוהה, צריכת קטניות (עדשים, חומוס,פול וכדומה), צריכת ירקות כרוביים כמו כרוב וכו'. יתכן שישנה בעיה של אי סבילות ללקטוז או פרוקטוז. בכל מקרה כדי לדעת באמת מה קורה וגם כדי למנוע היווצרות של מחסורים תזונתיים הייתי ממליצה להתייעץ עם גסטרואנאטרולוג ועם דיאטנית קלינית.
לגבי קטניות - בגדול השריה והנבטה שלהם יכולה לעזור, שימוש בעדשים ושעועית מאש מומלץ יותר כי יותר קלים לעיכול וכן כדאי להרתיח, לשפוך את מי הבישול ולבשל במים חדשים.
בברכה
נטלי

למעלה